PEGs

PEGs (polyethyleenglycolen) zijn chemicaliën die vaak worden gebruikt als emulgerende stoffen in huidverzorgingsproducten. Ze helpen om ingrediënten in een product te mengen en te verspreiden, waardoor het product egaal aanvoelt en je het goed kunt aanbrengen.

Voordelen van PEGs in huidverzorging zijn dat ze een goedkoop en efficiënte manier zijn om producten te formuleren en te laten werken. Ze kunnen ook helpen om de huid te hydrateren en te verzachten.

Echter, sommige mensen zijn bezorgd over de veiligheid van PEGs voor de huid. Er is bewijs dat sommige kankerverwekkend kunnen zijn wanneer ze in contact komen met bepaalde stoffen. Bovendien kunnen sommige PEGs de huidbarrière beschadigen, waardoor de huid uitgedroogd kan raken en meer vatbaar is voor infecties en irritaties.

Daarom is het belangrijk om de ingrediënten van huidverzorgingsproducten te lezen en te controleren of er PEGs in zijn verwerkt. Als je bezorgd bent over de veiligheid, kun je overwegen om producten te kiezen die PEG-vrij zijn of producten te gebruiken met veiligere alternatieven zoals sheaboter, glycerine of squalaan.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top