Etos gezichtsmaskers getest!

Af en toe wil ik eens een nieuw merk producten proberen. Daarom bestelde ik een tijd geleden bij Etos. Na het artikel over de Etos make-up remover volgt vandaag een review over de Etos gezichtsmaskers. Ik probeerde twee verschillende soorten uit, dus lees snel verder!

Etos gezichtsmaskers peeloff en mudmasks

Een tijdje geleden plaatste ik bij Etos een bestelling met vier gezichtsmaskers. Hierboven heb je ze al zien staan. Ik kocht twee mud masks en twee peel off maskers. De verpakkingen zijn allemaal soortgelijk. Ze zitten in een open te scheuren verpakking in allerlei vrolijke kleuren. Op de voorkant is duidelijk te zien welk masker er in zit. De kleuren en vormen zijn enigszins afgestemd op de inhoud!

Etos Cleansing Chocolate mud mask

Het meest benieuwd was ik naar dit chocolade moddermasker! Sowieso heb ik goede ervaringen met mud masks, zoals bijvoorbeeld het Clay & Glow masker wat ik alweer een hele tijd geleden een periode heb gebruikt.

Etos cleansing chocolate mudmask

Op iedere achterkant vind je informatie over het product en natuurlijk de lijst met ingrediënten. Het chocolademasker zorgt voor hydratatie en reiniging. Je laat hem 10-15 minuten intrekken. Bij het verwijderen kun je ronddraaiende bewegingen maken op je huid om een soort scrub-effect te krijgen.

Informatie Etos cleansing chocolate mudmask

Bij het openmaken van deze verpakking kwam een sterke cacao-/chocoladegeur me al tegemoet. Sowieso zijn alle maskers erg sterk van geur, hou daar rekening mee bij het kiezen! Het aanbrengen deed ik met een kwastje en dat ging allemaal goed. Het masker heeft een fijne textuur waardoor hij gemakkelijk aan te brengen is. In de verpakking zat genoeg voor maar liefst drie keer!

Op de plekken waar ik het wat dunner had aangebracht droogde het vrij snel op. Hieronder zie je mijn huid met chocolademasker na ongeveer 10 minuten.

Gedroogd cleansing chocolate mudmask

Uiteindelijk haalde ik hem er na 15 minuten af, toen was hij vrijwel helemaal opgedroogd. Mijn huid voelde inderdaad zacht en gevoed aan en ik had het idee dat hij inderdaad ook schoon was. Er bleef een subtiele chocogeur hangen, wat ik geen probleem vond. Ik kan wel meteen verklappen dat dit mijn favoriete masker van deze vier was…

Etos Refreshing Fruit Smoothie Mud Mask

Het Refreshing Fruit Smoothie mud mask koos ik omdat er perzikolie en mango boter in zitten. Die geuren vind ik heerlijk, dus dat kon niet fout gaan, toch? Net als het chocolade mudmask is dit masker geschikt voor alle huidtypes.

Etos Fruit Smoothie gezichtsmasker
Informatie Etos Fruit Smoothie gezichtsmasker

Bij het openmaken van deze verpakking was ik echter wat minder gecharmeerd. Het rook alsof ehm.. de perzik en mango al ver over de datum waren. Ik heb het masker natuurlijk wel geprobeerd, maar dit was vanwege die geur geen ontspannen ervaring. Ook met de inhoud van deze verpakking had ik drie keer kunnen doen, maar ik heb vij twee keer een maskertje gelaten.

Het masker was licht van kleur, bijna wit. Ook droogde hij goed op, net als het Etos chocolade gezichtsmasker. De geur weerhoudt me ervan om deze nogmaals te kopen, het was op dat gebied geen succes!

Etos Cleansing Peel Off mask

Het Cleansing Peel Off Mask koos ik vanwege de Manuka Honey die erin zit. Ik heb goede ervaringen met het I’m From Honey mask, dus wilde deze peel off variant met honing ook eens proberen.

Peeloff honing masker van Etos
Informatie peeloff honing masker van Etos

De geur van dit masker was net zo sterk als de mud masks, maar wel iets zachter (want: honing). Geen onaangename geur, wel sterk. De verpakking bevat nu 10 ml (de vorige 15). Wat zou betekenen dat ik hier twee keer mee zou kunnen doen. Maar volgens mij kun je peel off maskers niet echt bewaren, dus besloot ik hem één keer te gebruiken.

De fout die ik toen maakte was dat ik hem lekker royaal aanbracht. Geen goed idee bij een peel off mask. Als je teveel aanbrengt gaat hij door de dunne textuur namelijk wat druppen in plaats van opdrogen. Dit masker kun je 10-20 minuten laten zitten. Na een kwartier droop het van mijn kin naar beneden dus heb ik hem maar verwijderd. Ook op de plekken waar ik hem dun aanbracht was hij toen echter nog niet opgedroogd, wat ik wel opmerkelijk vond.

Manuka Honey peel-off masker aangebracht

Geen hele goede testronde, maar van wat ik heb gezien een prima peel off masker. De geur van honing moet natuurlijk wel jouw ding zijn!

Etos Refreshing Cucumber Peel Off mask

Als laatste van de vier Etos gezichtsmaskers probeerde ik het Refreshing Cucumber peel off masker, wat naast komkommer ook citrus extract bevat. Wederom bevat deze verpakking 10 ml en is te lezen dat hij geschikt is voor alle huidtypes.

Etos peeloff komkommer citrus masker
Informatie Etos peeloff komkommer citrus masker

Bij het openen van de verpakking zag ik een transparant groene substantie en rook ik een frisse geur. Toen ik hem op mijn gezicht aanbracht werd ik echter bijna misselijk van de alcoholgeur zo dicht bij mijn neus. Zelfs mijn ogen gingen er een beetje van prikken. Een blik op de ingrediëntenlijst verklaarde het: Alcohol Denat. staat als tweede ingrediënt genoemd.

Bij het honey peel off masker stond wel polyvinyl alcohol als tweede (bij dit masker als derde). Dit kan je huid flink irriteren als er geen ingrediënten als bijvoorbeeld glycerine worden toegevoegd. Maar gedenatureerde alcohol (Alcohol Denat.) kan je huid irriteren en droogt je huid uit. Ik heb er gelukkig geen last van gehad maar laat dit masker vooral liggen als je een gevoelige of droge huid hebt. Voor alle huidtypen? Ik denk het niet.

Gedroogd peeloff gezichtsmasker

Ik bracht, na de lessons learned van de vorige keer, het masker dun aan. Nu begon hij al vrij snel op te drogen en kon ik hem er vrij goed aftrekken na 20 minuten. Toch bleven er wel wat stukjes die juist niet wilden drogen, terwijl ik het masker ook daar niet dik had aangebracht. Prima voor een keer, maar ik zal deze niet nogmaals aanschaffen.

Meer informatie

Mijn favoriet was het chocolade mud mask, de andere hebben me niet echt kunnen overtuigen. Wil je zelf ook eens een Etos maskertje proberen? Je koopt de gezichtsmaskers natuurlijk in één van de filialen of op de website van Etos! Er zijn meerdere varianten, ze kosten allemaal € 0,99 per stuk. Vaak zijn er acties zodat je zelfs nog minder betaalt.

Wat is jouw favoriete soort masker?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top