Ureum

Ureum, ofwel carbamide, is een stof die van nature voorkomt in het menselijk lichaam. In verzorgingsproducten wordt de synthetische variant gebruikt. In ingrediëntenlijsten kun je het ook vinden als urea (het Engelse woord). Er zijn een aantal eigenschappen waarvoor deze stof gebruikt wordt in huidverzorging:

  • Het heeft een sterk hydraterend vermogen. Zowel het aantrekken als het vasthouden van vocht in de huid is één van de grote voordelen. Mensen met een droge of gedehydrateerde huid kunnen er baat bij hebben.
  • Ureum heeft een exfoliërende werking. Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van celvernieuwing. Ruwe huid wordt verzacht en de textuur verbeterd. Daarnaast kan het keratine afbreken (keratolytisch). Dit eiwit kan bijdragen aan het ontstaan van eelt en ruwe plekken op de huid. Ureum-crème kan daardoor ook helpen bij keratosis pilaris.
  • Als laatste heeft ureum antimicrobiële eigenschappen, waardoor het de groei van bepaalde bacteriën op het huidoppervlak kan remmen.

Omdat het helpt bij ruwe huid, kloven of eelt vind je ureum vaak in voetcrème, zoals bij Louis Widmer carbamide crèmes waarin het als belangrijkste ingrediënt voorkomt.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top