Squaleen

Je hebt misschien wel eens gehoord van squalaan. Squaleen is eraan verwant, beide stoffen worden vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten omdat ze hydraterende en verzachtende eigenschappen hebben. Squaleen wordt voornamelijk gebruikt als een natuurlijk extract en squalaan wordt gebruikt als een stabielere en lichtere variant. Squalaan heeft een langere houdbaarheid en is gemakkelijker te formuleren in producten vanwege zijn betere stabiliteit.

Beide zijn uitstekende moisturizers die helpen bij het behouden van de natuurlijke vochtbalans van de huid en het verbeteren van de huidtextuur. Ze worden vaak gebruikt in crèmes, serums, lotions en oliën om de huid te hydrateren, te verzachten en te beschermen tegen vochtverlies. Ook zijn ze doorgaans geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid.

Het verschil tussen squaleen en squalaan

Squaleen is een natuurlijk voorkomende stof die in grote hoeveelheden aanwezig is in de huidlipiden van mensen en dieren. Het wordt gewonnen uit plantaardige bronnen, zoals olijfolie, rijstzemelenolie en suikerriet. Squaleen fungeert als een natuurlijke moisturizer en antioxidant in de huid. Het helpt bij het behouden van de hydratatie en elasticiteit van de huid en beschermt tegen oxidatieve stress.

Squalaan wordt verkregen door squaleen te hydrogeniseren. Dit proces maakt het squaleen stabieler en verlengt de houdbaarheid. Squalaan is lichter, minder vet en beter geabsorbeerd dan squaleen. Het heeft uitstekende hydraterende eigenschappen en helpt de huid soepel en zacht te houden. Squalaan is vergelijkbaar met de natuurlijke lipiden in onze huid, waardoor het gemakkelijk door de huid kan worden opgenomen zonder een vettig gevoel achter te laten.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top