Essence adventskalender 2021 unboxing!

Het overzicht met beauty adventskalenders 2021 wordt steeds langer en dus werd het tijd voor de eerste unboxing. Dit jaar is de eer aan de Essence adventskalender van 2021 om het spits af te bijten! Ik was erg benieuwd wat deze kalender zou gaan brengen, jij ook? Lees dan snel verder!

Essence adventskalender 2021 24 Sparkling Moments Of Joy

Dit jaar heeft Essence gekozen voor een liggende box met drie ‘lades’. In eerste instantie dacht ik dat het ook echt lades waren met daarin doosjes. Maar in feite zijn het drie langwerpige dozen met scheurvakjes / deurtjes.

Close-up lades adventskalender 2021
Benieuwd naar de aftelkalenders van andere jaren? Bekijk ze via deze linkjes: Essence Adventskalender 2022 en Essence adventskalender 2023 || Unboxing!
Essence Adventskalender 2021

Eigenlijk vond ik dat wel jammer, want ik had hem graag als ladeblokje willen gebruiken na het uitpakken. Zo hoef je niet meteen de hele doos weg te gooien maar kun je hem nog hergebruiken.

Details Essence advent calendar 2021

Als we de doos verder bekijken vind je op de onderkant afbeeldingen van alle producten die in de adventskalender zitten en de ingrediënten per item. Naar die afbeeldingen heb ik voor het uitpakken niet goed gekeken, want ik wilde graag zoveel mogelijk verrast worden!

Ingredienten en informatie over inhoud Essence adventskalender 2021

Pluspunt aan de Essence adventskalender van 2021 is dat alle producten vegan zijn (bij de items waar het niet bij staat is het niet van toepassing). Genoeg over de buitenkant, laten we eens gaan kijken wat er in zit!

De inhoud van de adventskalender

Het thema van de buitenkant is doorgetrokken naar de items zelf. Veel gouden details en bloemenversieringen dus!

Dag 1: Luminous Blush

Hoe zeer ik ook fan ben van de verpakking en de sterren die in deze blush gedrukt zijn, hij is toch echt te donker voor mijn huidskleur. Het ziet er wel uit als een mooi product. Een diepe rosy blush die volgens mij ook iets van een glow geeft, hij is niet volledig mat.

Essence Luminous Blush

Dag 2: Lipscrub

Ook al zo’n leuke verpakking! Deze lipscrub met amandelolie zit in een lavendelkleurige huls met gouden versieringen. Een lipscrub in stickvorm, dat lijkt me handiger dan uit een potje bijvoorbeeld.

Essence lipscrub met amandelolie

Dag 3: Eyeshadow Base

Ik moet bekennen dat ik eerst dacht dat het een oogschaduw was, maar het blijkt een basis te zijn. Hij lijkt de textuur van bijvoorbeeld een MAC paint pot te hebben, dus ik ben erg benieuwd!

Essence Eyeshadow Base

Dag 4: Nagelstickers

Nagelstickers zou je kunnen zien als opvulcadeautje, maar ik gebruik ze regelmatig. Met dit soort stickertjes maak je in een handomdraai een leuke, opvallende nailart zonder dat je heel creatief of kundig hoeft te zijn. Ik ben er dan ook blij mee!

Essence nagelstickers kerstmis

Dag 5: Lipstick

Ik had een rode lipstick verwacht, maar was erg blij om deze wat donkere nudetint, (is het berry?) te zien. Dat is weer eens wat anders dan rood. En als ik voor mezelf spreek ook iets wat ik vaker zal dragen. Hij ruikt trouwens erg zoet, deze semi-matte lipstick!

Essence geurende lipstick

Dag 6: Spiegeltje

Op dag 6 vond ik een spiegeltje in de 2021 adventskalender van Essence. Hier doe ik dan weer weinig mee, aangezien er in al mijn tassen inmiddels wel eentje heb zit. Ik heb hem dan ook in de verpakking gelaten zodat ik hem later nog weg kan geven. Op de doos zie ik dat het printje op de achterkant van de spiegel overeen komt met de verpakking, én hij zit in een gouden stoffen hoesje.

Essence spiegeltje in adventskalender 2021

Dag 7: Wenkbrauwborsteltje

Zulke brow spoolies gebruik ik niet zo vaak, dus ook deze heb ik in de verpakking gelaten. Op de achterkant van de doos zie ik dat hij transparant met gouden glitters is (net als de kwasten die later nog komen), dus er is een kans dat deze toch in mijn collectie blijft. Hij ziet er namelijk erg leuk uit vind ik!

Essence wenkbrauw borsteltje spoolie

Dag 8: Nagellak basecoat

Ik denk dat ‘mini nail primer’ eigenlijk een fancy woord is voor basecoat. Dat is dan ook wat dit is. Opzich altijd wel handig, als je niet al een voorraad hebt staan waar je de rest van je leven mee gaat doen, zoals ik.

Essence nagellak base coat adventskalender 2021

Dag 9: I <3 Extreme Volume mascara

Een mascara is eigenlijk altijd goed, want die gaan wel mee op. Dit is wederom de I <3 Extreme Volume mascara in een adventskalender-jasje met gouden details. Leuk!

I heart Extreme Volume mascara xmas edition 2021

Dag 10: Mini beautyblender-sponsjes

Ik kocht laatst al van deze Essence mini beauty-sponsjes, dus ik ben blij ze ook in de adventskalender van 2021 te vinden! Ik gebruik ze bijvoorbeeld om setting powder onder mijn ogen aan te brengen en om mijn oogschaduwbasis op mijn oogleden te verdelen / deppen. Ze komen dus altijd van pas, handig om er wat extra op voorraad te hebben!

Mini beautyblender sponsjes

Dag 11: Handcrème

De handcrème uit de Essence adventskalenders van vorige jaren heb ik met plezier gebruikt, dus ook deze 2021 variant zal wel weer opgaan in de winter denk ik! Ik heb hem nog niet open gemaakt, maar meestal ruikt hij erg lekker.

Handcrème met Urea en Vitamine E

Dag 12: Kajal pencil zwart

Inmiddels is mijn voorraadje zwarte oogpotloden ook aardig aan het oplopen, dus ik denk niet dat ik deze zelf ga houden. Het is wel een soort basis make-up item wat veel mensen gebruiken, dus wat dat betreft snap ik de keuze van Essence om hem in de adventskalender te doen wel. En hij matcht qua uiterlijk met de mascara!

Zwart oogpotlood x-mas edition 2021

Dag 13: Plaksteentjes / diamantjes

Oeh, ik hou van zulke dingen! Dit soort steentjes kunnen een wat saaiere look nét even wat interessanter maken. En ook leuk voor bijvoorbeeld een feestje. Ze gaan dan ook zeker van pas komen!

Essence face jewellery steentjes

Dag 14: Blending oogschaduwkwast

Oogschaduwkwasten kan ik niet genoeg hebben. Meer kwasten stelt me namelijk in staat om het schoonmaken ervan uit te stellen. Niet echt een goede reden, maar ach! De haren van deze Essence blendingkwast voelen lekker zacht en hij ziet er ook nog eens heel feestelijk uit, dus daar vind ik zeker een plekje voor!

Essence eyeshadow blending brush kwast

Dag 15: Nude nagellak

Achter deurtje 15 vond ik een nudekleurige nagellak, heel mooi! En stiekem ook blij dat het niet weer een rode is. Ik heb ook al wel een aantal nudetinten, dus ik ga nog even bekijken of ik deze zelf houd of weg ga geven. Ook dit flesje is weer leuk versierd met een gouden printje.

Essence Nude nagellak adventskalender 2021

Dag 16: Nagelvijl

Over goud gesproken: een nagelvijl met gouden glitters kan ik niet afwijzen natuurlijk! Ook de vijl zou je als opvulcadeautje kunnen beschouwen, maar ik gebruik ze regelmatig. Deze mag dus blijven!

Gouden glitter nagelvijl

Dag 17: Juicy Bomb lipgloss

Achter deurtje 17 zit een Juicy Bomb lipgloss met de geur van dragon fruit (Pitaja). Ik schreef eerder al over mijn ervaringen met de Essence Juicy Bomb shiny lipgloss, dat was de perzik-variant. Ik was niet te spreken over de amandelgeur die overheerste dus ik ga deze ook doorgeven aan iemand die hem hopelijk fijner vindt dan ik.

Essence Juicy Bomb dragon fruit

Dag 18: Haarelastiekjes

Ik dacht eerst dat achter deurtje 18 armbandjes zaten, maar het zijn elastiekjes voor in je haar. Ze zien er erg vrolijk uit en ik ga ze zeker dragen. Als ik daar de kans voor krijg voor mijn dochter ermee weg is!

Essence vrolijke haarelastiekjes in adventskalender 2021

Dag 19: Shading oogschaduwkwast

Yes, nog een oogschaduwkwast! Dit keer een vrij kleine shader waarmee je goed oogschaduw kan aanbrengen. En ook deze heeft zachte haren en ziet er feestelijk uit, dus fijn!

Essence eyeshadow shader brush oogschaduw kwast

Dag 20: Caring lippenbalsem

Een lippenbalsem in een mooie peachy huls. Naast amandelolie bevat hij ook kokosolie om je lippen te verzorgen en beschermen. Dat is voor mij de reden om hem weg te geven, want kokosgeur is niet mijn ding.

Essence Caring lipbalm met kokosolie

Dag 21: Wimperkruller

Essence wist vast dat ik hier op AliExpress naar heb zitten kijken! Ik vroeg met af of dit zou werken bij mij wimpers, maar heb er uiteindelijk geen gekocht. Ik was dan ook erg blij om deze wimperkruller te vinden in de adventskalender! Hij is lekker compact, dus als dit werkt zou ik dat wel echt fijn vinden.

Essence wimperkruller voor onderweg

Dag 22: Nagellak topcoat

Na een basecoat en een nude nagellakje kon een topcoat natuurlijk niet achterblijven. Op dag 22 word je manicure compleet met deze ‘mini fix & gloss top coat’.

Essence topcoat nagellak

Dag 23: Kwasten cleaningpad

Ik heb meerdere van dit soort cleaningpads voor kwasten liggen, maar ik gebruik er eigenlijk nog steeds eentje van Action (je leest erover in dit artikel: Getest: Brush cleaner Action). Ik denk dan ook dat ik deze ga weggeven. Hij heeft aan de onderkant een zuignap dus is goed vast te zetten in de wasbak, maar hij is wel vrij klein, dus ik weet niet hoe handig ik hem ga vinden.

Essence brush cleaner pad om kwasten schoon te maken

Dag 24: Highlighter

Ik was benieuwd wat er achter deurtje 24 zou zitten en dat bleek een highlighter te zijn! Ook deze heeft weer een prachtig sterrenpatroon. Jammer genoeg is ook deze wel weer te donker voor me, net als de blush.

Essence gouden highlighter

Mijn mening over de Essence adventskalender 2021

Dat waren alweer alle 24 cadeautjes in deze Essence adventskalender van 2021. Er zitten een aantal standaard items in zoals de mascara en zwart oogpotlood. Maar toch heeft Essence ook weten te verrassen door bijvoorbeeld geen rode nagellak en lipstick erin te doen, maar andere kleurtjes. Ik ben erg benieuwd naar de wimperkruller en oogschaduwbasis en er zitten dingen in die ik met plezier ga gebruiken.

Uiteraard zijn er ook items die ik weg zal geven, omdat ze niet bij me passen of omdat ik er al veel van heb.

Inhoud Essence adventskalender 2021

Er zitten een aantal producten in die je kunt zien als ‘opvulcadeautjes’, maar ik vind dat aantal een stuk minder dan de Essence adventskalender van 2020. Er zit nagellak in, make-up, tools en verzorging, dus heel divers.

Ik vind het jammer dat het om een ‘scheur’-kalender gaat, waarbij je de deurtjes moet openscheuren. Vaak scheur je dan te ver waardoor je al dingen van een andere dag te zien krijgt en je kunt hem ook niet hergebruiken. Wel vind ik de hele sfeer van deze kalender leuk. Het wit met pastelgroen en roze bloemen en de gouden details op de producten maken het een mooi geheel. Al met al ben ik blij dat ik hem weer heb gekocht!

Meer informatie

Je koopt deze Essence adventskalender 2021 voor € 24,95 (bijvoorbeeld bij Boozyshop of later via andere verkooppunten zoals Kruidvat). Met 24 items komt deze prijs neer op iets meer dan € 1 per stuk, wat mij betreft een mooie verhouding. Zeker als je producten van een merk wil uitproberen is een adventskalender daar de perfecte manier voor.

Deze kalender is volledig vegan. Is dat voor jou een voordeel of let je er niet zo op?

Meer adventskalender unboxings bekijken? Klik dan door via de linkjes hieronder:

Benieuwd naar andere kalenders? Bekijk hier het Overzicht met beauty adventskalenders 2021!

Het overzicht van 2023 vind je hier: Overzicht beauty adventskalenders 2022, de Essence kalender van 2023 bekijk je in dit artikel: Essence Adventskalender 2022 || Unboxing.

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Essence adventskalender 2021 unboxing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top