Getest: Crazy Color Violette haarkleuring

Nieuwe maand, nieuwe haarkleur? Ik probeerde een tijdje geleden de Crazy Color Violette haarkleuring uit wat mijn haar paars had moeten kleuren. Hoe dat uitpakte kun je vandaag lezen in dit artikel, uiteraard voorzien van de nodige foto’s!

Crazy Color Violette semi permanente haarkleuring

Mijn serie van haarkleuringen begon met de teleurstellende blauw en paarse haarkleuring van Arctic Fox. Vervolgens probeerde ik de Flamingo Pink haarkleuring van Directions. Nu koos ik weer een ander merk: Crazy Color. Ik kocht twee kleuren: Silver en Violette. Op mijn Instagram stories vroeg ik welke kleur ik eerst zou proberen en het werd Violette! Stiekem ging mijn voorkeur daar ook naar uit, dus ik was blij dat mijn volgers er ook zo over dachten.

Over Crazy Color haarkleuring

De Crazy Color komt in een flesje met kleine opening. Zo kun je goed doseren hoeveel je nodig hebt, dus dat vond ik wel gemakkelijk. Ik kocht twee flesjes om er zeker van te zijn dat ik genoeg zou hebben.

Crazy Color Violette haarkleuring verpakking

Ieder flesje bevat 100 ml, wat uiteindelijk ruim genoeg bleek voor mijn lange, maar dunne haar. Op de achterkant van de flesjes vind je informatie over het aanbrengen: aanbrengen op handdoek-droog haar en 15-20 minuten laten intrekken. Ik ben meestal al minstens een kwartier bezig met het aanbrengen van de kleuring, maar het schijnt niet zo erg te zijn als je het langer laat intrekken.

Crazy Color Violette haarkleuring informatie

Crazy Color Violette aanbrengen

Allereerst even een disclaimer: ik ben geen kapper, dus ik doe dit vast niet perfect. Als je ook zelf je haren wil kleuren, laat je goed informeren!

Ik vind het handig om alles wat ik nodig heb te verzamelen voor ik begin. Zo voorkom ik dat ik met vieze handschoenen kasten open moet trekken. Mijn go-to items zie je hieronder. Uiteraard een verfbakje en -kwast. Vaseline om de randen van mijn hoofdhuid in te smeren zodat ze niet onder de verf komen. Handschoenen uiteraard en vershoudfolie. Dat heb ik op mijn gekleurde haar gedaan als soort ‘douchemuts’ idee. Door de warmte die zo ontstaat en bij je haar blijft, zou de kleuring beter intrekken. Geen idee of het ook echt helpt, maar het is een kleine moeite.

Semi permanente haarkleuring benodigdheden

Op de foto mist overigens mijn haarklem. Handig om je haar vast te zetten als je bezig bent met kleuren.

Voordat ik het kleurde, heb ik mijn haar gewassen met de Directions pre-colouring shampoo. Toen het bijna droog was begon ik met mijn huid in te smeren met de vaseline, de Crazy Color haarkleuring in het bakje te doen en uiteraard mijn handschoenen aan te doen. Gratis tip: controleer even extra of er geen scheuren in je handschoenen zitten. Zo voorkom je dat je een dag met een paarse duim loopt…

Crazy Color Violette paars Semi permanente haarkleur substantie

Ik weet niet wat de beste manier is om haarkleuring bij jezelf aan te brengen, maar ik begin altijd met de onderste laag haar, de rest zet ik met een klem vast boven op mijn hoofd. Zo werk ik laag voor laag, tot ik alleen bovenop mijn hoofd nog over heb. Dit doe ik dan door steeds een scheiding aan te brengen zodat ook de punten goed in de kleur zitten. Uiteindelijk krijg je dan zoiets.

Crazy Color Violette paars haarkleur aangebracht

Wat me opviel was dat het, hoe langer het droogde, steeds meer blauw ging ogen in plaats van paars. Maar goed, je weet pas hoe het eruit ziet als je het uitspoelt (met koud water, brrrr…).

Crazy Color Violette: het resultaat!

Na een klein half uur heb ik de Violette kleuring uitgespoeld en mijn haar goed laten drogen. Uiteindelijk bleek mijn haar meer blauw dan paars te zijn, zó jammer! Bij bepaalde lichtinval, en op sommige plekken, zag je wel een paarse gloed. Maar het overgrote deel van mijn haar was eigenlijk gewoon blauw te noemen. Op de foto hieronder zie je het verschil: aan de rechterkant is het wat paarsig, maar links is het gewoon blauw. Dit was overigens na één wasbeurt.

Resultaat Crazy Color paars haar close-up

Daarnaast was het geen overweldigend effect. Het was goed zichtbaar, maar zeker niet volledig dekkend. Door de blauwe haren zie je nog wat blond, dat was na enkel uitspoelen ook al een beetje zo. Opzich vind ik dat niet zo erg, want het hoeft niet helemaal knallend te zijn wat mij betreft. Maar na de Directions haarkleuring had ik dat eigenlijk wel verwacht.

Hieronder zie je de vervaging van de kleur na wasbeurten. Op de foto links boven is het resultaat na enkel het uitspoelen na het kleuren te zien. Vervolgens ernaast mijn haren na 1 wasbeurt, daarnaast na 2 wasbeurten. Op de onderste rij zie je de vervaging na 3, 4 en 5 wasbeurten. (Let niet teveel op de bobbels in mijn haar: ik ben geneigd mijn haar te snel even vast te maken als het nog niet goed droog is).

Resultaat Crazy Color paars haar na wasbeurten

Op sommige foto’s is mijn haar extreem pluizig en op andere weer niet. Ik droog mijn haren eigenlijk altijd gewoon aan de lucht, zonder fohn. Ik heb dezelfde Directions shampoo en conditioner voor gekleurd haar gebruikt, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd waar dat pluizige door komt. Maar dat is iets voor een ander artikel.

Als ik de foto’s zo bij elkaar zie, zie ik wel dat het eerste resultaat meer naar paars neigt. Maar vanaf foto drie zie ik enkel blauw. Momenteel zie je nog wel wat blauwe plukken, al is het meer viezig uitgewassen groen geworden. Er moet snel weer een nieuw kleurtje in denk ik!

Meer informatie

Ik kocht de Crazy Color haarkleuring voor ongeveer € 5,95 per flesje. De prijzen verschillen een beetje per webshop. Je koopt ze bijvoorbeeld via Bol.com en Hairandbeautyonline.com.

Ik gebruikte net geen heel flesje voor mijn (dunne) haar. De Crazy Color producten zijn 100% vegan en cruelty-free.

Welke kleur haar zou jij nog wel eens willen?

— Geïnteresseerd in haarkleuring? Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina voor semi-permanente haarkleuring! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Mooi en gezondMooi en gezond

2 reacties op “Getest: Crazy Color Violette haarkleuring

  1. Jammer! Er staat wel vaak “een half uur intrekken” maar ik zou het op zn minst 2 uur doen 😉 dan krijg je echt een veel beter resultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top