Sheaboter

Sheaboter, shea butter, karitéboter of Butyrospermum Parkii Butter: een veelgebruikt én geliefd ingrediënt in verzorgingsproducten. Het is een plantaardig vet dat wordt gewonnen uit de noten van de sheaboom, ook wel bekend als de karitéboom (Vitellaria paradoxa). Deze boom is inheems in West-Afrika, met name in landen zoals Ghana, Burkina Faso en Ivoorkust.

De noten van de sheaboom worden verzameld, gedroogd, gekraakt en geroosterd. Vervolgens worden ze gemalen en gekneed, waardoor een pasta ontstaat. Deze pasta wordt geperst, wat resulteert in de scheiding van het olieachtige component: de sheaboter!

Het heeft als ingrediënt van huid- en haarverzorging een aantal fijne voordelen:

  1. Intensieve hydratatie: Sheaboter heeft uitstekende hydraterende eigenschappen. Het bevat natuurlijke vetzuren en voedingsstoffen die helpen bij het verzachten en hydrateren van de huid en het haar. Het kan helpen om vocht vast te houden, waardoor droogheid en schilfering worden verminderd.
  2. Verzachtende en kalmerende werking: Sheaboter heeft een verzachtend effect op de huid. Het kan helpen bij het verminderen van irritatie, roodheid en jeuk. Dit maakt het nuttig bij de behandeling van een geïrriteerde of gevoelige huid, eczeem en andere huidaandoeningen.
  3. Antioxidantbescherming: Sheaboter bevat antioxidanten zoals vitamine E, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het beschermen van de huid tegen schadelijke effecten van omgevingsfactoren zoals zonlicht en vervuiling.
  4. Huidverzachtend en anti-aging effect: De vetzuren en voedingsstoffen in sheaboter kunnen de huid helpen verzachten en de elasticiteit bevorderen. Dit kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en het verbeteren van de algehele textuur en stevigheid van de huid.

Je vindt sheaboter vaak als ingrediënt in crèmes, bodylotions en lipverzorging.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top