Essence wenkbrauwproducten 2020 getest

In de herfst / winter 2020 assortimentsupdate van Essence zaten ook wat leuke nieuwe wenkbrauwproducten. De zoektocht naar fijne wenkbrauwproducten stopt bij mij nooit, dus ik probeerde de wenkbrauw pomade en Tiny Tip Precise brow pen. Lees snel verder om te zien wat mijn ervaring ermee is!

Essence wenkbrauwproducten 2020 herfst winter

Essence Tiny Tip Precise Brow Pen

Een stift om je wenkbrauwen in te kleuren, dat klinkt te goed om waar te zijn. Het leek me in ieder geval vooral heel handig, vooral omdat deze pen een hele dunne punt zou hebben. Het nadeel? Hij is er maar in drie kleuren: blonde, medium brown en dark brown. Ik heb niet al te donker haar en vooral geen opvallende wenkbrauwen, dus ik koos voor de lichtste tint.

Essence Tiny Tip Precise Brow pen

Deze pen kost € 2,59 per stuk en ze zijn vegan en cruelty-free, altijd een pluspunt! De kleur lijkt aan de dop te zien een goede match voor me te zijn, dus ik was erg benieuwd.

Essence Tiny Tip blonde punt wenkbrauw stift

De punt zelf ziet er inderdaad dun uit, hij lijkt perfect om dunne haartjes mee te tekenen. De swatches vielen wel een beetje tegen. Op je hand is het natuurlijk anders dan op je wenkbrauwen. Maar de inkt loopt uit en de kleur vind ik niet geweldig. Veel warmer en wat donkerder dan de dop doet vermoeden.

Tiny Tip Blonde wenkbrauw swatch

Op mijn wenkbrauwen bleek deze pen ook geen succes te zijn. Hij brengt gemakkelijk aan en de kleur is ook op te bouwen tot een goed zichtbare lijn. De kleur is echter totaal geen match voor mij, maar ik vermoed ook niet voor andere blondines. Het is meer rood dan blond. Voor mij is deze pen dan ook een no-go.

Hieronder zie je een voor- en na-foto van mijn wenkbrauw. De rest van mijn oog / gezicht is helemaal naturel zonder make-up.

Voor en na foto Tiny Tip wenkbrauw pencil blonde

Wat me nog wel opviel was dat op de stift staat dat deze pen ‘semi-permanent’ was. En ik moet zeggen, de dagen nadat ik deze wenkbrauwstift getest had waren mijn wenkbrauwen wat donkerder dan normaal. Dus als je daarnaar opzoek bent, werkt hij wel!

Essence Browpomade + brush

Het tweede artikel wat ik probeerde van de nieuwe Essence wenkbrauwproducten was de browpomade + brush. Ik wilde al langer een pomade proberen, dus deze van Essence zat al snel in mijn winkelmandje. Hij is er in vier kleuren (blonde, ash blonde, cool brown, dark brown) en kost € 3,59. Hij is cruelty-free geproduceerd.

Essence brow pomade met brush 2020

Ik koos voor de variant Ash blonde, zodat hij zou matchen met de pen. Ik dacht bij het kopen dat ik de producten misschien kon combineren. Dat idee heb ik snel laten varen toen ik de pen uitprobeerde.

Essence brow pomade brush Ash Blonde

Het leuke aan dit product is dat de pomade met een brush komt. Vooral handig voor onderweg of op reis, je hoeft immers geen losse kwast mee te nemen. Ik was wel erg benieuwd wat de kwaliteit van het kwastje zou zijn.

Essence wenkbrauw pomade met kwast Asblond

De kleur van pomade is ook wat donkerder dan ik had verwacht, maar hij is in ieder geval op het eerste gezicht niet zo rood als de pen. Het kwastje zelf voelt eigenlijk heel degelijk aan. Het lukt me in ieder geval prima om mijn wenkbrauwen er mee in te kleuren.

Swatch Ash Blonde wenkbrauwpomade

Je kunt met het kwastje zowel brede als wat smallere strepen zetten. De kleur van de pomade is op mijn pols inderdaad wat donkerder dan ik normaal zou kiezen, maar prima om te gebruiken. Voor mijn ‘normale’ looks van overdag is hij te donker, maar voor de looks die ik voor Instagram maak kan hij prima! (Volg jij me al?)

Voor en na foto wenkbrauwpomade ash blonde

Ik gebruik de pomade nu al enkele weken voor mijn Instagram-looks. Ik gebruik eerst het Benefit Precisely, My Brow Pencil uit de Benefit adventskalender 2020 om mijn wenkbrauwen te omlijnen. Daarna vul ik ze in met deze pomade. Wat mij betreft een topper. Mijn haren blijven netjes op hun plek, wat een browgel tot nu toe nog niet gelukt is. Dus dat is nog een extra fijne bijkomstigheid.

Meer informatie

In dit artikel liet ik twee nieuwe Essence wenkbrauwproducten uit het herfst / winter 2020 assortiment zien. Alle nieuwe Essence producten kun je momenteel kopen bij de bekende verkooppunten en sinds kort ook via Boozyshop (daar kocht ik ze ook).

Heb jij al nieuwe Essence wenkbrauwproducten geprobeerd? Of misschien iets anders uit het vernieuwde assortiment?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

3 reacties op “Essence wenkbrauwproducten 2020 getest

  1. Ik wil die brow Pomade ook wel gaan proberen die Van mij is bijna op was Van de lidl die benefit dupe maar is helaas niet meer te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top