Keratine

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: Keratine is een proteïne (eiwit) dat van nature voorkomt in je opperhuid, tanden en nagels. Het is daarnaast het belangrijkste structurele component van je haar. Het geeft het sterkte, flexibiliteit en elasticiteit. Daarnaast bepaalt het eigenschappen van de haar zoals of het krullend, steil, dik of dun is.

In je huid zorgt het voor bescherming tegen externe invloeden zoals schadelijke stoffen en UV-straling. Het draagt bij aan de barrièrefunctie van je huid, het voorkomt vochtverlies en houdt de huid gehydrateerd.

Net als bij je haar zorgt keratine in je nagels ervoor dat ze stevig blijven. Sterke nagels zijn beter bestand tegen breuk en scheurtjes.

Een tekort aan keratine kan leiden tot verzwakt haar, broze nagels en andere problemen. Daarom wordt het soms toegevoegd aan cosmetische producten, zoals haarbehandelingen en nagelversterkers, om de gezondheid en conditie van het haar en de nagels te verbeteren. Zo bevatten sommige nagellakken van HEMA ook keratine om je nagels te versterken tijdens het dragen van de lak.

Ook ontharingscrèmes maken gebruik van keratine, maar dan juist van de afbraak ervan. De chemische componenten in de crème zorgen ervoor dat dit component dusdanig beschadigd raakt dat de haar loslaat.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top