Essence Meta Glow Duochrome Oogpotloden || Review

Als er iets is wat me overhaalt om make-upproducten te kopen dan is het wel een colour shift. Dat is dus precies de reden dat ik overstag ging bij deze duo chrome Meta Glow oogpotloden van Essence. Ik zag ze in de lente/zomer assortimentsupdate en wist dat ze in mijn winkelmandje zouden belanden. Kijk snel verder!

Essence Meta Glow duochrome oogpotloden - review

Essence Meta Glow producten

In de lente / zomer 2024 assortimentsupdate werd de Meta Glow-reeks gelanceerd met holografische en duochroom effecten. Daarin zitten niet alleen deze drie duochrome oogpotloden. De Meta Glow productreeks bevat ook een highlighter, lipglosses, een lipstick en zelfs een top coat voor je nagellak!

Duo-chrome eye pencils

Het Meta Glow duochrome eye pencil bracht Essence uit in drie kleuren en het lukte me om ze allemaal te bemachtigen. Van links naar rechts zie je hierboven:

Het zijn vrij zachte potloden dus je hebt al snel niet echt een punt meer aan de stiftjes. Gelukkig zit er aan de onderkant van ieder potlood een klein puntenslijpertje. Zo kun je indien gewenst een punt aan je potlood krijgen om de kleur nauwkeurig aan te brengen.

Ingebouwde puntenslijper bij waterproof duo-chrome oogpotloden

Ook onderaan de potloden zie je het label ‘waterproof’. Deze potloden zouden dus watervast en ook vlekvrij / transferproof zijn. Verder is Essence een dierproefvrij merk en is inmiddels het hele assortiment veganistisch.

De Essence Meta Glow oogpotloden in gebruik

De potloodstiftjes zitten in een plastic huls die eerlijk gezegd niet zo stevig is. Eén van de potloden was al losgeraakt en kon ik gelukkig wel nog terug in elkaar klikken.

Je draait de potloodjes naar boven en ook dat mechanisme is niet geweldig uitgevoerd, maar het werkt.

Close-up punten oogpotloden met colourshift

De kleuren zijn gelukkig wél erg mooi! Hierboven zie je bij de puntjes al een verschil in kleur optreden, afhankelijk van de invalshoek van het licht.

Hieronder op de swatches kun je het beter zien en in het echt zijn ze nog mooier!

Swatches Essence Meta Glow duochrome eyepencils - review

De paarse vind ik qua kleur de minste, vooral omdat het naar een soort roestbruine tint gaat. Alle drie geven ze goed kleur af en kunnen ze je ooglook nét dat beetje interessanter maken!

En zijn ze ook daadwerkelijk water- en transferproof? Ja, eigenlijk wel! Na een dag dragen heb ik steeds een make-up remover nodig om ze goed van mijn huid te krijgen. Wat dat betreft maken ze de belofte dus zeker waar!

Meer informatie

De nieuwe lente / zomer 2024 producten van Essence, waaronder deze Meta Glow Eyepencils, liggen vanaf 26 februari in de winkels. Je kunt ze online al shoppen bij Boozyshop! De potloden kosten € 2,69 per stuk, zijn vegan en cruelty-free.

Heb jij de Meta Glow producten van Essence al gespot?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top