Essence Roma oogschaduwpalette || Review

In de Essence lente / zomer 2022 assortimentsupdate werden een aantal leuke oogschaduwpalettes aangekondigd, waaronder deze met de naam Roma. Daarnaast is er Miami, met meer paarse tinten er in. Roma is een vrij neutraal palette met groene accenten. Kijk je mee naar de swatches en ooglook die ik maakte?

Essence Benvenuti a Roma eyeshadow palette

Voluit heet dit Essence palette: Benvenuti a Roma (‘Welkom in Rome’ in het Italiaans). Op de voorkant zie je dan ook erg een aantal kenmerkende afbeeldingen van de stad zoals het Colosseum en een Vespa scooter. De kleuren stralen warmte uit, waar ik Italië ook mee associeer.

Oogschaduwpalette Essence Rome

De buitenkant van het palette is gemaakt van een stevig karton. Op de achterkant staat informatie over het palette zoals de ingrediënten en het icoontje om aan te geven dat deze oogschaduws vegan zijn.

Benvenuti a Roma eyeshadow palette
Ingrediënten oogschaduwpalette drugstore

Het palette sluit door middel van twee onzichtbare magneetjes. In het deksel zit een langwerpige spiegel, eromheen zie je weer het Italiaanse beeld zoals op de voorkant. Binnen in het palette zit een lichtoranje plastic gedeelte waarin 12 oogschaduwpans zitten.

Binnenkant oogschaduwpalette lente zomer 2022

Aan de linkerkant van het palette zitten wat neutralere tinten. Drie shimmers (zilverwit, champagne en een wat donkerdere koraaltint) en drie matte kleuren (een hele lichte beige, lichtbruin en koraal).

Closeup lichte kleuren oogschaduwpalette Essence

Hieronder zie je de kleuren in zonlicht.

Shimmer oogschaduw in zonlicht

De rechterkant is wat kleurrijker en brengt leven in dit palette. Twee matte groentinten (mint- en olijfgroen), een matte oranje en een shimmer oranje voor de kleur. Verder een matte donkere bruin om diepte in je look te kunnen brengen en een gemarmerde shimmer: donkerbruin met zilveren accenten.

Closeup donkere kleuren oogschaduwpalette Essence

Naar die tweekleurige shimmer ben ik toch wel het meest benieuwd!

Close-up marmer oogschaduw

Het Essence Roma palette in gebruik

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet altijd overtuigd ben van de kwaliteit van Essence oogschaduwpaletten. Maar bij de beoordeling houd ik wel altijd het prijskaartje in gedachten, wat ook bij dit palette weer een fijn bedrag weergeeft: € 6,99. En dat is voor een palette met 12 kleuren oogschaduw niet veel.

Ik was dan ook erg benieuwd naar de swatches! Ik moet zeggen dat ik met de eerste paletten in mijn hoofd en de prijs voor dit palette blij verrast werd door de kwaliteit. De kleuren waren gemakkelijk aan te brengen. Sommige tinten waren iets poederiger dan andere, maar zeker de shimmers bevielen me erg goed.

Swatches ROMA oogschaduwpalette Essence 2022

Maar swatches zeggen natuurlijk niet altijd iets over hoe de kleuren presteren op het ooglid. Hoe presteren ze bij het aanbrengen en hoe is de kwaliteit na het blenden?

Voor mijn ooglook gebruikte ik de twee groentinten en de lichtste matte oogschaduw om te blenden. Op het bewegend ooglid heb ik vervolgens de tweekleurige shimmer aangebracht. Dat effect is ook licht zichtbaar.

Ooglook ROMA oogschaduwpalette Essence 2022

Ik gebruikte bij deze look een bruine Essence eyeliner die ook in de lente / zomer 2022 update is uitgebracht. De wimpers zijn de Essence Lash Like A Boss wimpers. In die reeks zijn ook een aantal nieuwe stijlen uitgebracht.

Al met al ben ik erg tevreden over deze look en het palette! De kleuren laten zich netjes blenden met elkaar zonder dat het een ondefinieerbare kleur wordt. Zeker voor deze prijs is dit een prima palette waar je allerlei leuke, zomerse looks mee kan maken!

Meer informatie

Wil je ook het Essence Roma oogschaduwpalette proberen? Hij is vanaf half maart verkrijgbaar bij je lokale Essence verkooppunt. Duurt dat te lang? Dan koop je hem nu al via Boozyshop! De adviesverkoopprijs van dit palette is € 6,99 en hij is vegan en cruelty-free.

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top