Essence Epic Sunset oogschaduwpalette

Bij de aankondiging van de Essence herfst / winter 2019 collectie viel het Epic Sunset oogschaduwpalette me al positief op. Mooie verpakking en een toffe kleurencombinatie, mijn aandacht was getrokken. Ik was dan ook blij verrast toen ik het palette thuisgestuurd kreeg!

Essence Epic Sunset oogschaduwpalette herfst 2019

Deze verpakking vind ik erg tof! De kleurencombinatie doet me inderdaad aan een sunset denken. Het is, zeker voor Essence, een groot palette zoals bij steeds meer merken gangbaar is.

Ken je dat gevoel, dat je voor het eerst een nieuw palette open doet, vol verwachting voor de binnenkant? Ik was dit keer toch een beetje teleurgesteld. Niet door het palette zelf hoor! Maar ehm…

Essence Epic Sunset oogschaduwpalette 2019 gebroken spiegel

Hij had het transport niet helemaal overleefd. En nu maar hopen dat ik niet écht zeven jaar ongeluk krijg! Ik was in ieder geval wel extra blij met de beschermende folie die over de oogschaduwpans zat. Hierdoor zijn de oogschaduws zelf niet beschadigd en zaten er ook geen kleine scherven in. Ik heb doorzichtige tape over de spiegel geplakt zodat de rest heel blijft en niet los kan komen.

Essence Epic Sunset 16 kleuren oogschaduw
Essence Epic Sunset 16 kleuren oogschaduw vegan

Op het eerste gezicht vind ik het een superleuk palette met een mooie kleurencombinatie. Goed voor neutrale looks, maar ook met wat spannendere tinten erin. Op de achterkant is te lezen dat het palette 16 kleuren oogschaduw bevat. Maar de twee onderste grote pans doen me eerder denken aan contouring kleuren dan aan oogschaduw.

Essence Epic Sunset vegan oogschaduw

Essence Epic Sunset swatches

In het palette zitten veel shimmery kleuren, wat me niet meteen opgevallen was. Maar toen ik een look ging maken (zie onderaan dit artikel), werd me dat al snel duidelijk. De enige matte tinten zijn de grijze kleur links bovenin en de twee grote kleuren onderaan. Dit zijn ook meteen de minst goed gepigmenteerde kleuren. De overige oogschaduws hebben allemaal enige mate van shimmer, de één wat meer dan de ander.

Essence Epic Sunset oogschaduwpalette 2019 swatches
Essence Epic Sunset oogschaduwpalette herfst 2019 swatches close-up
Essence Epic Sunset budget oogschaduw vegan swatches
Essence Epic Sunset oogschaduwpalette 2019 swatches close-up
Essence Epic Sunset oogschaduwpalette swatches close-up 1
Essence Epic Sunset swatches grote pans

Mijn favoriete kleur uit dit palette is denk ik Fiery, een koraal / oranjeachtige tint. Ik heb hem ook gebruikt bij mijn ooglook. De donkere bruine kleur in de grote pan vind ik het minst mooi. Hij is sowieso voor mij te donken om mee te contouren, maar ook als oogschaduw lijkt dit me niks.

Epic Sunset ooglook

Bij een Epic Sunset oogschaduwpalette, hoort ook een Epic Sunset ooglook. De kleurencombinatie geel-oranje-roze vind ik altijd tof, dus die heb ik gebruikt voor deze look. De nepwimpers komen van Action, te zien in deze Action shoplog!

Essence Epic Sunset oogschaduwpalette ooglook

Meer informatie

Het Essence Epic Sunset oogschaduwpalette hoort bij de herfst / winter 2019 collectie en is momenteel verkrijgbaar bij de bekende Essence verkooppunten. Hij kost € 9,99, hiervoor krijg je 16 kleuren oogschaduw met verschillende finishes. Het palette is vegan!

Heb jij dit palette al geprobeerd?

— Meer zien van de Essence herfst / winter 2019 collectie? Bekijk hier het Essence Crystal Power oogschaduwpalette! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

4 reacties op “Essence Epic Sunset oogschaduwpalette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top