Cosmeceuticals

De term cosmeceuticals is afgeleid van de woorden cosmetic (cosmetica) en pharmaceutical (farmaceutisch). Het zijn dus cosmeticaproducten die eigenschappen en kenmerken hebben van zowel cosmetica als farmaceutische producten. Ze bevatten vaak actieve ingrediënten die bedoeld zijn om specifieke huidproblemen (zoals huidveroudering, pigmentatie en acne) aan te pakken en te verbeteren.

Een aantal kenmerken van cosmeceuticals:

  • Actieve ingrediënten: Dit soort producten bevatten vaak hogere concentraties van actieve ingrediënten in vergelijking met reguliere cosmetica en huidverzorging. Deze ingrediënten zijn bedoeld om daadwerkelijk invloed uit te oefenen op de huidstructuur en -functie. Denk dan aan bijvoorbeeld retinol, vitamine C, hyaluronzuur, peptiden, glycolzuur en antioxidanten.
  • Formulering: Cosmeceuticals worden vaak ontwikkeld met behulp van geavanceerde technologieën om ervoor te zorgen dat de actieve ingrediënten effectief door de huid worden opgenomen.
  • Huidverbetering: In tegenstelling tot traditionele cosmetica, die voornamelijk gericht zijn op het uiterlijk en het verbeteren van het uiterlijk van de huid, richten cosmeceuticals zich op het verbeteren van de gezondheid van de huid en het aanpakken van specifieke problemen. Ze bevatten daartoe een hogere concentratie actieve ingrediënten dan ‘reguliere’ huidverzorgingsproducten.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top