Essence kunstnagels: Be In Line || Review

In de Essence herfst / winter 2022 update werden ook nieuwe motiefjes van de kunstnagels geïntroduceerd, waaronder deze Be In Line. Het ziet eruit als een mooie manicure met een nude basis en gouden en zwarte details. Ik probeerde ze uit, kijk je mee naar mijn ervaringen?

Essence Nails In Style Be In Line kunstnagels

Als je hier vaker komt, heb je misschien gezien dat mijn vorige poging met Essence plaknagels niet zo’n groot succes was. De nagels pasten niet bij mijn nagelvorm en ze waren te transparant waardoor je ze alsnog moest lakken. Van een snelle manicure met kunstnagels was dus geen sprake.

Maar, deze Be In Line kunstnagels van Essence zijn al gelakt en lijken dus niet zo doorzichtig. Nu de pasvorm nog…

De Essence plaknagels in gebruik

Waar ik de vorige keer een plastic doosje in handen had, zitten de kunstnagels van Essence nu in een kartonnen verpakking. Een stuk milieuvriendelijker!

Hoe Essence plaknagels aanbrengen

Achter op het doosje vind je in het Engels een omschrijving van de stappen om de Essence plaknagels aan te brengen. Dit doe je per nagel als volgt:

  1. Bekijk welke nagel en stickertje het beste op je nagel passen en haal het stickertje van het plastic velletje.
  2. Druk het stickertje goed aan op je nagel (ongeveer 10 seconden).
  3. Haal het beschermvelletje eraf zodat de bovenkant plakt.
  4. Plaats de passende nagel op je eigen nagel, vanaf de nagelriem naar ‘boven’. Druk hem goed aan!

De stickertjes die je op je nagels plakt om de kunstnagels vast te maken zie je hieronder. In ieder doosje zitten er 12, in diverse formaten. Ze plakken goed, je moet ze stevig aandrukken voor je het beschermvelletje eraf haalt (stap 2+3).

Inhoud verpakking nepnagels

De kunstnagels zelf zien er mooi uit. Er zijn drie verschillende motiefjes die allemaal bij elkaar passen, de volgorde maakt dus ook niet zoveel uit.

Close-up nude manicure met goud en zwart

Wat me wel meteen opvalt is dat de puntjes niet netjes zijn afgewerkt, maar eerder gewoon lijken te zijn afgebroken. Je zult ze nog even moeten bijvijlen voor of na het opplakken zodat je een net resultaat krijgt.

Het resultaat

Om eerlijk te zijn ervaarde ik bij deze set hetzelfde als bij de witte set die ik een tijdje terug probeerde. De pasvorm is niet geschikt voor mijn nagels. De basis, de onderste helft, is te breed voor mijn nagelbed. Ze zouden iets meer afgerond moeten zijn.

Uiteraard zijn ze wel op maat te maken door ze te vijlen, maar dan is het effect van ‘snel een nieuwe manicure’ weg.

Nagels met kunstnagels van Essence Be In Line

Dan is er nog de optie van een kleinere maat pakken, maar dan zijn ze of te kort, of te smal.

Het resultaat ziet er opzich prima uit. Maar door de te brede onderste randen duwen ze erg tegen mijn nagelriemen. Daardoor zitten ze niet comfortabel. Niet lang na het maken van de foto’s heb ik ze dan ook van mijn nagels gehaald.

Snelle manicure met plaknagels van Essence

Het is dus een afweging die je zelf moet maken: wil je de moeite doen om ze op maat te maken, netjes af te ronden en op te plakken? Dan heb je een prachtige manicure voor weinig geld. Wil je die moeite liever niet doen? Kies dan voor een ander merk zoals de imPRESS press-on manicure of gebruik gewone nagellak, gelnagellak of gellak stickers.

Meer informatie

Deze Essence Nails In Style kunstnagels kosten € 2,99. Je koopt ze bij je lokale verkooppunt zoals Kruidvat, of online via Boozyshop (€ 2,95). Naast deze Be In Line, is er ook de Stay Wavy met paars en roze details. Deze plaknagels zijn vegan en Essence is een cruelty-free merk.

Eind maart t/m april 2023 ligt er een trend editie in de winkels met vijf stijlen plaknagels. Je ziet ze allemaal in dit artikel: Persbericht: Essence LE Fake It ‘Till You Make It.

Maak jij wel eens gebruik van dit soort nepnagels?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 4.3, gebaseerd op 4 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top