Essence Magic All In One Face Cream || Review

Sinds een aantal maanden ligt deze Essence Magic All In One Face Cream in de schappen. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, dus wellicht denk jij er ook zo over. Lees dan snel verder, dan laat ik je zien hoe deze gezichtscrème werkt!

Essence MAGIC All In One Face Cream

Het was het eerste product van de Essence Lente / Zomer 2022 assortimentsupdate wat ik beschreef in dat artikel. Ik kan me nog herinneren dat ik schreef dat de crème ‘kleurcapsules bevat die vrijkomen tijdens het aanbrengen’ en me meteen afvroeg hoe dat dan zou werken. Inmiddels ben ik er achter en weet jij het aan het einde van dit artikel ook!

Bekijk hier de Essence herfst / winter 2022 update!

Deze Essence Magic All In One Face Cream zit in een vrolijke lichtroze tube met duidelijke letters. Op de voorkant is te lezen dat de gezichtscrème zich aanpast aan je huidtype, een lichte dekking heeft, hydrateert en je gezicht een egale, geblurde finish geeft. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn!

Essence getinte dagcrème met SPF10

Naast al die voordelen bevat de crème ook nog eens SPF10 zodat je huid beschermd wordt tegen schade van de zon. Verder is het een vegan formule en is de crème ontwikkeld volgens de Clean Beauty standaarden van Essence.

Ingredienten gezichtscreme met SPF10
De Magic All In One Face Cream is Vegan en valt onder de Clean Beauty standaarden van Essence.

De crème bevat parfum maar de geur is eigenlijk niet heel opvallend. Hij ruikt erg natuurlijk, niet heel fris of zoet. het is ook zo’n subtiele geur dat je hem na het aanbrengen niet meer ruikt.

De Essence Magic All In One Face Cream in gebruik

Toen ik de tube opende zag ik al snel de kleurcapsules in de face cream. Het lijkt namelijk een reguliere witte gezichtscrème, maar hij bevat hele kleine bruine ‘korreltjes’.

Opening tube met creme

Wanneer je de crème aanbrengt vermengen deze bruine kleurcapsules zich met de crème waardoor hij bruin van kleur wordt. Ditzelfde principe wordt gebruikt bij de Meroda Changing Foundation.

Swatches Essence MAGIC all-in-one facecream
De kleurcapsules vermengen zich met de Essence crème tijdens het aanbrengen.

Bij deze swatch en ook de eerste keer dat ik de Essence Magic Face Cream aanbracht, had ik teveel gepakt. Je loopt dan het risico dat hij wat oranje lijkt op de huid. Met een dun laagje heb ik daarvan geen last. Wanneer je een hele lichte huid hebt zal de crème te donker zijn denk ik. Hieronder zie je hoe de kleurcapsules werken in een Reels:

Hij heeft geen hoge dekking, hij kan de huid net wat egaler maken. Met pigmentvlekken, moedervlekken of rode gebieden heeft hij moeite, dus verwacht geen wonderen. Wel is het een fijne crème om te gebruiken (mits gedoseerd aangebracht). Je hebt een ietwat egalere huid en wat zonbescherming door de SPF10. Ik zou wel aanraden om nog een extra zonnebrandcrème voor je gezicht aan te brengen.

Meer informatie

Deze Magic All In One Face Cream kun je inmiddels bij je lokale Essence verkooppunt vinden. Ook online koop je hem bij bijvoorbeeld Boozyshop. De adviesverkoopprijs is € 3,99 voor een tube van 30 ml. De crème is vegan, cruelty-free en ontwikkeld volgens de Essence Clean Beauty standaarden. Meer Clean Beauty producten zien? Bekijk dan de Essence lente / zomer 2022 assortimentsupdate voor meer.

Lijkt deze Magic Cream jou wat?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Essence Magic All In One Face Cream || Review

  1. Olcay Gulsen Beauty heeft ook een vergelijkbaar product. Ik vind het ideaal voor dagen dat ik wel wat make up wil, maar niet te veel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top