Exfoliant

Exfolianten is een overkoepelende categorie producten die je grofweg kunt opdelen in twee typen: de chemische en mechanische exfoliant. Die tweede variant ken je vast: dat zijn de scrubs. Producten met fysieke deeltjes zoals suiker of gemalen noten waarmee je jouw huid kunt ontdoen van dode huidcellen. Gebruik voor je huid altijd een speciale gezichtsscrub. Scrubs voor je lichaam zijn vaak te grof voor je gezichtshuid.

Peelings, zoals degene van Catrice, Alpha-H, Paula’s Choice, Payot, Beauty Of Joseon en The Body Shop, vallen onder de chemische exfolianten. Fruitzuren (AHA’s en BHA’s) zorgen ervoor dat bindingen tussen huidcellen oplossen. Ook dit resulteert in het loslaten van dode huidcellen en het onthullen van een gladde, gezonde huid.

Er is nog een derde manier om je lichaamshuid te exfoliëren: met behulp van bijvoorbeeld borstels (voor dry brushing) of loofah-sponzen.

Voor al deze varianten geldt dat ze wat ruw kunnen zijn voor je (gezichts)huid. Gebruik dit soort producten niet te vaak (maximaal 3 keer per week). Geef je huid tijd om te herstellen én om te wennen aan de nieuwe behandeling.

Heb je een gevoelige huid? Check dan altijd of de scrub of peeling geschikt voor je is en probeer hem eerst op een klein stukje huid.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top