FOREO ISSA 3 || Review

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik het nieuwste FOREO product voor mondverzorging wilde uitproberen: de ISSA 3. FOREO-producten probeerde ik eerder naar tevredenheid, dus ik was benieuwd of dat met deze elektrische tandenborstel ook het geval zou zijn. Ook benieuwd? Lees dan snel verder!

FOREO ISSA 3 Mint

De FOREO ISSA 3 tandenborstel komt in vier kleuren: Black, Fuchsia, Mint en Pearl Pink. Ik koos voor de kleur Mint, een lichtblauw tint. Voor een tandenborstel vond ik dat wel een passende kleur.

Wanneer je de ISSA koopt zit hij in een stevige plastic hoes waarin hij niet kan beschadigen. Aan de voor- en achterkant kun je meer lezen over de tandenborstel, de functies en de voordelen.

Opvallend is dat hij 16 verschillende snelheden heeft zodat je hem kunt instellen naar jouw wens.

Informatie FOREO Issa borstel

Daarnaast kun je met één keer opladen een heel jaar je tanden poetsen. En de ISSA’s zitten al opgeladen in de verpakking, dus je kunt meteen beginnen!

Foreo electrische tandenborstel

Als je dan de verpakking openmaakt vind je wat meer uitleg en een verwijzing naar de online handleiding als je meer wil weten.

Tanden poetsen met de Foreo electrische tandenborstel

Ik heb ook even de app erbij gepakt die ik toch al had om mijn FOREO UFO Mini aan te sturen. Daarin staat vooral hoe je de ISSA 3 het beste kunt onderhouden.

FOREO app met informatie over onderhoud Issa 3

In de verpakking vind je de tandenborstel, USB-oplaadkabel (zonder adapter) en een hoesje om de tandenborstel in mee te kunnen nemen. Handig voor bijvoorbeeld in je toilettas! Al vond ik het hoesje eigenlijk net te klein, ik kreeg de tandenborstel er maar met moeite in en uit. Desondanks handig dat er rekening gehouden is het handig vervoeren van je ISSA.

Inhoud van verpakking incl hoesje en oplaadkabel

Het opladen is in eerste instantie dus niet nodig, maar doe je door de kabel aan de achterkant in het apparaat te stoppen.

Opladen van de borstel

De FOREO ISSA 3 in gebruik

Ik heb geen ervaring met eerdere ISSA-varianten. Wel poets ik al jaren elektrisch, dus dat concept is niet nieuw voor me. Maar omdat ik al die tijd al poets met dezelfde soort opzetborsteltjes denk ik dat de ISSA wel even wennen zal zijn. Wat me meteen opviel is dat de borstelkop vrij groot is, misschien wel drie keer zo groot als mijn huidige borsteltje.

Verschillende haren van elektrische tandenborstel

De FOREO ISSA 3 komt met een standaard Hybrid Wave opzetborstel, waarmee je zo’n 6 maanden kunt doen. Hij kenmerkt zich door de combinatie van PBT polymeer-haren met er omheen een rand van flexibele siliconen ‘haren’. Er zijn overigens ook opzetborstels voor gevoelige tanden / tandvlees of specifieke tongschrapers voor er op. Deze koop je dan los erbij.

Voordeel is dat de achterkant van de borstel meteen een tong- en wangschraper is. Na het poetsen neem ik mijn tong ook altijd mee zodat die ook ‘schoon’ wordt, dus was ik erg benieuwd naar deze tongschraper!

Tongschraper op achterkant tandenborstel FOREO

Een andere extra feature in vergelijking met mijn huidige elektrische tandenborstel is dat je de FOREO ISSA 3 in 16 verschillende snelheden kan zetten. Hiervoor zijn de ‘knoppen’ + en – op de borstel. Het is overigens ook mogelijk om je tandenborstel ‘op slot’ te zetten met die knoppen zodat hij tijdens het reizen niet per ongeluk aan kan gaan.

Knoppen voor besturing borstel

Ook leuk meegenomen: in de onderkant van de tandenborstel zit een lichtje die gaat branden als de 2 minuten poetstijd voorbij zijn. Tussentijds wordt je overigens ook (iedere 30 seconden) op de hoogte gebracht van de verstreken tijd.

Mijn ervaring met de FOREO ISSA 3

Ik moet zeggen: het overgaan op deze nieuwe, veel grotere, elektrische tandenborstel was wel even een omschakeling! Ik was zeker niet meteen verkocht, maar inmiddels ben ik er wat meer aan gewend. De grotere borstel, de sonic pulses in plaats van ‘gewoon’ bewegende haartjes, het was allemaal nieuw.

FOREO Issa 3 in kleur Mint

Ik weet niet of ik er inmiddels, na ongeveer een maand, al volledig aan gewend ben. Ik zie wel de voordelen van de in te stellen snelheid van de pulses en door de grotere borstel kun je een groter oppervlak tegelijk poetsen. De siliconen rand voelde eerst ook wat gek aan.

Al met al ga ik hem zeker nog langer gebruiken. Ik kan niet zeggen dat ik meteen verbetering zie aan mijn tanden of tandvlees, maar mijn gebit voelt schoon aan na gebruik en dat is natuurlijk het belangrijkste. De tongschraper had van mij wat uitgebreider / beter gemogen. Maar FOREO biedt ook een tongschraper als opzetstuk aan, dus ik kan altijd nog upgraden!

Meer informatie

Klaar om de overstap te maken naar de FOREO ISSA 3? Meer informatie kun je vinden op de FOREO website, waar je hem ook meteen kunt aanschaffen. Verder is hij te koop bij De Bijenkorf en Bol.com. Hij kost € 189 waarmee je een moderne elektrische tandenborstel in huis haalt die je amper hoeft op te laden! De opzetborstel gaat tot 6 maanden mee voor je hem moet vervangen.

Poets jij elektrisch? Zou je de FOREO ISSA willen proberen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “FOREO ISSA 3 || Review

  1. Ik hou het wel bij m’n oude vertrouwde elektrische… Die doet het nog prima.. Maar dit klinkt verder wel handig, ondanks dat ik denk dat ik er slecht aan zou kunnen wennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top