Essence Baby Got Blush || Review

In de lente / zomer 2023 assortimentsupdate introduceerde Essence Baby Got Blush: Blushes in de vorm van een stick. Ze zijn er momenteel in twee tinten én er is een bronzer (Baby Got Bronze). Ik kocht de donkerste blush, nummer 30 Rosé All Day, en probeerde hem uit. In dit artikel lees je er alles over!

Essence Baby Got Blush review - Rosé All Day

Blushsticks zoals deze van Essence zijn momenteel helemaal in. Soms zie je blushers in de vorm van een cream (zoals deze van INGLOT) of juist helemaal liquid (zoals deze van MUA). Die laatste is niet echt aan mij besteed, vloeibare blush vind ik soms lastig om netjes aan te brengen zonder dat het meteen teveel is.

Een blush in stickvorm had ik volgens mij nog niet eerder geprobeerd. Maar in deze vorm is een blush minder kwetsbaar dan een poeder en daardoor handig om mee te nemen op vakantie. De Essence Baby Got Blush komt dus op een goed moment!

Over de Essence Baby Got Blush

Goed om te weten: de Baby Got Blush van Essence is vegan en het merk is volledig dierproefvrij.

In dit artikel zie je één van de twee kleuren: Rosé All Day. Dit is een vrij donkere kleur, natuurlijk prachtig op een wat donkerdere huid. Ik was erg benieuwd of hij mij, met een vrij bleek huidje, ook zou staan. Er is ook een lichtere variant verkrijgbaar: 10 Tickle Me Pink.

In bijvoorbeeld de Verenigde Staten is daarnaast een tint met oranje ondertoon verkrijgbaar: 20 Peaches & Cream. Die zag ik eerder nog niet in Nederland, maar is nu wél bij Boozyshop verkrijgbaar! Ditzelfde geldt voor een extra bronzerstick (kleur 30 Mocha Me Crazy), dus check snel de webshop!

Close-up budget blushstick - review

De stick van Rosé All Day heeft dezelfde kleur als de plastic verpakking. Door aan de onderste helft te draaien kun je de stick verder omhoog krijgen.

De Rose All Day blush in gebruik

De blush ruikt naar watermeloen. Een fijne, frisse geur die je eigenlijk niet meer ruikt als je hem eenmaal hebt aangebracht op je gezicht.

Hieronder zie je een veeg met de blushstick op mijn arm, zonder al te veel druk te zetten. Je ziet meteen hoe gepigmenteerd hij is!

Swatch drustore blusstick - review

Mede daar die goede pigmentatie durfde ik hem niet goed rechtstreeks op mijn gezicht aan te brengen. Maar gelukkig hoeft dat ook niet. Je kunt ervoor kiezen om met je vingers de kleur op je wangen aan te brengen of met een blushkwast die je eerst over de stick haalt. Meestal gebruik ik nu de kwast-methode, dat werkt erg fijn.

Je kunt de kleur op die manier goed bepalen en opbouwen waar nodig. De blush laat zich goed in mijn huid (en foundation) blenden en geeft een natuurlijke finish. Gelukkig maar, want ik was even bang dat hij toch iets te donker voor mijn huidskleur zou zijn. Het blijkt een hel warme tint die bij veel personen mooi zal staan.

Meer informatie

Je koopt deze Baby Got Blush nu nog bij je lokale Essence verkooppunt. Vanaf 18 september kun je daar het herfst / winter 2023 assortiment verwachten, dus dan zijn ze niet meer (of met korting als je geluk hebt!) verkrijgbaar.

De blushes (en bronzers) hebben een adviesverkoopprijs van € 2,99. Bij Boozyshop koop je de Baby Got Blush-sticks en Baby Got Bronze-stick voor € 2,95.

Gebruik jij wel eens blush of andere gezichtsmake-up in de vorm van sticks?

— Meer artikelen lezen over producten van Essence? Volg dan de link! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top