Getest: SHEIN reinigingspads

Je kon ze in mijn shoplog al zien: de SHEIN reinigingspads om je make-up te verwijderen. Ik zie ze steeds meer voorbij komen van allerlei merken en wilde ze natuurlijk ook eens uitproberen. In dit artikel lees je wat ik van deze wasbare wattenschijven vind!

makeup reinigingspads van SHEIN Maange

Op de SHEIN website kun je kiezen uit drie kleursets van deze Lazy Makeup Remover Pads. Je kon het in mijn SHEIN shoplog al zien: ik koos voor de set met okergeel, roze en antraciet. De achterkanten hebben dezelfde kleur, behalve de gele. Die achterkant is namelijk wit. Nogal een besmettelijke kleur voor een wasbare reinigingspad, maar okee.

Onderkant reinigingspads van SHEIN Maange

De pads voelen zacht aan. Beide kanten zijn lekker zacht, maar zoals je op de foto’s hierboven al hebt kunnen zien zijn de twee kanten anders van structuur. De ene kant is vooral fluffy, in de andere kant zit een soort motief. Wellicht is de ene kant meer bedoeld voor het verwijderen van je make-up en kun je met de andere kant je huid echt reinigen? Ik ben er nog niet helemaal achter.

Close-up reinigingspads van SHEIN Maange
Close-up onderkant reinigingspads van SHEIN Maange

Wat verder opvalt aan deze SHEIN reinigingspads is dat ze erg groot zijn. Ik had verwacht dat ze zeker groter zouden zijn dan een regulier wattenschijfje, maar deze zelf wel écht groot. Hieronder zie je een foto naast een wattenschijfje, ter vergelijking. Ik zag overigens niet meteen een probleem in de grootte, je kunt er immers een groot deel van je gezicht tegelijk mee schoonmaken.

Herbruikbare wattenschijf vergelijking met wattenschijfje
Make-up reinigingspads van SHEIN

De SHEIN reinigingspads in gebruik

Voordat ik ze gebruikte heb ik ze eerst even gewassen. Dat leek me wel zo hygiënisch. Vervolgens heb ik ze na een ooglook voor Instagram gebruikt. En dat viel me eigenlijk best tegen. Ik probeerde eerst de ‘grovere’ kant, waarop je meer structuur kunt zien. Bij het nat maken zag ik die structuur pas goed. Er zijn stukken zonder ‘haren’, open plekken. En natuurlijk stukken met zachte haren.

Close-up structuur natte wasbare wattenschijf

Ook als de pads nat zijn, blijven ze zacht, maar ik vond ze niet zo fijn op mijn huid. De pads zijn groot, wat een voordeel is. Maar ze zijn ook vrij dik waardoor ze niet meer zo flexibel zijn als ik zou willen. Ik ben te gewend geraakt aan de reinigingsdoekjes denk ik. Ik zal de pads nog wel blijven gebruiken, maar vooral als back-up als mijn reinigingsdoekjes allemaal in de was zitten.

Het is natuurlijk erg persoonlijk wat je fijn vindt om te gebruiken. De SHEIN reinigingspads zien er verder kwalitatief goed uit. Ook na een aantal keren wassen zijn ze nog netjes. Het is dan ook zeker geen slechte koop, wat mij betreft.

Meer informatie

Ik kocht deze set van drie reinigingspads bij SHEIN voor € 4. Je kunt al mijn aankopen bekijken in de SHEIN shoplog van november 2020.

Shop jij wel eens bij SHEIN?

Eén reactie op “Getest: SHEIN reinigingspads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top