Essence Don’t Stop Believing In… oogschaduwpalette || Review

In de assortimentsupdate herfst / winter 2022 van Essence werden ze aangekondigd: twee mini oogschaduwpalettes. Vandaag laat ik je het Essence Don’t Stop Believing In… oogschaduwpalette zien en lees je natuurlijk wat ik ervan vind! Lees dus zeker even verder om alles te weten te komen over dit nieuwe product.

Essence oogschaduwpalette Don't Stop Believing In...

Een klein palette kan erg handig zijn voor op reis of om snel in je tas te doen om je make-up te kunnen bijwerken. Al is dit palette vrij kwetsbaar door de kartonnen uitvoering.

Net als alle producten van Essence is ook het Don’t Stop Believing In… mini oogschaduwpalette vegan.

Ingredienten Don't Stop mini oogschaduwpalette Essence

Essence brengt vaker mini oogschaduwpaletten uit. Eerder probeerde ik bijvoorbeeld het I Like To Mauve It, MAUVE It! mini palette met paarstinten uit het herfst / winter 2021 assortiment. Toen was er keuze uit vier varianten. Voor dit najaar is er keuze uit twee: naast het Essence Don’t Stop Believing In… palette is er ook het Don’t Worry, Be… palette.

Je denkt misschien, wat een rare namen voor een palette. Maar als je het palette vervolgens opent, zie je dat de kleurnamen de zin afmaken.

Mini oogschaduwpalette Essence vegan

Het palette open je in het midden met twee ‘deurtjes’. Ik vind dit niet zo’n geslaagd ontwerp. De deurtjes vallen snel weer dicht tenzij je ze ver buigt. Daarnaast is de sluiting niet stofdicht. Wel is er een beschermend plastic velletje toegevoegd voor over de oogschaduwpans, maar die raak ik regelmatig kwijt.

Compact oogschaduwpalette met zes tinten

De combinatie van kleuren en de plaatsing in het mini palette zijn erg leuk gekozen. ‘Your Dreams’ links boven viel me meteen op: een lichtroze / champagnekleurige shimmer.

Close-up Your Dreams roze gouden shimmer oogschaduw

Rechts in het palette zie je ‘Friendship’ die een oudroze en donkerbruine tint bevat. Door de kleuren en golvende scheidingslijn doet het me een beetje aan een ijsje denken.

Close-up duo pan met roze en bruin

Het Essence Don’t Stop Believing In…. mini palette in gebruik

Het vorige mini palette van Essence presteerde best goed, zeker als je de prijs meenam in de overweging. Wel had ik toen het probleem dat de matte tinten snel vervaagden als je ze probeerde te blenden. Ik was dan ook benieuwd naar de kwaliteit van het Don’t Stop Believing In… palette!

Close-up Essence Don't Stop Believing In... mini oogschaduwpalette

Als eerste maakte ik swatches op mijn arm. Op die manier kun je goed zien hoe de tinten op de huid uitvallen en of je veel moeite moet doen om enig pigment zichtbaar te krijgen.

Swatches matte en shimmertinten oogschaduw

Dit lijkt prima te lukken! Alleen bij de donkerpaarse shimmer moest ik wat meer moeite doen om hem netjes dekkend te krijgen.

Voor de ooglook besloot ik de drie matte tinten te combineren met de lichtste shimmer.

Ooglook met Essence Don't Stop Believing In oogschaduwpalette

Ook bij deze matte tinten moest ik een aantal lagen aanbrengen om een mooie blend te krijgen, maar uiteindelijk is dat toch aardig gelukt. Wat mij betreft een prima palette voor een aantal euro!

Meer informatie

Dit Don’t Stop Believing In… mini oogschaduwpalette van Essence is te vinden bij de bekende verkooppunten zoals bijvoorbeeld Kruidvat. Het palette is vegan en kost € 4,99. Online kun je dit palette tevens vinden bij Boozyshop (€ 4,95). Essence is tevens een cruelty-free merk.

Ben jij fan van dit soort mini oogschaduwpaletten of gebruik je liever een grotere?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top