Estrid Face & Body Wax Strips || Review

Een tijdje geleden meldde ik al dat Estrid naast de bekende scheermesjes (met abonnement) en enkele huidverzorgingsproducten ook Face & Body Wax Strips had ontwikkeld. Natuurlijk wilde ik ze graag uitproberen (net als de scheermesjes trouwens) en vandaag laat ik beide varianten van de waxstrips aan je zien!

Estrid Body Face Wax Strips Ontharingsstrips - Review

Over de Estrid Body en Face Wax Strips

Estrid is een Zweeds merk dat gespecialiseerd is in producten voor lichaamsontharing. Sinds kort hebben ze in het assortiment waxstrips voor zowel het gezicht als het lichaam. Beide zijn geschikt voor de gevoelige huid. De Face Wax Strips hebben een kleiner, handzaam formaat die de rondingen van je gezicht goed kunnen volgen. De Body Wax Strips zijn groter, daarmee kun je bijvoorbeeld goed je benen, armen en dijen ontharen.

Informatie op doosjes ontharing waxstrips - review

Goed om te weten: De Estrid Face & Body Wax Strips zijn vegan ontharingsstrips en bestaan tot 99,8% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De wax komt van de carnaubaplant. Daarnaast zijn (onder andere) de volgende ingrediënten toegevoegd:

  • Aloë vera, met zijn 96% watergehalte, is een krachtige genezer die je huid verfrist en hydrateert, waardoor het een verjongd gevoel krijgt.
  • Squaleen is een hybride ingrediënt dat niet alleen de gevoelige huid kalmeert, maar ook vocht vasthoudt, waardoor je huid een zachtere uitstraling krijgt.
  • Ricinuszaadolie staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het kan effectief huidirritaties en infecties bestrijden.
  • Sojaolie is een natuurlijk vocht-inbrengend middel dat helpt bij het hydrateren van de huid, waardoor deze gevoed en gezond blijft.
  • Zoete amandelolie, rijk aan vitamine A, E en B, heeft een verzachtend en kalmerend effect op de huid.
  • Zonnebloemolie is een ontstekingsremmer die ideaal is voor de gevoelige huid, omdat het helpt bij het verminderen van ontstekingen en roodheid.

Beide varianten van de strips werken al op haren vanaf 2 mm en zorgen ervoor dat je huid wel 28 dagen glad blijft!

Estrid Face Wax Strips

In het kleinste doosje van de twee zitten de waxstrips voor het gezicht. De strips lijken door het formaat ook ideaal voor je oksels of bikinilijn, maar daar zijn ze niet voor geschikt. Wellicht wordt het assortiment later nog uitgebreid?

Estrid Face Wax Strips review

De volledige inhoud van de zogenaamde Estrid Face Wax Kit zie je hieronder. Hij bevat 20 waxstrips, een uitgebreide gebruiksaanwijzing en zes ‘Post-wax wipes’. Dit zijn doekjes op oliebasis die je gebruikt na het waxen om eventuele restanten van je huid te halen. Daarbij hebben ze anti-irriterende en hydraterende eigenschappen. De belangrijkste ingrediënten zijn ontstekingsremmende zoete amandelolie en tarwekiemolie wat door zijn omega 3, 6 en 9 de huid helpt herstellen en kalmeren.

Inhoud doosje met kleine waxstrips voor het gezicht - review
Inhoud van de Estrid Face Wax Kit.

Hieronder zie je een close-up van de gezichtswaxstrips. Er zitten er steeds twee tegen elkaar, met de roze carnaubawax in het midden.

Kleine waxstrips voor het gezicht - review

Helemaal pijnloos wordt waxen waarschijnlijk nooit, maar de pijn is van korte duur. Daarna ben je voor een aantal weken van ongewenste haren af!

Estrid Body Wax Strips

Met de Body Wax Strips van Estrid kun je een groter gebied in één keer ontharen. Zelf gebruik ik dit soort strips graag voor mijn benen. Het duurt iets langer dan scheren, maar daar tegenover staat wel dat je het minder vaak hoeft te doen.

Estrid Body Wax Strips review

De strips voor het lichaam hebben dezelfde ingrediënten als de kleinere strips. In de Estrid Body Wax Kit zitten 24 grote strips en zes ‘Post-wax wipes’. En ook in dit doosje vind je een gebruiksaanwijzing!

Inhoud doos met grote waxstrips voor je lichaam - review
Inhoud van de Estrid Body Wax Kit.

Om je huid te ontharen met de waxstrips van Estrid volg je een aantal stappen.

Stap 1: Scrub je huid ca. 24 uur voor je de waxstrips gebruikt. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden en de wax zich beter hecht aan de haren. Ook wordt de kans op ingegroeide haren daarmee verkleind.

Stap 2: Zorg ervoor dat je huid goed droog is. Dus niet net na het sporten (want zweet) of douchen doen, je huid is dan vaak nog wat vochtig. Door het vocht werkt de wax minder goed, dus wacht dan even 10-20 minuten.

Stap 3: Doe niet wat ik altijd deed: de wax eerst opwarmen door de strips tussen je handen te wrijven. Dit maakt de wax minder effectief! Wel doen: de strip aanbrengen op de huid en hem met je hand goed aandrukken door erover te wijven, in dezelfde richting als de haargroei.

Ontharingsstrips voor het lichaam review

Stap 4: Trek je huid strak, haal even diep adem en trek met je andere hand in één keer de strip los, tegen de haarrichting in. Herhaal stap 3 en 4 tot het hele gewenste gebied onthaard is.

Stap 5: Nadat je alle haren hebt verwijderd gebruik je een ‘Post-wax wipe’ om wax-resten te verwijderen en je huid te kalmeren. En het zorgt ervoor dat je huid tot 24 uur gehydrateerd blijft. Je huid kan tot 24 uur later wel wat roder zijn dan je gewend bent, dit is normaal.

Je kunt dezelfde strip meerdere keren gebruiken. Ik merkte dat hij na twee keer gebruiken wel echt ‘op’ was en niet meer echt plakte. Bovenstaande stappen zijn hetzelfde als je de face wax strips gebruikt.

Mijn ervaringen met de Estrid waxstrips

De strips zijn geurloos en gemakkelijk in gebruik. Als je de stappen goed volgt ben je eigenlijk gegarandeerd haarvrij na de behandeling. Het was voor mij al even geleden dat ik dit soort ontharingsstrips gebruikte. Maar mijn benen zijn weken glad gebleven na gebruik van deze Estrid strips, dus ik ben fan!

Meer informatie

Zowel de Face Wax Kit als de Body Wax Kit koop je natuurlijk via de Estrid website zelf. Per kit betaal je € 7,50. Verzending is gratis en je bestelling wordt ook nog eens klimaatneutraal bezorgd.

De producten van Estrid zijn vegan en het merk is dierproefvrij.

Wat is jouw favoriete manier om je huid te ontharen?

— Meer lezen over diverse ontharingsmethoden doe je via de link! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top