Essence adventskalender 2020 unboxing!

De Essence adventskalender pakte ik vorig jaar ook uit, de 2020 versie wilde ik ook graag weer! Voor ik het wist was hij overal uitverkocht, gelukkig kon ik hem in Duitsland nog krijgen (zie onderaan dit artikel). Kijk mee naar de inhoud van deze kalender!

Essence Ho Ho Home for x-mas adventskalender 2020

Benieuwd naar alle beauty adventskalenders van 2021? Of de inhoud van de Essence adventskalender 2021 zien? Bekijk ze via de link!

Dit jaar kreeg hij de naam Ho Ho Home for X-mas en zit hij in een kartonnen ‘doos’ met plastic binnenkant. Wat mij betreft een achteruitgang in vergelijking met vorig jaar, toen er allemaal losse doosjes uitgepakt konden worden.

Op de achterkant van de adventskalender kun je al zien wat er allemaal in zit, ook vind je daar de ingrediënten en andere informatie over de producten.

Essence adventskalender ingredienten 2020

Aan de voorkant kun je de twee deurtjes openslaan. Zo blijft hij netjes recht op staan en het onthult de grote kerstboom in het midden. In de deurtjes zitten ook producten!

Essence adventskalender kerstmist 2020
De kalender van 2022 is er gearriveerd, je bekijkt hem hier: Essence Adventskalender 2022 || Unboxing!

De inhoud van de adventskalender

Aan de binnenkant van de luikjes die je openmaakt om de producten eruit te halen staan steeds quotes of spreuken passend bij het soort product van die dag.

Kijk mee naar de inhoud van de Essence adventskalender van 2020!

Dag 1: Fixing powder

Het eerste product wat ik vond was een mini variant van de bekende Matt Fixing Powder. Hij bevat 4,5 gram, is vegan en zit in een verpakking met kerstfiguurtjes. In de poeder zelf zit een sneeuwvlok gedrukt en de tekst ‘Let it snow’. Ik heb deze fixing powder nog nooit uitgeprobeerd maar heb er al wat positieve verhalen over gelezen. Ik ga hem dan ook zeker gebruiken!

Mini matt fixing powder wit

Dag 2: Set mini lipsticks

Het tweede item is een set mini lipsticks in een vrolijk doosje. De lipsticks zijn vegan en bevatten 2 x 1,8 gram. Je krijgt een mooie nudetint en een klassieke rood. Op de punt van de rode mini lipstick zaten in mijn geval allemaal witte puntjes. Ik heb hierover contact gehad met Essence en mijn lipstick opgestuurd zodat ze kunnen beoordelen wat het is. Hopelijk was ik enige bij wie dit is!

Mini lipstick set rood en nude

Dag 3: Mini pincet

Achter het derde deurtje vond ik een zwart mini pincet met leuke pinguïn figuurtjes erop afgebeeld. Ik ga even kijken of ik er iemand blij mee kan maken, want ik heb al best veel (mini) pincetten.

Mini pincet adventskalender winter

Dag 4: Nagelstickers in kerstthema

De nagelstickers van Essence herinner ik me nog van de kerstcollectie van vorig jaar. Ik vond ze erg leuk en handig. In een handomdraai maak je van je nagels een feestje! Dit zijn weer nieuwe afbeeldingen, ik ga deze zeker gebruiken.

Nagelstickers Essence kerstmis

Dag 5: Cadeaulabels kerst

Deze cadeaulabels maken je cadeautjes net wat leuker en persoonlijker. Of misschien hang ik ze wel in de kerstboom, dat lijkt me er ook grappig uit zien. De gingerbread poppetjes hebben verschillende versieringen.

Cadeaulabels Essence gingerbreadman kerstmis

Dag 6: Oogschaduwkwast

Op dag 6 vond ik een oogschaduwkwast. Altijd handig om er eentje extra te hebben. En deze heeft ook nog eens een leuk patroontje, helemaal in kerstsfeer.

Oogschaduwkwastje Essence

Dag 7: Zwart oogpotlood

Een zwart oogpotlood is altijd mooi meegenomen, al heb ik er inmiddels wel iets te veel. Deze ziet er leuk uit door de versiering. Ik ga hier iemand anders blij mee maken.

Essence Kajal oogpotlood zwart kerstmis

Dag 8: Handcrème

In de vorige adventskalender van Essence zat ook een mini handcrème die ik fijn vond. Ik hoop dus dat deze ook gaat bevallen. De verpakking ziet er in ieder geval al erg leuk uit met een zwaan en allerlei sneeuwvlokjes.

Handcrème mini adventskalender

Dag 9: Mini nagellak

De zwaan komt ook terug op het mini nagellakje. Hij is vegan en heeft een bronskleurige, metallic kleur. Dit is een kleur die ik heel erg leuk vind en zeker ga dragen!

Essence mini nagellak brons glans

Dag 10: Volume mascara

Ik heb geloof ik deze zelfde mascara van vorig jaar nog ongeopend in de kast liggen, oeps! Ik vind het erg leuk dat ze hem ieder jaar een nieuwe verpakking geven voor de adventskalender (deze is weer anders dan die van vorig jaar). Die van vorig jaar zal ik binnenkort eens gaan gebruiken, dan geef ik deze aan iemand anders zodat hij niet ook zo lang blijft liggen.

Essence I love Extreme volume kerst mascara

Dag 11: Armbandje

Op dag 11 vond ik een armbandje in de kalender. Ik denk dat mijn dochter hier heel erg blij mee gaat zijn, dus ik sta hem met liefde af. Ik hou wel van dit soort bandjes, simpel met een beetje kleur. Erg leuk!

Essence kerst armbandje adventskalender 2020

Dag 12: Colour changing lipbalm

Ik heb al eerder colour changing lip balms van Essence gebruikt. Deze is vegan en de stick is in de verpakking oranje van kleur. Ik hoop dat hij een subtiele roze tint afgeeft op mijn lippen!

Colour changing lipbalm

Dag 13: Face jewels

Ik heb nog een aantal van deze face jewels liggen en wil ze binnenkort gaan gebruiken bij een ooglook voor Instagram. Deze zullen dan ook zeker van pas komen! Leuk dat ze zo eenvoudig zijn, maar toch ook kleurrijk.

Face jewels plaksteentjes voor gezicht

Dag 14: Puntenslijper

Puntenslijpers in een adventskalender vind ik toch altijd een beetje jammer. Inmiddels heb ik er al een aantal verzameld en zo veel heb ik er echt niet nodig. Ondanks de glitters die erop zitten gaat deze op de ‘weggeefstapel’.

Puntenslijper kerstthema 2020 adventskalender

Dag 15: Mini top coat

Een Essence mini top coat met high gloss effect is altijd handig! Ik heb vrij vaak nagellak op waarbij ik dan ook een top coat gebruik. Op deze verpakking staan allerlei ornamenten.

Top coat mini nagellak

Dag 16: Wenkbrauwpoeder

Wat was ik blij toen ik deurtje 16 openmaakte! Ik heb deze zelfde wenkbrauwpoeder nog van ongeveer 8 jaar geleden (true story). En die begon af te brokkelen (niet gek na zoveel jaar). Ik was al aan het bedenken om hem te vervangen, maar de (lichtste) kleur is zo goed als perfect voor mij dus ik durfde de stap naar een ander merk nog niet te zetten. Nu kan ik met een gerust hart mijn oude variant weggooien, bedankt Essence!

Er zit trouwens naast twee kleuren wenkbrauwpoeder ook een kwastje en drie wenkbrauwstencils in de verpakking. Die laatste gebruik ik niet, maar het kwastje vind ik handig erbij. Het poeder is vegan.

Essence eyebrow styler wenkbrauwpoeder

Dag 17: Haar elastiekjes

Op dag 17 vond ik twee haarelastiekjes. Ik gebruik deze niet omdat ze niet goed blijven zitten in mijn haar. Heeft iemand wel succes met dit soort elastiekjes?

Haarelastiekjes uit adventskalender 2020

Dag 18: Glitter lip topper

Deze glitter lip topper maakt je look wel echt extra feestelijk! Ik kan me voorstellen dat ik zoiets zou gebruik en bij een oud&nieuw feestje. Of bij een ooglook. Hij bevat 3,5 gram en is vegan.

Essence glitter lip topper zilver

Dag 19: Reinigingsdoekje

Ook in deze Essence adventskalender: een make-up reinigingsdoekje, iets wat ik in 2020 ontdekt heb. Ik schat in dat hij iets kleiner is dan een washandje, op zich prima formaat om je make-up mee te verwijderen. Ik gebruik momenteel regelmatig naar tevredenheid mijn HEMA reinigingsdoekjes.

Essence reinigingsdoekje kerstmis

Dag 20: Rode mini nagellak

Ik herinner me dat in de kalender van vorig jaar ook een rode nagellak zat. Uiteraard wilde ik ze even vergelijken. Ze lijken héél erg veel op elkaar. Het flesje bevat 5 ml en deze lak is vegan.

Mini nagellak rood Essence

Dag 21: Notitieboekje

Dag 21 was een verrassing: een notitieboekje! Dat had ik nog niet eerder in een adventskalender gevonden. Op sommige pagina’s staat een quote als ‘Make your own magic‘, de meeste pagina’s zijn leeg.

Notebook notitieboekje Essence adventskalender 2020

Dag 22: Mini highlighter stick

Achter deurtje 22 vond ik een mini highlighter stick in een mooie tint. Hij lijkt champagnekleurig, maar neigt een beetje meer richting rosé. Lastig uit te leggen. De stick bevat 1,8 gram en is vegan.

Essence highlighter stick champagnekleur

Dag 23: Nep tatoeages

Op de bijna laatste dag vond ik een velletje met nep tatoeages. Ik denk dat ik ook deze ga afstaan aan mijn kinderen!

Neptatoeages goud kerstthema

Dag 24: Face brush

Als laatste zit in deze Essence adventskalender een mini gezichtskwast. In de steel zitten sterretjes wat ik persoonlijk erg leuk vind!

Facebrush met sterren adventskalender 2020

Mijn mening over de kalender

Pluspunt van deze adventskalender vind ik de variatie aan producten. Er zit make-up in, nagellak, kwasten en andere dingen. De in houd is dan ook niet zo standaard als sommige andere kalenders.

Tegelijkertijd vind ik dat ook een nadeel. Ik had bijvoorbeeld een oogschaduwpalette verwacht. Er zitten enkele items in die ik zou kwalificeren als ‘opvulcadeautjes’. Anderen zouden daar echter wel weer blij mee kunnen zijn, dus dat is natuurlijk persoonlijk.

Inhoud Essence adventskalender 2020

De meeste make-up en nagellak items in de adventskalender zijn vegan, wat ik ook een pluspunt vind. Er zitten in ieder geval items in die ik zeker ga gebruiken, met andere items kan ik anderen blij maken. Al met al een geslaagde kalender!

Meer informatie

Krijg je met deze Essence adventskalender van 2020 waar voor je geld? Hij kost € 24,99 en bevat 24 producten (of eigenlijk 25 door de twee mini lipsticks). Dit komt neer op 1 euro per item. Als je het zo bekijkt is de prijs-kwaliteit verhouding wat mij betreft in orde.

Deze kalender is populair en dus ook al op veel plekken uitverkocht. Ik heb de mijne aangeschaft via de Duitse webshop Kosmetik4less.de. De verzendkosten zijn wat hoger, met de code 4less krijg je daarop korting (bij een bestelbedrag vanaf € 25). Inmiddels is hij bij Boozyshop weer op voorraad!

Een overzicht van beauty adventskalenders vind je via voorgaande link, in dat artikel vertel ik je ook over de DIY kalender van Essence. Ik pakte ook enkele andere adventskalenders uit, bekijk de inhoud via deze links!

Benieuwd naar alle beauty adventskalenders van 2021? Of de inhoud van de Essence adventskalender 2021 zien? Bekijk ze via de link!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

5 reacties op “Essence adventskalender 2020 unboxing!

  1. Wat leuk dat er veel vegan is in deze kalender! Jammer van de lippenstift, ik hoop dat het niks is. De haarelastiekjes gebruik ik vaak als armbandjes. Staat leuk en vrolijk om je pols. Helaas blijven ze in mijn dikke haar niet goed zitten, terwijl ze ontzettend leuk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top