Groene ooglook met alleen single oogschaduws

De laatste weken, of misschien wel maanden, merk ik dat ik steeds grijp naar mijn oogschaduwpaletten als ik een mooie ooglook wil gaan maken. Dat is vaak het makkelijkst: je hoeft maar één palet te pakken, de kleuren zijn al op elkaar afgestemd en je hoeft dus minder na te denken.

Maar stiekem heb ik best wel wat single oogschaduws verzameld de afgelopen jaren en is het zonde om die niet te gebruiken! Daarom besloot ik mezelf uit te dagen en een ooglook te creëren met alléén mono oogschaduws. Ik heb alle varianten (ik denk 15-20 stuks) naast elkaar gelegd, kleur bij kleur. En zo gekeken welke het beste bij elkaar pasten en voor een mooie uitkomst zouden zorgen.

Gebruikte make-up voor ooglook van de dag

Op de foto hierboven zie je de vijf kleuren single oogschaduws die ik uiteindelijk uitkoos. Het is een groene ooglook geworden, ook een kleur die ik niet vaak uit mezelf pak. Maar die wel erg mooi kan zijn!

Ik begon met de bruine tint van TooFaced in mijn crease en vervolgens de donkergroene baked oogschaduw van Catrice daar net onder en op het ooglid zelf. Vervolgens bracht ik de groene Teeez oogschaduw op het ooglid aan. En toen dacht ik… wow, dit is eigenlijk best een mooie ooglook! Dilemma, want ik wilde ook nog de lichtgroene kleur gebruiken en de glittergel.

Groene ooglook in progress

Toen heb ik alvast mascara opgedaan en foto’s gemaakt! Dus zo is bovenstaande foto ontstaan. Daarna ben ik verder gegaan met de Illamasqua oogschaduw in Pivot, glittergel van House Of Sparklez UK en oogpotlood van Max Factor. En dat resulteerde in onderstaande ooglook.

Groene ooglook gemaakt met single oogschaduws

Ik vind ze allebei mooi! De onderste look is wel echt ‘af’, maar de kleuren van de bovenste zou ik wel kunnen verwerken in een andere creatie zodat het niet een ‘halve’ ooglook is. Dus dat ga ik nog wel een keer doen, want een groene ooglook vind ik geslaagd!

Het voelde in ieder geval fijn om een keer mijn vergeten single oogschaduws te gebruiken voor een ooglook! Welke look vind jij het mooiste? De ‘halve’ of het eindresultaat met glitters?

Gebruikte producten:

  • MNY (Maybelline) oogschaduw in kleur 110
  • TooFaced oogschaduw in Enchanted Garden (🐰 cruelty-free)
  • Illamasqua oogschaduw in Pivot (🐰 cruelty-free)
  • Teeez oogschaduw in Free 09 (🐰 cruely-free)
  • Catrice baked oogschaduw in 040 Have you seen Alice? (🐰 cruely-free)
  • House of Sparklez UK glittergel in Unicorn Dust (🐰 cruely-free)
  • Miss Sporty Pump up the Booster mascara
  • Max Factor zwart oogpotlood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top