Facetheory Skincare Met VitamineC || Review

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een heel leuk pakketje uit Groot Brittannië ontving. Een aantal skincare producten met vitamine c van Facetheory! In dit artikel laat ik je de cream cleanser, een serum en gezichtscrème met SPF30 zien. Kijk snel verder voor meer informatie!

Facetheory skincare met vitamine c

Facetheory staat voor clean, vegan skincare met veel werkende stoffen, zónder daarvoor de hoofdprijs voor te betalen. Het beste van natuur en wetenschap wordt samengevoegd voor de skincare die past bij de behoeften van jouw huid.

Facetheory Vitamin C Cream Cleanser

Laten we beginnen met de Cream Cleanser, aangezien dat ook de eerste stap van je gezichtsroutine zal zijn. Zoals de meeste Facetheory skincare producten met vitamine c heeft de verpakking een oranje band. Daarin vind je het logo terug, waardoor het merk op alle producten erg herkenbaar aanwezig is.

Facetheory Vitamin C Cream Cleanser skincare

Op het doosje waarin de pot zit vind je informatie zoals de ingredienten en werking van de reinigingscrème. Die informatie is overigens in het Duits. Gelukkig voor mij niet zo’n probleem, en anders staat de Engelse tekst op de pot zelf. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd op de Facetheory website terecht.

Informatie en ingredienten cream cleanser

Naast gestabiliseerd vitamine c bevat de reinigingscrème onder andere abrikozen- en amandelpitolie en avocado-olie. Er wordt nergens gespecificeerd hoeveel vitamine c de cream bevat, maar hij staat ongeveer halverwege de lijst met ingrediënten (als sodium ascorbyl phosphate).

Glazen pot met Vitamin C Cream Cleanser

De Cream Cleanser zit in een donkerkleurige pot zodat de vitamine C goed bewaard blijft. Hij wordt afgesloten met een aluminium deksel. De pot bevat 170 ml. De crème ruikt naar citrus, zoals ik al bijna verwacht bij een product met vitamine c.

reinigingscreme met vitamine c

De Facetheory Vitamin C Cream Cleanser heeft een lichte structuur. Je brengt een klein beetje (denk aan de hoeveelheid van een erwtje) aan op je gezicht. Masseer het in en spoel het vervolgens na een minuutje af, bijvoorbeeld met een wasbaar reinigingsdoekje. Er zitten geen scrubdeeltjes in, de crème voelt heerlijk romig aan.

textuur reinigingscreme met vitamine c

Na het reinigen kun je jouw huid verwennen met een serum. Verkoopinformatie en de prijs van de cream cleanser vind je onderaan dit artikel.

Facetheory Regena C20 Serum

Het vitamine C serum van Facetheory heeft de naam ‘Regena C20 Serum’ gekregen. ‘C20’ betekent dat er 20% vitamine c (Ethyl Ascorbic Acid) in zit. Er is inmiddels ook een C30 variant met dus 30%.

Facetheory Regene C20 Serum skincare

Ook op dit doosje vind je weer alle informatie en ingrediënten (wederom in het Duits). Op het flesje zelf vind je de informatie in het Engels. Voor meer informatie ga je naar de Facetheory website.

informatie en ingredienten Regena C20 Serum

Ook het serum zit in een flesje van donkerbruin glas. Met het pipetje kun je hem gemakkelijk doseren. De geur was niet zoals ik had verwacht. Hij ruikt eigenlijk niet echt lekker, meer een beetje muf.

Het serum is zo goed als transparant. Iets voller dan water en gemakkelijk te verdelen over de huid.

Doorzichtig serum in glazen flesje

Het duurt helaas wel even voor hij goed ingetrokken is en niet meer vettig aanvoelt. Meestal heb ik niet het geduld om daarop te wachten en breng ik meteen mijn gezichtscrème aan.

Als je een serum (of andere producten) met vitamine C gebruikt is het aan te raden om je huid extra te beschermen met een SPF! Gelukkig is daarin voorzien bij de Amil C-Whip SPF30 gezichtscrème van Facetheory.

Facetheory Amil C-Whip SPF30

Goed om te weten: er zijn twee varianten van deze crème. Een ongeparfumeerde variant en eentje met een subtiele geur van grapefruit. Die laatste heb ik ontvangen. Erg fijn, want hij ruikt heerlijk fris!

Facetheory Amil C-Whip SPF30 gezichtscreme skincare

De Amil C-Whip is een lichte moisturizer die erg luchtig aanvoelt. Hij bevat onder andere 5% niacinamide en zogenaamde ‘dual- action’ vitamine c (sodium ascorbyl phosphate en ethyl ascorbic acid).

Informatie Amil C-Whip SPF30 creme

Ook deze moisturizer zit weer in een potje van donkerglas zodat de werking van de vitamine C zo lang mogelijk behouden blijft. De pot wordt afgesloten met een deksel van aluminium. En op de achterkant van de pot vind je alle Engelse informatie en de lijst met ingrediënten terug.

Facetheory skincare creme met niacinamide en vitamin c

Dit potje is wat kleiner dan de cream cleanser: hij bevat 50 ml. Het is een erg luchtige crème waarvan je maar een heel klein beetje nodig hebt. Let wel op dat je bij een dun laagje wellicht nog een apart SPF product nodig hebt voor een goede bescherming van je huid.

Amil C-Whip SPF30 creme met vitamine c en niacinamide

Hij ziet er ook echt luchtig uit en voelt erg zacht op de huid. In tegenstelling tot het serum trekt deze whipped cream wel snel in de huid. Deze crème vind ik een aanrader!

Textuur Facetheory Amil C-Whip SPF30 creme

Meer informatie

Alle Facetheory skincare wordt gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. Het merk is cruelty-free (Leaping Bunny gecertificeerd) en vegan (PETA approved). Je bestelt de items via de Facetheory website. Vanaf € 40 is verzending binnen Europa gratis (anders € 5,99). Je betaalt geen extra invoerrechten of douanekosten.

Liever bij een Nederlandse webshop bestellen? Vanaf april 2023 is Facetheory ook beschikbaar bij Boozyshop!

Hieronder de verkoopprijzen van de items die je in dit artikel zag:

Kende jij Facetheory al?

— Meer lezen over Facetheory? Bekijk dan zeker ook dit artikel over de Ocuwake Eye Cream! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top