Garnier SkinActive Vitamine C producten

Laatst spotte ik deze nieuwe Vitamine C producten uit de Garnier SkinActive lijn al in de winkel. Het zijn producten die je helpen om pigmentvlekken op de huid tegen te gaan. Ik probeerde de Glow Booster Reinigingsgel, Vitamine C serum en Daily UV met SPF50+ uit. In dit artikel lees je meer over de producten!

Garnier Vitamine C SkinActive Skincare - review

Garnier Vitamine C producten

In dit artikel bespreek ik de drie producten uit de Vitamine C reeks van Garnier die je op de foto hierboven ziet. Wat ze allemaal gemeen hebben is de toevoeging van vitamine C om pigmentvlekken tegen te gaan en te verminderen.

Garnier maakt hiervoor gebruik van Vitamine Cg (ascorbylglucoside). Dit is een vorm van vitamine C die gevormd wordt door een verbinding van vitamine C (ascorbinezuur) met glucose. Deze combinatie maakt vitamine Cg stabiel en minder gevoelig voor oxidatie. Dat betekent dat het langer werkzaam blijft in cosmetische producten.

Vitamine Cg wordt niet alleen gebruikt om hyperpigmentatie te verminderen maar staat ook bekend om zijn verhelderende en antioxidante eigenschappen. Hij wordt vaak gebruikt om de algehele teint te verbeteren en de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en UV-straling.

Skincare routine met Garnier Vitamine C producten
Volledige Garnier Vitamine C productlijn per stap (bron: garniernederland.nl)

De vitamine C producten in de SkinActive reeks van Garnier beperken zich niet tot de drie in dit artikel. Verder zijn nog een serum cream, gezichtsmasker, micellair water en oogcrème te koop. Ook is er een nachtserum met 10% pure vitamine C tegen pigmentvlekken en een anti-pigmentvlekken BB cream met SPF50.

Op de afbeelding hierboven zie je in welke volgorde en met welk doel je de producten in deze lijn kunt gebruiken.

Glow Booster Reinigingsgel | € 11,99

Deze Garnier reinigingsgel heeft door de vitamine C een verhelderend effect op de huid. Hij laat je huid stralen waardoor je een gezonde look krijgt. Op milde, maar effectieve wijze worden make-up en onzuiverheden verwijderd terwijl de natuurlijke vochtbarrière behouden blijft.

Naast vitamine C en een aantal ingrediënten die zorgen voor een milde reiniging bevat de reinigingsgel van Garnier glycerine. Die zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt tijdens het reinigen.

Glow Booster Reinigingsgel met VitamineC

De formule is natuurlijk dierproefvrij en daarnaast ook veganistisch. Hij is PH-neutraal en vrij van sulfaten.

Deze Glow Booster Reinigingsgel zit in een lekker grote pompflacon die gemaakt is van recycled plastic. Hij bevat 250 ml. Ik gebruik steeds maar één pompje, dus je kunt er lang mee doen.

Textuur reinigingsgel met VitamineC

De formule geeft een soort cream-to-foam belevenis, in contact met water wordt hij tijdens het inmasseren schuimig. Mijn huid voelt gehydrateerd en schoon aan na gebruik.

De reiniger heeft een subtiele, frisse citrusgeur. Die zorgt er nog eens extra voor dat mijn huid fris voelt nadat ik de reinigingsgel heb gebruikt!

Vitamine C Anti-pigmentvlekken Serum | € 24,99

Het is voor het eerst dat Garnier een serum heeft ontwikkeld om pigmentvlekken te verminderen. In het serum zit een krachtige combinatie van vitamine Cg, niacinamide en salicylzuur.

Je kunt dit serum twee keer per dag gebruiken. Of gebruik hem ’s ochtend en kies ’s avonds voor het nachtserum met 10% pure vitamine C!

Garnier SkinActive Vitamine C serum

Het serum vermindert niet alleen vlekjes op de huid, maar geeft het ook een glowy uitstraling. Je huid kan er al na drie dagen gebruik egaler en gladder uitzien. Bij consequent gebruik zou je na een week een vermindering van pigmentvlekken moeten kunnen waarnemen. Na acht weken is het resultaat nog veel sterker.

Textuur serum tegen pigmentvlekken

Je brengt het serum aan via het pipetje. Ik gebruik steeds één gevulde pipet voor je hele gezicht. Dat is ruim voldoende. Ik masseer het serum in waarbij het vrij snel intrekt. Ook dit product heeft een subtiele geur, ik vind hem erg fijn!

Vitamin C Daily UV Glow Fluid | € 23,99

Het laatste product is een combinatie van een moisturizer, BB Cream en SPF-product in één. Deze UV Fluid kun je dagelijks aanbrengen om je huid stralender te maken, pigmentvlekken te verminderen én om je huid te beschermen tegen UVA en UVB straling! Hij bevat daarvoor SPF50+.

Vitamin C Daily UV Glow SPF50+

Ook in de Daily UV Fluid zit vitamine C wat wordt gecombineerd met glycerine om te zorgen voor de nodige hydratatie van de huid. Glycerine staat bekend om zijn vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden, waardoor je huid gehydrateerd en soepel blijft.

Om je huid zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon kun je de ’twee vingers regel’ aanhouden. Breng een streep van de Daily UV Fluid aan op je wijsvinger en middelvinger. Dat is de juiste hoeveelheid zonnebrandcrème voor je gezicht en hals om optimaal te kunnen werken.

Getinte moisturizer met SPF50+

Hij laat geen witte waas achter, want hij is licht getint zoals je hierboven op de foto ziet. Het voelt als een BB Cream. Hij is licht van gewicht en je voelt hem eigenlijk niet zitten op de huid. Ik ben fan!

Meer informatie

Je koopt de Vitamine C producten van Garnier eenvoudig via Douglas, Kruidvat en Etos. De genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen.

De producten in dit artikel zijn dierproefvrij en geschikt voor veganisten.

Heb jij last van pigmentvlekken? Gebruik je er speciale skincare voor?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top