Essence Hydro Hero Tinted Cream || Review

In de Essence lente / zomer 2022 assortimentsupdate werden een aantal items onder de noemer Hydro Hero uitgebracht, waaronder deze 24H Hydrating Tinted Cream. De afgelopen weken probeerde ik deze BB cream uit. Vandaag lees je er alles over in dit artikel dus kijk snel verder!

Essence Hydro Hero Tinted Cream

Deze Hydro Hero Tinted Cream van Essence geeft je een egale teint en hydrateert je huid tot wel 24 uur lang. Hij bestaat voor 88% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Essence is een cruelty-free en vegan merk. Daarbij bevat deze BB Cream geen olie, siliconen, alcohol of parfum.

Benieuwd naar andere Hydro Heroes van Essence? Bekijk dan ook eens dit artikel:

Hij hydrateert de huid door het toegevoegde hyaluronzuur en biedt bescherming door de SPF 15. Meestal gebruik ik wel nog een losse zonnebrandcrème voor mijn gezicht, maar extra SPF is altijd mooi meegenomen!

Essence Hydro Hero Tinted Cream informatie

De Tinted Cream komt in een kleine, soepele tube (30 ml) met glanzende dop. Wanneer je de dop eraf draait komt er een klein spuitmondje tevoorschijn. De crème is dun genoeg om gemakkelijk uit de tube te komen, je hoeft er maar licht in te knijpen. Zo kun je ook goed doseren.

Essence 24h Hydrating Tinted Cream tube

Essence bracht de Hydro Hero 24H Hydrating Tinted Cream uit in drie verschillende tinten:

  • 05 Natural Ivory
  • 10 Soft Nude
  • 20 Sun Beige

Toen ik de donkerste tint ontving had ik het vermoeden dat hij te donker voor me zou zijn, maar ik had de hoop dat het niet zo zou opvallen. Een BB-cream of getinte crème is vaak niet zo dekkend waardoor de kleur niet exact goed hoeft te zijn.

Mijn pols is (gelukkig) wat lichter dan mijn gezicht, maar hierdoor kun je wel de kleur goed zien. De crème is meer dekkend dan ik ik had verwacht. Toen ik hem eenmaal op mijn gezicht aanbracht bleek dat toch wel mee te vallen. Hij blendt mooi in de huid en je ziet hem amper. Wel geeft hij een iets egalere teint, kleine oneffenheden werden minder zichtbaar.

Essence Tinted Cream 20 Sun Beige SPF15

Door het vrij grote kleurverschil tussen de Essence Tinted Cream en mijn eigen huid heb ik het op mijn gezicht steeds bij één laagje gelaten. Je kunt de dekking opbouwen door meerdere laagjes aan te brengen. Dan zal je ook een steeds egalere teint krijgen. In principe zou je dan beter voor een foundation kunnen kiezen zoals de Essence Fresh & Fit Foundation of Stay All Day 16h foundation. Daarbij heb je vaak keuze uit meerdere tinten waardoor er (bijna) altijd wel eentje zal zijn die jouw match is.

Deze Essence Tinted Cream gebruik ik vooral als dagcrème, dat hij me een klein kleurtje geeft vind ik een leuke bijkomstigheid! Hij draagt fijn, trekt snel in waardoor je hem niet voelt zitten. Wat mij betreft een aanrader!

Meer informatie

De Essence Hydro Hero 24H Hydrating Tinted Cream kun je vinden bij je lokale Essence-verkooppunt voor € 3,99. Online koop je hem via Boozyshop (€ 3,95). Hij is beschikbaar in 3 tinten en is cruelty free en vegan.

In de lente van 2024 verlaat deze Hydro Hero het assortiment. De Essence Skin Tint is zijn vervanger!

Gebruik jij wel eens dit soort producten?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top