Essence Bloom Baby, Bloom oogschaduwpalette

Eind januari werd hij al aangekondigd: de Bloom Baby, Bloom LE van Essence. Meteen al viel mijn oog op het oogschaduwpalette, die zag er lekker vrolijk uit. Dus toen hij eindelijk in de winkel lag moest ik hem natuurlijk hebben en uitproberen! Lees snel verder!

Essence Bloom baby bloom oogschaduwpalette LE

Zeg nou zelf, alleen het uiterlijk doet je toch al denken aan lente en zomer? Zeker met het warme weer van de afgelopen (en komende!) dagen past dit palette goed bij mijn stemming.

Het palette heeft de naam ‘01 Poppy-ng Colours On Me!‘ gekregen. Een speelse verwijzing naar de klaproos (‘Poppy’ in het Engels), toch wel één van de mooiste bloemen vind ik. Op de achterkant van het palette vind je verder alle benodigde informatie zoals de ingrediënten.

Essence Bloom baby bloom oogschaduwpalette achterkant

De binnenkant doet niet onder voor de leuke buitenkant. Negen vrolijke kleuren, zowel mat als shimmer, stralen je tegemoet als je het palette opent. Zelfs een lekker opvallende glitter! Als ik een nadeel zou moeten bedenken, zou het zijn dat hij geen spiegel bevat aan de binnenkant. In principe gebruik die eigenlijk nooit in een palette, dus ik zal hem niet echt missen denk ik.

Essence Bloom baby bloom oogschaduwpalette kleuren

Dit zijn echt wel de kleuren die mijn aandacht trekken, vandaar dat ik zo enthousiast was over het palette. En kijk dan die glitters! Ik heb een foto gemaakt in zonlicht en dan zie je goed hoe ze shinen.

Essence Bloom baby bloom oogschaduwpalette glitters

Ik was dan ook er benieuwd naar de swatches! Ik heb niet altijd goede ervaringen gehad met Essence oogschaduw. Maar bijvoorbeeld het Epic Sunset palette was over het algemeen wél goed gepigmenteerd.

Bloom baby, Bloom swatches

Tijd om te swatchen! Er zitten negen kleuren in het palette waarvan de meeste iets van glitter of shimmer bevatten. Een aantal lijken mat, maar hebben een satijnen finish.

Essence Bloom baby bloom oogschaduwpalette

Ik vond het met name lastig om de lichte kleuren goed zichtbaar te krijgen. Maar die liggen ook dicht bij mijn huidskleur, dus dan is het sowieso wat lastiger. De donkere tinten vallen me zeker niet tegen, deze test hebben ze doorstaan!

Essence Bloom baby bloom oogschaduwpalette swatches

Het palette in gebruik

Uiteraard wilde ik ze ook meteen gebruiken. Al is het maar om geen achterstand op te lopen met mijn No Pan Left Behind challenge. Ik maakte twee ooglooks waarna ik uiteindelijk alle kleuren van het palette heb gebruikt.

Essence Bloom baby bloom regenboog ooglook

Bij bovenstaande look gebruikte ik in mijn crease alle kleuren aan de rechterkant van het palette (geel, oranje, koraalrood). Op het bewegend ooglid zit de lichtroze shimmer en op mijn waterlijn zie je de groene kleur terugkomen. Ook deze nepwimpers zijn trouwens van Essence, uit de ‘The Party of my Life’ wimper collectie.

Ik vond het lastig om de gele en oranje tint, en eigenlijk ook de koraalrood, goed zichtbaar te krijgen op mijn oog. Ik had gehoopt dat ze wat meer zouden knallen, maar het zijn eigenlijk meer pastel-tinten als ik ze zo zie. Ook erg leuk, maar anders dan ik had verwacht.

Essence Bloom baby bloom roze glitters ooglook

De tweede ooglook is een roze look geworden, in combinatie met de glitters (op de eyeliner). Deze roze tinten zie je gelukkig wel goed op het ooglid. De glitters heb ik met een klein kwastje aangebracht, dat lukte goed. Het lijkt een soort glittergel te zijn, maar dan wel netjes in een pan gedrukt.

Bij sommige kleuren had ik een andere verwachting, maar over het algemeen vind ik dit een leuk palette! Je kunt er niet al teveel kanten mee op als je het neutraal wil houden. Maar als je van kleur houdt is dit iets voor jou!

Meer informatie

De Essence Bloom Baby, Bloom collectie is nog tot half juni te verkrijgen bij de bekende Essence verkooppunten. Vergeet vooral niet een gratis zakje bloemenzaad mee te nemen, die staan ook in het schap! Het palette kost € 7,99 per stuk.

Heb jij dit palette of iets anders uit deze collectie gekocht? Laat het me weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top