Essence kunstnagels: Sheer Whites || Review

Het is alweer een tijdje geleden dat ik kunstnagels probeerde, dus toen ik deze Essence Sheer Whites ontving was ik erg benieuwd! In dit artikel lees je over mijn ervaringen, die eigenlijk niet heel erg positief waren… Benieuwd naar de plus- en minpunten? Lees dan snel verder!

Essence kunstnagels Nails in Style

Essence heeft al een tijdje kunstnagels in haar assortiment. Ze veranderen steeds de ‘look’. In het Essence herfst-/winterassortiment zaten bijvoorbeeld french manicure nagels. Voor deze lente / zomer koos het merk voor sheer whites: Egaal witte nagels. Je kunt ze zo dragen of als basis voor nagellak.

Benieuwd naar de gehele Essence lente / zomer 2022 assortimentsupdate? Bekijk het via de link!

De kunstnagels zitten in een stevig plastic doosje met op de achterkant een korte Engelse uitleg met de stappen die je neemt om de nagels aan te brengen. Binnen in de verpakking zit dezelfde uitleg in het Frans en Duits.

Hoe Essence kunstnagels aanbrengen

Verder vind je in de verpakking 12 stickertjes en de nagels: 12 stuks in 5 verschillende maten. Ook de stickertjes hebben verschillende maten zodat je in de meeste gevallen een match voor jouw nagels kunt vinden.

Inhoud van pakketje kunstnagels

De nagels hebben een glossy finishen en zijn vrij ‘puntig’. De puntjes zelf kun je wat netter maken met een vijl, die zijn namelijk niet zo netjes in de meeste gevallen.

Het eerste wat me opviel is dat de nagels in vijf maten zijn: 2x maat 1 (de grootste), 2x maat 2, 2x maat 4, 4x maat 5 en 2x 6 (de kleinste). Met 10 vingers moet de juiste maat er maar net tussen zitten. Je kunt ze eventueel iets kleiner maken met een vijl, maar ik weet niet of dat een succes zal zijn (en of je die moeite wil doen).

De Essence Sheer Whites kunstnagels in gebruik

Hieronder zie je eerst een foto van mijn natuurlijke nagels. Ze zijn gelukkig vrij sterk en groeien gemakkelijk. Maar tegelijkertijd scheuren ze wel af en toe in (zoals ook bij de wijsvinger is gebeurd waarna de nagel erg kort werd). Kunstnagels zijn dan een eenvoudige manier om je nagels weer netjes en op dezelfde lengte te krijgen.

Mijn natuurlijke nagels

Je brengt de nagels aan in 4 stappen:

  1. Bekijk welke maat stickers en kunstnagels je op welke vingernagel gaat aanbrengen.
  2. Plak het stickertje op de nagel, druk goed aan en laat 10 seconden zitten.
  3. Haal het plastic beschermfolie van de sticker.
  4. Plak de nagel op de sticker: Druk hem goed vaan vanaf je nagelriemen naar het uiteinde van je nagel.

Bij stap 1 zag ik het al: de stickertjes gingen wel passen, maar de nagels? Ze lopen al heel snel wat schuin naar een punt, terwijl mijn nagelbed een stuk groter is. En volgens mij niet abnormaal groot, wat zou betekenen dat veel mensen hier last van zullen hebben.

Verschil kunstnagel pasvorm met eigen nagel

Daarnaast zijn de nagels zo doorzichtig dat je precies ziet waar het stickertje zit om ze vast te houden. Lakken zou ik dan ook zeker aanraden! En vergeet dan niet eerst een puntjes netjes te maken met een vijl, die moeite heb ik niet gedaan omdat ze niet goed pasten.

Naast de minpunten van niet nette afwerking, smal toelopende nagels en doorzichtigheid ondervond ik ook problemen met het vinden van de juiste maat. Uiteindelijk heb ik voor mijn middelvinger een te grote maat moeten pakken wat mijn nagelriemen niet fijn vonden. Ik had de kunstnagels dus even moeten bijvijlen vooraf zodat ze beter zouden passen. Maar als ik voor de snelle oplossing met kunstnagels ga, dan wil ik al die moeite eigenlijk niet hoeven doen.

Opgeplakte kunstnagels

De nagels zelf zien er netjes uit qua finish en voelen redelijk stevig aan. Ik weet niet hoe lang ze zouden houden in het dagelijks leven, want ik heb ze vrij snel weer af gedaan. Kortom, deze Essence kunstnagels waren niets voor mij. Ik ben wel erg benieuwd of jij er wel succes me had, dus laat het me vooral weten in een reactie!

Meer informatie

Deze Essence Sheer Whites kunstnagels maken deel uit van de lente / zomer 2022 assortimentsupdate. Ze liggen vanaf 14 maart 2022 in de winkels. Online kun je ze vinden bij Boozyshop. Deze set met kunstnagels kost € 2,99. Essence producten zijn cruelty-free en vegan.

Inmiddels zijn er ook andere stijlen te vinden, ik probeerde bijvoorbeeld de Be In Line nagels.

Gebruik jij wel eens kunstnagels?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “Essence kunstnagels: Sheer Whites || Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top