Essence My Power Is.. Hydrate & Prime mists

De eerste Trend Editie van Essence van 2021 heeft de naam My Power Is…. Het merk is daarbij geïnspireerd door de vier elementen vuur, water, aarde en lucht om het volgende jaar goed te kunnen starten. Vandaag laat ik de Hydrate & Prime mists van Essence zien!

Essence My Power Is Hydrate & Prime mists

Je kon er al over lezen in het persbericht wat ik publiceerde over de Essence LE My Power Is… collectie. De vier elementen passen bij bepaalde sterrenbeelden. Weet je niet welk element bij jouw sterrenbeeld hoort? Bekijk het hieronder:

  • Ram – Leeuw – Boogschutter: Vuur / Fire
  • Kreeft – Schorpioen – Vissen: Water
  • Stier – Maagd – Steenbok: Aarde / Earth
  • Tweelingen – Weegschaal – Waterman: Lucht / Air

Zelf val ik onder het Lucht-element, dus ik was erg benieuwd of de Lucht-spray me zou bevallen!

Essence Hydrate & Prime mists

Alle mists komen in een handige spray-flacon van hard plastic. Ze zijn gemakkelijk te hanteren en er komt inderdaad een fijne mist uit.

Wat ik niet meteen door had bij het persbericht was dat er daadwerkelijk steentjes in de flacons zitten. Hierdoor wordt een geur afgegeven en ze geven de hydrate & prime mists een extra functie. Hieronder zie je op een rijtje de voordelen. Erna komen close-up foto’s van de flacons.

  • Vuur / Fire: Amethyst voor een kalmerend effect.
  • Water: Steenkristal om negatieve gevoelens los te kunnen laten en te focussen op je eigen energie.
  • Aarde / Earth: Aventurijn om je te helpen aarden en zelfvertrouwen te herwinnen.
  • Lucht / Air: Rozenkwarts om zelfliefde te bevorderen.
My Power is Fire primer mist
My Power is Water primer mist
My Power is Earth primer mist
My Power is Air primer mist

De mists in gebruik

Op de verpakkingen is te lezen dat je de sprays ongeveer 15 cm van je gezicht moet houden bij gebruik. Ik ervaarde al snel dat dat toch iets te dichtbij is. De mist is fijn, maar vrij krachtig dus 30 cm is ook prima.

Informatie vegan hydrate & prime mists

Laat de primer spray daarna goed opdrogen, in ieder geval voor je poeder aanbrengt. Ik was een keer te snel, waardoor mijn poeder patchy werd. Voldoende afstand met sprayen en het even de tijd geven om in te werken, dan gaat het goed! De mists laten een licht plakkerige basis achter op je huid waar je foundation goed op kan hechten.

Wat me opvalt is dat alcohol als tweede ingrediënt wordt genoemd in deze hydraterende mists. Er wordt niet gedefinieerd wat voor alcohol. Sommige alcoholsoorten zijn schadelijker voor de huid dan andere. In het algemeen wordt geloofd dat alcohol de huid uitdroogt, daarom verbaast het me dat het in een hydraterende spray zit. Heb je een gevoelige huid? Bedenk dan of je deze spray wil proberen.

Geuren zijn natuurlijk heel persoonlijk. Ze hebben alle vier een heel andere geur. Lucht is mijn element, die Hydrate & Prime mist ruikt naar rozen (logisch, met rozenkwarts erin). Ik ben daar niet zo’n fan van en vind dit dan ook de minste van de vier geuren.

Water ruikt heel fris, met dank aan de kamille en limonene denk ik. Aarde ruikt friszoet. Het heeft Aloe vera en toverhazelaar in zich. Als laatste is er Vuur en die ruikt zoet. Ik waan me iedere keer in een Passoa-cocktail als ik hem gebruik.

Meer informatie

De hydrate & Prime mists van Essence zullen vanaf januari 2021 in de winkels liggen. Ik verwacht dat ze dan ook online bij Boozyshop te koop zullen zijn. De adviesverkoopprijs van de mists is € 3,99 voor een flacon van 60 ml. Naast deze primer bevat de Essence My Power Is… collectie oogschaduwpaletten (€ 4,99) en lipsticks (€ 2,39). Essence is cruelty-free en de mists zijn vegan.

Welke geur lijkt jou het lekkerste? Past die bij jouw element?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “Essence My Power Is.. Hydrate & Prime mists

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top