Exfoliant

Exfolianten is een overkoepelende categorie producten die je grofweg kunt opdelen in twee typen: de chemische en mechanische exfoliant. Die tweede variant ken je vast: dat zijn de scrubs. Producten met fysieke deeltjes zoals suiker of gemalen noten waarmee je jouw huid kunt ontdoen van dode huidcellen.

Peelings, zoals degene van Catrice, Alpha-H, Paula’s Choice, Payot, Beauty Of Joseon en The Body Shop, vallen onder de chemische exfolianten. Fruitzuren (AHA’s en BHA’s) zorgen ervoor dat bindingen tussen huidcellen oplossen. Ook dit resulteert in het loslaten van dode huidcellen en het onthullen van een gladde, gezonde huid.

Beide beschreven varianten van de exfoliant kunnen wat te ruw zijn voor je (gezichts)huid. Gebruik daarom altijd een scrub die speciaal voor het gezicht bedoeld is. En gebruik dit soort producten, zowel scrubs als peelings, niet te vaak. Geef je huid tijd om te herstellen én te wennen aan de nieuwe behandeling.

Er is nog een derde manier om je lichaamshuid te exfoliëren: met behulp van bijvoorbeeld borstels (voor dry brushing) of loofah-sponzen.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top