Essence Fix & Last Jelly Primer || Review

Een jelly primer, die heb ik volgens mij nog niet eerder geprobeerd. Alleen daarom al leek deze Fix & Last Jelly Primer van Essence me wel wat! Hij maakt deel uit van het Essence lente / zomer 2022 assortiment. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder!

Essence Fix & Last Jelly Primer 2022

Essence heeft de laatste jaren veel aandacht besteed aan de formule van hun producten. Zo zijn alle items inmiddels vegan en was het merk al volledig cruelty-free. Deze Jelly Primer van Essence bevat daarbij ook nog eens geen siliconen of alcohol en hydrateert je huid. Klinkt goed, toch?

Informatie over make-up primer op de fles

De jelly textuur vind ik erg leuk, ook om te zien! Ik snap wel dat ze de flacon transparant hebben gemaakt. In het zonlicht zorgt dat voor mooie plaatjes!

Doorzichtige Jelly gripping primer

De primer zit in een pompflacon van 29 ml. Het pompje werkt gemakkelijk en hygiënisch. De jelly komt er eenvoudig uit waarna je hem aanbrengt op je gezicht.

Pompflacon Essence Fix & Last primer

De Essence Jelly Primer in gebruik

In de flacon is de jelly lichtroze van kleur, maar op je huid zie je daar niets van. Je kunt de primer ook individueel gebruiken, zonder er iets van foundation over te doen, voor een fris uitziend gelaat. Ik was daar erg benieuwd naar, want in mijn beleving is een ‘make-up gripping primer’ vaak een beetje plakkerig. Hoe zou dat dan zijn zonder een foundation erover?

Roze jelly als textuur

De primer blijkt helemaal niet sticky te zijn, maar droogt ‘gewoon’ op. Het is daardoor een fijne basis voor je make-up, maar of hij echt een ‘gripping’ werking heeft?

Jelly textuur Essence Fix & Last makeup primer

Tijdens het aanbrengen voelt de jelly lekker koel aan en hij laat zich erg gemakkelijk verdelen. Nadat hij gedroogd is zie ik eigenlijk geen verschil op mijn huid. Het is een fijn idee dat hij hydraterend is, maar zichtbaar is dat niet echt.

Al met al een fijne primer in gebruik, maar ik kan niet zeggen dat mijn make-up ook echt veel beter of langer blijft zitten.

Meer informatie

De Essence Fix & Last Make-up Gripping Jelly Primer koop je bij je lokale Essence verkooppunt of via Boozyshop. Voor deze pompflacon van 29 ml is de adviesverkoopprijs € 3,99, bij Boozyshop betaal je € 3,95. Hij bevat geen alcohol of siliconen, is vegan en cruelty-free.

Heb jij deze primer van Essence al geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 4, gebaseerd op 3 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “Essence Fix & Last Jelly Primer || Review

  1. Deze mening deel ik ook. Maar ik vind het een heel lekker product om te gebruiken qua gevoel.
    Hij maakt mijn huid wel iets zachter waardoor foundations zich makkelijker laten aanbrengen.
    Maar ik vind hem niet zo goed dat ik hem weer opnieuw zal gaan kopen wanneer hij op is, dan heb ik fijnere primers in huis. Maar slecht is hij zeker niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top