Essence Hydra Matte lipstick || Review

In bijna iedere assortimentsupdate van Essence worden nieuwe lipproducten gepresenteerd. In de Essence lente / zomer 2022 assortimentsupdate zaten bijvoorbeeld onder andere acht kleuren Hydra Matte Lipstick. Van nude tot felroze en alles er tussenin. Eén ervan probeerde ik uit, kijk je mee naar het resultaat?

Essence Hydra Matte lipstick lente zomer 2022

Met hun felroze huls vallen ze goed op, deze Hydra Matte lipsticks van Essence. Ze bevatten zonnebloemolie, sheaboter en een vitaminecomplex. In combinatie met squalaan en hyaluronzuur verzorgen en hydrateren ze je lippen terwijl je de lipstick draagt. Het is dan altijd maar de vraag hoe dekkend ze zijn. Dat gaan we vandaag ontdekken!

Vegan drugstore lipstick with matte finish

Zoals ik al zei, heeft Essence momenteel acht kleuren Hydra Matte lipsticks (je ziet ze allemaal op een rijtje in dit artikel: Essence lente / zomer 2022 assortimentsupdate). Ik ontving kleur 401 Mauve-ment. Zoals die naam (en het stickertje) al doen vermoeden is dat een mauve-tint. Iets wat ik zelf niet zo snel zou kiezen, maar daardoor extra leuk om te proberen.

401 Mauve-ment lippenstift 2022

Toen ik de huls opende bleek de sticker een goede indicatie voor de kleur van de lipstick. Hij is nog best donker en ziet er mat uit (niet gek met een naam als Hydra Matte).

401 Mauve-ment lipstick Essence

De Essence Hydra Matte lipstick in gebruik

Nieuwe lipsticks vind ik altijd betoverend om naar te kijken. Ze zien er zo perfect uit! Dat is bij deze niet anders. Het Essence-logo er netjes in gedrukt en een perfecte (afgeronde) punt aan de bovenkant.

Close-up Essence Hydra Matte mauve lipstick

Maar dan komt toch het moment dat ik hem ga gebruiken, natuurlijk eerst een swatch op mijn hand om te zien hoe de pigmentatie is!

Swatch matte lipstick met mauve ondertoon

Deze ene streep zorgde voor een hoge kleurafgifte op mijn hand! Verder voelt hij vrij romig / creamy aan wat ik ook wel verwacht had toen ik over ingrediënten als sheaboter las. Tijd voor de lipswatch!

Lipswatch Essence Mauve-ment Hydra Matte lipstick

Bij het aanbrengen kwam meteen een frisse, fruitige geur naar boven die ik niet meteen kan plaatsen. Is het meloen?

Hierboven zie je dat hij nog redelijk glanst, dat wordt na een aantal minuten minder tot hij zo goed als mat is opgedroogd. Hij gaat eigenlijk niet echt in de lijntjes zitten wat bij andere creamy lipsticks nog wel eens wil gebeuren bij mij. Na het drogen voelt het aan als een soort lippenbalsem. Je voelt een beschermend laagje, maar dat ervaar ik niet als vervelend.

De kleur blijft redelijk goed zichtbaar, maar werk hem wel even bij na wat eten en drinken. Dat is denk ik wel standaard advies bij een lipstick, dus niets vreemds.

Al met al vind ik het een hele fijne lipstick! Hij zorgt voor een mooie kleur, is niet al te opvallend (al ligt dat natuurlijk aan de kleur die je kiest) en verzorgt je lippen. En al zou ik deze kleur zelf niet meteen gekozen hebben, hij staat me wel erg leuk! Dus misschien moet ik toch eens wat meer verschillende tinten gaan uitproberen.

Meer informatie

Momenteel is deze Hydra Matte Lipstick te koop bij je lokale Essence verkooppunt. Online bestel je hem bij Boozyshop. De adviesverkoopprijs is € 2,59 (3,5 gram). Deze lipsticks zijn cruelty-free en vegan, zoals alle producten uit het Essence assortiment.

Ga jij deze Hydra Matte lipstick proberen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top