OWP-keurmerk

OWP is de afkorting voor Ocean Waste Plastic. Het OWP-keurmerk is dan ook een label om aan te geven dat een product is vervaardigd met behulp van gerecycled plastic afval dat is verzameld uit oceanen en kustgebieden. Het doel van het OWP-initiatief is om bewustwording te creëren over plasticvervuiling en bij te dragen aan de vermindering van afval in oceanen.

Het OWP-keurmerk garandeert dat een product een bepaald percentage gerecycled plastic bevat dat specifiek afkomstig is van zee- of kustgebieden. Het percentage kan variëren afhankelijk van het product en het merk dat het keurmerk gebruikt. Het keurmerk wordt doorgaans toegekend aan producten zoals verpakkingen, cosmetica, huishoudelijke artikelen, kleding en accessoires. Op de OWP website lees je meer over de specifieke OWP-icoontjes die je tegen kunt komen en de betekenis ervan.

Het gebruik van het OWP-keurmerk op producten moedigt producenten aan om duurzamere materialen te gebruiken en consumenten bewust te maken van de impact van plasticvervuiling op het mariene ecosysteem. Door gerecycled plastic afval te gebruiken, wordt voorkomen dat dit afval in oceanen en kustgebieden terechtkomt, waardoor de ecologische schade wordt verminderd.

Het OWP-keurmerk is één van de vele initiatieven die gericht zijn op het verminderen van plasticvervuiling en het bevorderen van duurzaamheid. Andere vergelijkbare keurmerken en initiatieven bestaan ook, zoals het Recycled Plastic-logo, het Plastic Free-logo en verschillende lokale en internationale recyclingprogramma’s.

Een verzorgingsmerk wat het OWP-keurmerk draagt voor haar verpakkingen is bijvoorbeeld Zenz Organic.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top