Extra kosten betalen door Brexit?

Het hele Brexit-gebeuren, ik heb er niet echt een mening over. Wat ik me wel afvroeg was hoe het geregeld zou worden met pakketjes uit Groot Brittannië. Moeten we door de Brexit extra kosten gaan betalen net als voor pakketjes uit de Verenigde Staten?

bestellingen britse webshops na Brexit

Er zijn een aantal sites waar ik toch wel regelmatig iets bestel, bij de één vaker dan bij de ander. En bij sommige had ik alleen nog het voornemen om er te gaan bestellen. Het gaat dan voornamelijk om Beauty Bay, Morphe, Revolution Beauty, Unicorn Cosmetics en Cult Beauty. Omdat ik benieuwd was hoe het vanaf 1 januari 2021 geregeld zou worden, ben ik even gaan speuren. Hieronder het overzicht van de regels.

Op de website van de Rijksoverheid wordt het kort (maar duidelijk) toegelicht. De regels voor pakketjes vanuit het Verenigd Koninkrijk worden hetzelfde als andere pakketjes buiten de EU. Dit houdt in dat je btw moet betalen bij een waarde boven de € 22. Boven de € 150 euro betaal je ook nog invoerkosten. Als ik het goed heb komen er bij die bedragen sowieso ook nog douanekosten bij.

Bestellen in Verenigd Koninkrijk nu extra duur door Brexit?

Betekent dit dus dat er door de Brexit extra kosten komen als ik bestel bij een webshop uit het Verenigd Koninkrijk? Ja, dat klopt. Het goede nieuws is dat dit in veel gevallen lijkt te gaan meevallen. De hierboven genoemde Britse webshops zorgen er bijvoorbeeld allemaal voor dat de extra kosten al betaald worden vóór verzending (en ze beloven in veel gevallen hun prijzen gelijk te houden). Zo kom je op het postkantoor niet voor verrassingen te staan.

Wil je bij een andere Britse webshop bestellen? Kijk dan eerst even bij de FAQ of andere informatie of er iets over de Brexit en extra kosten staat. En hou de website van de Rijksoverheid in de gaten. Zo weet je waar je aan toe bent voor je bestelt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top