Essence Banana Powder: Brighten Up! || Review

Regelmatig zie ik dit soort poeders voorbij komen, maar ik had er eigenlijk nog nooit eentje geprobeerd. Tijd om de Essence Brighten Up Banana Powder eens te testen! Meestal gebruik ik ‘gewone’ compact poeders of een los setting powder, maar misschien bevalt dit bananenpoeder beter? We gaan het ontdekken, dus lees snel verder!

Essence Brighten Up! Banana Powder Review

Wat is banana powder?

De term “banana” in banana powder verwijst naar de gele tint van het poeder, die enigszins lijkt op de kleur van een banaan. Met deze kleur kun je ongewenste roze of rode ondertonen in je huid neutraliseren. Vaak wordt het onder de ogen gebruikt, maar je kunt hem ook op andere delen van je gezicht aanbrengen. Het is verkrijgbaar in losse poedervorm of als compact poeder.

Banana powder heeft een paar functies:

  1. Matteren: Banana powder wordt vaak gebruikt om overtollige olie op de huid te absorberen en te helpen bij het matteren van de glanzende huid. Dit kan vooral nuttig zijn op gebieden zoals het voorhoofd, de neus en de kin.
  2. ‘Setten’ van concealer: Banana powder kan worden gebruikt om concealer onder de ogen te fixeren en te voorkomen dat deze in fijne lijntjes en rimpels kruipt. Het houdt concealer op zijn plaats en voorkomt dat het gedurende de dag vervaagt.
  3. Highlighting: Het gele tintje van banana powder kan helpen bij het creëren van een subtiel highlight-effect op bepaalde delen van het gezicht, zoals de jukbeenderen en de neusbrug. Wel zijn het matte poeders, dus verwacht geen shiny effect.

Essence Brighten Up Banana Powder

Deze banana powder van Essence maakt onderdeel uit van het lente / zomer 2023 assortiment. Inmiddels is overigens het herfst / winter 2023 assortiment alweer verkrijgbaar, je bekijkt hem via de link.

Essence is een vegan, microplasticsvrij en cruelty-free merk. Daarnaast is dit compact poeder ontwikkeld volgens de clean beauty standaarden van Essence en ook vrij van: geuren, parabenen, gluten, minerale oliën en alcohol.

Ingredienten matterend compactpoeder
Ingrediënten Essence banana powder: 20 Bababanana

Een belangrijk ingrediënt van dit matterende poeder is kaolin. Dat is een kleiachtige mineraal dat is toegevoegd vanwege zijn absorberende en matterende eigenschappen.

Betaalbare compact banana powder

Het poeder voelt vrij zacht aan en heeft op het eerste gezicht een goede kleurafgifte. Natuurlijk is dat effect anders bij het aanbrengen met een kwast. Dan zie je het poeder een stuk minder goed dan op de foto hieronder (een veeg met de vinger).

Swatch Essence banana powder

Toch heeft hij, als je hem met de kwast aanbrengt op de huid, een subtiele matterende en kleur-neutraliserende werking. Ik heb aardig wat rode tonen in mijn huid dus dat laatste is een mooie bijkomstigheid. Daarom vind hem misschien ook wel fijner dan mijn reguliere compactpoeders, dus hij blijft voorlopig in mijn routine!

Meer informatie

De adviesverkoopprijs van het Brighten Up Banana Powder van Essence is € 2,99 (9 gram). Je koopt hem nu nog bij je lokale verkooppunt of voor € 2,95 online bij Boozyshop.

Essence is een vegan en dierproefvrij merk. Het bananenpoeder is ontwikkeld volgens de clean beauty standaarden van het merk.

Gebruik jij wel eens dit soort 'bananenpoeders'?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top