Getest: Mattie Professional haarkleuring

Via Instagram kwam ik het merk Mattie Professional tegen, een merk met o.a. allerlei kleuren semi-permanente haarkleuring. Ik kende het merk niet, dus was erg benieuwd. De vreugde was dan ook groot toen ik een aantal kleuren mocht ontvangen om te testen! Lees snel verder!

Mattie paars en roze haarkleuring

Ik heb vooral wat meer donkere tinten ontvangen, omdat de ervaring leert dat mijn haren te donker zijn om lichte kleuren goed zichtbaar te krijgen. Naast bovenstaande vier kleuren ontving ik ook Emerald Green, een wat donkerdere groene haarkleuring. Daarvan kun je op TikTok een filmpje vinden! Je kunt me volgen via @thenextg1rl!

@thenextg1rl

First real TikTok, OMG! Aaaand a new haircolour! What do you think?#mattieprofessional @lashesbylinnie

♬ Say So – Doja Cat

Over Mattie Professional

Mattie Professional is een Nederlands merk met (semi-permanente) haarverf die inmiddels ook in andere landen in Europa verkrijgbaar is. De haarkleuring wordt in Nederland ontwikkeld. Inmiddels zijn er al 15 kleuren verkrijgbaar, van lila tot zwart. Van blauw tot roze. Binnenkort komen er nog 9 kleuren bij! Alle tinten zijn geschikt voor lichtblond (of gebleekt) haar. De wat meer donkere tinten kun je aanbrengen in wat donkerder haar zodat ze een gekleurde gloed krijgen.

De semi-permanente haarverf van Mattie bevat natuurlijke ingrediënten, geen ammoniak of peroxide. Hierdoor brengen ze geen schade aan je haar, waardoor je snel kan wisselen van kleur als het niet bevalt of uitgewassen is. De producten zijn vegan en worden cruelty-free gemaakt en getest.

Informatie semi-permanente haarkleuring

Alle flesjes bevatten 210 ml, goed voor gemiddeld zo’n 2-3 kleuringen. Al is dit natuurlijk sterk afhankelijk van de hoeveelheid haar en de lengte ervan. Meestal heb ik aan ongeveer 80 ml genoeg om mijn hele haar te doen. De Mattie haarkleuring zou zo’n 8-12 wasbeurten mee gaan, tijd om dat te testen!

Mattie haarkleuring aanbrengen

Ik kon niet wachten om alle kleuren te gebruiken, daarom besloot ik om maar liefst vier kleuren tegelijk aan te brengen. Laat die uitdaging maar komen! Het idee kwam toen om te beginnen met Violet Purple bij mijn haarwortels, om vervolgens verder naar ‘beneden’ Amethyst en Special Pink aan te brengen. Uiteindelijk zou dan Cotton Pink bij mijn haarpunten komen. Ik hoopte op deze manier een mooi kleurverloop van paars naar roze te krijgen. Zo kwam het ook goed uit dat de donkerdere paarse kleuren dichter bij mijn hoofdhuid zouden komen, onderin is mijn haar namelijk lichter (een ‘voor’-foto staat wat verderop in het artikel).

Mattie semi-permanente haarkleuring

Dus ik ging aan de slag met de voorbereiding. Hieronder een afbeelding van de huis-, tuin- en keukenspullen die ik daarvoor gebruik. Meteen maar de disclaimer: ik ben geen professionele kapster / haar stylist of iets dergelijks. Ik doe dit ook alleen op mijn eigen haar en probeer het zo goed en veilig mogelijk te doen. Maar het kan dus best zijn dat ik dingen niet handig aanpak.

Benodigdheden om zelf je haar te kleuren

Ik wilde eerst gewoon de donkerste helemaal aanbrengen, vervolgens de tweede kleur en zo verder. Maar voordat ik begon leek me dat niet handig, dus heb ik alle vier de kleuren in bakjes gedaan, vier verschillende verfkwastjes gepakt en ben ik laag voor laag vanaf de wortel tot de punten gaan kleuren.

Paarse en roze haarkleuring Mattie Professional

De haarkleuring zelf zag er in ieder geval al goed uit, dus ik had goede hoop voor het resultaat. Doordat er geen ammoniak of waterstofperoxide in zit ruikt het trouwens ook prima! Je brengt het aan op schoon, droog haar. Nadat ik alle kleuren had aangebracht heb ik het ongeveer 30 minuten laten zitten. Je kunt een beetje met de intensiteit spelen door het bijvoorbeeld na 15 minuten al uit te spoelen. Door Mattie zelf wordt 15-30 minuten intrekken aangeraden.

Het resultaat!

Nadat de haarkleuring lang genoeg is ingetrokken spoel je het uit met warm water. Ik heb eens ergens gelezen dat koud water beter is, maar laatst hoorde ik weer dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt. Ik volg dus meestal maar het advies op de verpakking zelf (in dit geval dus warm water). Hieronder zie je de voor- en na-foto van het resultaat!

Voor en na foto Mattie roze en paarse haarkleuring
Aangebrachte Mattie Professional semi-permanente haarkleuring

Eigenlijk zijn alle kleuren wel goed zichtbaar (maar vooral de donkere, paarse kleuren waren lastig op de foto te krijgen). Ik vermoed dat ik bij sommige plukken haar Special Pink niet helemaal goed verdeeld heb, omdat je daar soms nog wat van het blonde doorheen ziet. De enige kleur die wat minder goed gepakt heeft is Amethyst. Die heb ik aangebracht op een donkerder deel van mijn haar, maar zal beter presteren bij een lichtere kleur als basis gok ik.

Op de Mattie Pro website zie je overigens voor welke kleur haar de semi-permanente haarkleuring geschikt zijn. Ook vind je daar een lijstje met de kleuren die je juist wel op wat donkerder haar kunt aanbrengen.

Het beste kun je na de kleuring je haar wassen met een shampoo zonder sulfaten. Ik dácht ook dat ik die gebruikte, maar toen ik het nog eens goed bekeek bleek Sodium Coco Sulfate in het lijstje met ingrediënten te staan. Dit wordt vaak beter verdragen en is een stuk milder dan de ‘echte’ sulfaten, maar het blijft een sulfaat. Wellicht zou de kleur dus nog iets beter kunnen blijven zitten als je goed let op de ingrediënten van je shampoo!

Hieronder zie je op de eerste foto het resultaat na het kleuren en vervolgens steeds een foto na de volgende wasbeurt.

Kleurverloop roze na wasbeurten

Na vijf wasbeurten zie je nog steeds de kleur zitten. Het is uiteraard niet meer zo fel, maar het is nog wel zichtbaar dat er kleur in zat. Wat me opviel was dat het wel ‘mooi’ vervaagd. Bij sommige andere paarse kleuren werd het bijvoorbeeld meer blauw en op het laatst zelfs soort groen. Dat is bij Violet Purple (en Amethyst) niet het geval.

De 8 tot 12 wasbeurten gaat deze Mattie haarkleuring denk ik niet halen in mijn haar, maar dat ligt natuurlijk aan meerdere factoren: de sulfaten in mijn shampoo, de basiskleur van mijn haar (die al donkerder was, waardoor de kleur wellicht intenser is op lichter haar en dus ook langer zichtbaar) en misschien zelfs hoe het aangebracht is. Zoals ik al zei, ben ik geen professional. Al heb ik inmiddels wel al de nodige ervaring opgedaan.

Ik ben in ieder geval blij met het resultaat en heel tevreden over deze haarkleuring. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen, ruiken prima en ze hebben mijn haar niet beschadigd. Mocht je een tijdelijke andere haarkleur overwegen, dan kan ik Mattie van harte aanbevelen!

Meer informatie

De Mattie semi-permanente haarkleuring is vegan en gemaakt van natuurlijke ingrediënten waardoor het je haar niet beschadigt. Ze zijn er in maar liefst 15 leuke kleurtjes (binnenkort zelfs 24!), waardoor je veel keuze hebt en ook nog kunt combineren. Een flesje bevat 210 ml wat vaak genoeg is voor 2-3 kleuringen, uiteraard afhankelijk van de dikte en lengte van je haar. Je betaalt € 9,95 per stuk en koopt ze via de Mattie website.

— Geïnteresseerd in haarkleuring? Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina voor semi-permanente haarkleuring! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 8 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top