Getest: Brush cleaner Action

In mijn Action shoplog schreef ik al dat ik de Action brush cleaner en het reinigingsmatje had gekocht. Gisteren heb ik hem getest, in dit artikel zie je het resultaat!

Allereerst een confession: ik zou mijn kwasten denk ik wel iets vaker schoon mogen maken. Mijn tactiek is om gewoon veel kwasten te hebben, zodat ik steeds schone kan pakken en het schoonmaken zelf kan uitstellen! Maar uiteindelijk raken de kwasten op en is het toch nodig.

Kwasten schoonmaken met brush cleaner en reinigingsmat Action

Allerlei kleuren uit allerlei looks zie je terug. Tijd om de brush cleaner en het reinigingsmatje van Action uit te proberen! De brush cleaner zelf ruikt verrassend fris. Ik had een meer chemische geur verwacht denk ik, maar dat is het gelukkig niet. Het grote voordeel van het reinigingsmatje is dat hij lekker groot is. Daarbij heeft hij ook nog eens zuignappen zodat hij gewoon in de wastafel kan blijven ‘plakken’. Ik gebruikte tot nu toe een veel kleinere van Boozyshop die je vast moest houden en dat vind ik toch wat minder handig.

Reinigingsmatje Action

Op de achterkant van het reinigingsmatje staan twee foto’s over hoe je het matje kan gebruiken. De eerste vond ik een goed idee, maar de tweede wat minder. Als je natte kwasten zo in het matje zet, loopt het water naar beneden. Dat is volgens mij niet zo goed voor je kwasten. En waarom zou je droge kwasten in zo’n reinigingsmatje zetten? Maar goed, misschien vind iemand het wel handiger dan ik!

Op naar het schoonmaken zelf. Wat me opvalt is dat er verschillende formaten ribbels op het matje zitten. Hierdoor kun je ook gericht wat stevigere kleine kwastjes goed schoonmaken met de fijne ribbels. Voor de grotere kwasten gebruik ik dan de grotere ribbels.

Reinigingsmatje Action in gebruik kwasten schoonmaken

De brush cleaner zelf werkt ook fijn. Je druppelt een beetje op het matje en door met de natte kwast eroverheen te gaan gaat het een beetje schuimen. Het heeft verder bij gebruik geen uitgesproken geur en je hebt ook niet heel veel cleaner nodig om de kwasten schoon te krijgen (wat ik eigenlijk wel had verwacht, dus meevaller!). Na het schoonmaken spoel ik de kwasten nog even af en laat ik ze drogen op een handdoek.

Schoongemaakte kwasten met brush cleaner Action

Het karweitje zit erop en ik weet eigenlijk niet waarom ik dit zo vervelend vind om te doen. Het voelt namelijk goed om alles weer schoon te hebben!

Meer informatie

Het assortiment van Action wijzigt regelmatig dus waarschijnlijk zijn deze producten inmiddels niet meer verkrijgbaar. Gelukkig kun je bij veel winkels een dergelijk schoonmaakmatje én brush cleansers kopen. Zo vind je ze bijvoorbeeld bij Boozyshop van diverse merken en in diverse prijsklassen.

Hoe vaak maak jij je kwasten schoon?

Eén reactie op “Getest: Brush cleaner Action

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top