Getest: Crazy Color Silver haarkleuring

Zou deze Crazy Color in de kleur Silver wel goed werken met mijn haar? Eerder probeerde ik al de kleur Violette van Crazy Color, die jammer genoeg meer blauw dan paars werd. Nu een tweede kans voor dit merk. Lees snel verder voor het resultaat!

Crazy Color Silver haarkleuring

Net als bij Violette had ik van deze kleur twee flesjes gekocht, al wist ik nu dat ik er waarschijnlijk maar een nodig zou hebben. Silver is eigenlijk gewoon een grijze haarverf. Crazy Color heeft ook de kleur Platinum in het assortiment. Die lijkt er erg op (als ik de kleurstalen en foto’s van anderen bekijk) maar heeft een wat meer lila ondertoon. Dat was misschien ook wel tof geweest!

Crazy Color Silver semipermanente haarkleuring

Het is een semi-permanente haarkleuring, die je met een aantal wasbeurten steeds vervaagd en er uiteindelijk uitwast. Op de achterkant van de flesjes staat hoe je het beste de kleuring aan kunt brengen. Op handdoekdroog haar en ongeveer een kwartier tot een half uur laten intrekken.

Crazy Color Silver semi-permanente haarkleur verpakking

De flesjes werken handig, de kleuring komt er goed uit om in mijn verfbakje te doen.

Opening fles semi permanente haarkleuring

Crazy Color Silver aanbrengen

Wat gebruik ik voor het kleuren van mijn haar? Ik ben geen professional en leer iedere keer wat bij. De belangrijkste items zijn wat mij betreft vaseline, verfbakje, verfkwast en latex handschoenen. En natuurlijk de kleuring zelf!

Benodigdheden voor haar kleuren

Wat me opviel bij deze Silver haarkleuring was dat de textuur anders leek te zijn dan bij Violette. Het is dunner. Door de lila kleur lijkt het eigenlijk gewoon op een zilver-conditioner.

Crazy Color Silver textuur lila

Dit merkte ik ook bij het aanbrengen van de kleuring in mijn haar. Het was inderdaad een stuk dunner. Wanneer ik het aanbracht leek het ook een beetje te gaan schuimen. Lastig uit te leggen in tekst! Ik zag in ieder geval weinig ‘kleur’ in mijn haar toen ik eenmaal klaar was.

Crazy Color Silver in haar aangebracht

Ik weet niet goed of het helpt, maar sinds ik bij de Directions Pink Flamingo colourkit een soort plastic douchemuts kreeg, dek ik mijn behandelde haar af met vershoudfolie om de warmte te behouden. Ik heb deze grijze kleuring ongeveer drie kwartier in mijn haar gehad in de hoop dat het zo goed zou intrekken (al heb ik vernomen dat het na een half uur niets extra’s meer zal doen).

Crazy Color Silver: het resultaat

Ik moet zeggen dat ik wel een tikkeltje teleurgesteld was toen ik het uiteindelijk uitspoelde en mijn haar gedroogd was. Hieronder zie je een foto met de situatie voor ik de kleuring aanbracht en erna. In de linkse foto zie je ook de resten van Violette nog die ik graag wilde bedekken met deze Silver.

Voor en na foto haarkleuring Crazy Color Silver

Zoals je kunt zien heeft het eigenlijk niets gedaan. Als ik boven op mijn hoofd kijk, lijkt het wel wat grijzig te zijn, maar ik had er meer van verwacht.

Resultaat Crazy Color zilver close-up

De blauwe resten zijn nog steeds goed zichtbaar.

Ik had nog een restje haarkleuring over, wat ik bij mijn zilverconditioner heb gedaan. Ik heb het idee dat de kleur door de weken heen daardoor iets meer grijzig is geworden, maar niet opvallend. Ook nu is het blauw nog zichtbaar. Ik zal niet snel meer kleuren van Crazy Color proberen denk ik, na twee tegenvallende resultaten.

Meer informatie

Online kun je op diverse plekken de haarkleuring van Crazy Color kopen, naast Silver (en Violette) zijn er nog tal van andere tinten verkrijgbaar! Bij Bol.com koop je ze voor ca. € 10 per flesje, bij Hairandbeautyonline.com betaal je € 5,75. Ze bevatten steeds 100 ml, voor mijn redelijk lange, maar dunne haren is 1 flesje voldoende.

Zou jij je kleuren nog eens in een andere kleur willen?

— Geïnteresseerd in haarkleuring? Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina voor semi-permanente haarkleuring! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Mooi en gezondMooi en gezond

4 reacties op “Getest: Crazy Color Silver haarkleuring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top