Squalaan

Squalaan is een veelvoorkomend ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het biedt voor de huid. Het is een olie die van nature voorkomt in onze huid, maar de productie ervan neemt af naarmate we ouder worden. Daarom kan het gebruik van squalaan in skincare helpen om de huid gehydrateerd, zacht en soepel te houden.

Squalaan is een lichtgewicht en niet-vette olie die snel door de huid wordt opgenomen. Het heeft een uitstekend vermogen om vocht vast te houden, wat betekent dat het de huid kan hydrateren zonder deze vettig of plakkerig te maken. Het kan ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, en het verbeteren van de huidtextuur en de teint.

Squalaan heeft ook antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen die de huid kunnen beschadigen en vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken. Bovendien heeft het ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid in de huid.

Squalaan wordt vaak aangetroffen in huidverzorgingsproducten zoals moisturizers, serums, gezichtsoliën en oogcrèmes. Het is geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige en acne-gevoelige huid, omdat het niet-comedogeen is en de poriën niet verstopt. Over het algemeen wordt squalaan beschouwd als een veilig en effectief ingrediënt in skincare en kan het een vervanger zijn voor PEGs.

Lees via deze link meer over de relatie met squaleen.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top