Getest: Missha sheetmaskers

Ik heb het afgelopen jaar al verschillende Koreaanse skincare merken uitgeprobeerd, maar het merk Missha was ik nog niet eerder tegen gekomen. Ik ontving een aantal Missha sheetmaskers om uit te proberen. Vandaag lees je alles over de maskers zelf en mijn ervaringen er mee!

Missha Korean sheetmasks

De sheetmaskers ontving ik van de webshop Korean-Skincare en is verkrijgbaar in vijf soorten: Aloe, Red Ginseng, Green Tea, Rice en Tea Tree. De eerste twee mocht ik uitproberen. De afgelopen tijd ben ik sheetmasks steeds meer gaan waarderen en dan zijn nieuwe merken altijd leuk om te testen. Daarom was ik ook benieuwd naar deze Missha sheetmaskers!

Sheetmaskers zijn gedrenkt in een serum. Doordat je het sheet mask op je gezicht legt, wordt de huid ingesloten. Hierdoor trekt het serum nog beter in je huid dan bij een normaal masker het geval is. Je kunt een sheetmasker regelmatig gebruiken. Je brengt hem aan na het reinigen van de huid en vóór je dag- of nachtcrème aanbrengt.

Missha Aloe sheetmasker

Ik probeerde eerst het Aloe sheetmask. Mensen die vaker mijn blog bezoeken zullen weten dat Aloë Vera producten meestal wel in de smaak vallen. De geur alleen al vind ik erg lekker en dat bleek bij dit maskertje niet anders te zijn.

Korean Skincare Missha Aloe sheet masker

Op de verpakking is de meeste informatie in het Koreaans, maar gelukkig zijn de belangrijkste delen in Engels vertaald of uitgelegd in plaatjes. Zo kun je zien dat je na het reinigen van je gezicht het masker aanbrengt en zo’n 15-20 minuten in laat trekken. Vervolgens dep je het overgebleven serum verder in je huid.

Korean Missha Aloe sheet masker achterkant

Het sap van de aloë vera plant helpt je huid kalmeren als hij geïrriteerd is. Daarnaast biedt het verzorging bij zonnebrand, eczeem en blaren. Een perfect ingrediënt om aan te brengen na een dag in de zon.

Het masker zelf ruikt lekker fris, zoals ik ook verwacht had. Een klein minpuntje is de pasvorm. Voor mijn gezicht zijn de gaten vrij klein en komt het masker dicht bij mijn buitenste ooghoeken.

Missha Aloe sheetmask pasvorm rond ogen

Na 20 minuten is het masker nog goed vochtig. Er is na het verwijderen nog genoeg serum over om in mijn gezicht te deppen. Het masker werkt verkoelend en verzorgt mijn huid, dus wat dat betreft een aanrader!

Missha Red Ginseng sheetmasker

Het is de eerste keer dat ik een ginseng sheetmasker probeerde. Dit masker bevat extract van de Panax Ginseng. Deze Koreaanse ginseng staat bekend als de beste ter wereld vanwege het ideale klimaat en bodemgesteldheid in die regio.

Korean Missha Red Ginseng sheetmask

Funfact: De ginseng wortel is na 8 jaar klaar om te oogsten. In dit tijd heeft hij zoveel sporenelementen en mineralen uit de bodem gehaald dat er op dezelfde plek in de 10 jaar erna zelfs geen onkruid meer groeit!

Korean Missha Ginseng sheet masker achterkant

Wat me bij het gebruik van het Red Ginseng masker opviel was dat het serum meer een crème-textuur had. Het was echt wit in plaats van transparant, maar wel bijna net zo dun als een serum.

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar ook dit masker ruikt weer erg lekker, heel fris. Nier heel verwonderlijk was dat dit masker dezelfde pasvorm heeft als het Aloe masker. De gaten voor de ogen lijken groot genoeg, maar zitten net te dicht op elkaar voor mijn brede neusbrug. Ook rond de mond is het gat net wat te klein.

Missha Ginseng sheetmasker pasvorm op gezicht

Dat is jammer, maar zolang ik stil bleef zitten had ik er eigenlijk niet zo’n last van en hij bleef verder goed zitten. Had ik mooi een excuus om even een pauze te nemen en Netflix / YouTube aan te zetten!

Ook na dit masker was er genoeg serum over om in te deppen en voelde mijn huid goed verzorgd aan!

Meer informatie

De Missha sheetmaskers zijn verkrijgbaar bij de webshop Korean-Skincare , waar ze overigens een ruime keuze aan gezichtsmaskers hebben. De Missha sheetmasks kosten € 1,95 per stuk.

— Geïnteresseerd in sheetmaskers? Hier lees je er meer over: Review Benton sheetmaskers, Kneipp sheetmaskers, Holika Holika Avocado sheetmask. —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

6 reacties op “Getest: Missha sheetmaskers

  1. De Aloe lijkt me heel fijn. Ik vind dat de meeste koreaanse sheetmasks een bijzondere pasvorm hebben qua ogen. Zit nooit helemaal goed.

    1. Bij veel van die Koreaanse sheetmasks is dat inderdaad wel een dingetje. Die van Benton zitten wel prima, trouwens, dus je hebt er wel tussen zitten met een fijne pasvorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top