Hoe bewaar ik mijn water decals?

Toen ik een half jaartje geleden AliExpress ging gebruiken kwamen er al snel pakketjes binnen met stapeltjes water decals. Van die nagelstickers die je op je nagels ‘plakt’ door ze eerst te weken in water. Leuk, maar hoe bewaar ik al die water decals handig?

Veel nailart water decals en nagelstickers

En niet alleen water decals, maar ook nagelstickers begon ik steeds wat meer te verzamelen. Hierboven op de foto zie je mijn verzameling, ik heb mezelf nu maar even een halt toegeroepen! Op AliExpress heb je al snel leuke aanbiedingen: bijvoorbeeld 50 velletjes voor een paar euro. Ik kon die verleiding moeilijk weerstaan. Inmiddels is mijn collectie al vrij uitgebreid en heb ik voor iedere kleur wel een passend patroontje.

Op zoek naar een uitleg over water decals en het aanbrengen ervan? Bekijk dan het artikel daarover via de link!

Op zoek naar een opbergmethode voor mijn water decals

Maar gebruiken deed ik ze ook niet veel, omdat ik vaak geen zin had om weer door de stapels heen te gaan op zoek naar de perfecte decal of sticker. Ik ben ook nog eens zo’n muts waarbij alles op volgorde moet liggen, soort bij soort, kleur bij kleur enzo. Ik ging dan ook op zoek naar een goede opbergmethode en kwam uit bij het volgende: het bewaren van water decals in een ringband!

Ik begon bij Action op zoek naar een leuke ringband en ging voor het zomerse exemplaar hieronder. Volgens mij kostte hij maar een paar euro. Het is een 4-rings map. Ik zocht eigenlijk een 23-rings variant, maar deze vond ik te leuk om te laten liggen!

multomap voor opbergen water decals

Het volgende wat ik moest hebben waren insteekhoezen met van die losse vakjes. Je ziet ze ook wel eens voor foto’s, als je zelf een album maakt in een map. Maar water decals zijn een stuk kleiner, dus er kunnen er wel 9 op een pagina. Wat gegoogle later kwam ik erachter dat er insteekhoezen bestaan voor speelkaarten, zoals die van Pokémon, Yu-Gi-Oh! en Magic The Gathering. Dat moest ik hebben!

Dit gedeelte was het duurste, ik kocht namelijk 20 vellen (2 x 10) voor € 5,90 bij Spellenrijk. Inclusief verzendkosten kwam dat op bijna 10 euro. Op zich valt dat natuurlijk wel mee, maar ik had gehoopt dat het goedkoper kon. Inmiddels zijn er meerdere opties verkrijgbaar bij Spellenrijk, en ook diverse kleuren insteekhoezen (zoek op de website naar ‘insteekhoezen’).

Laatst kocht ik nieuwe vellen voor de Pokémon-verzameling van mijn kinderen. Op Amazon vond ik 50 transparante vellen voor € 13,49!

Ringband Action met insteekhoezen

Ze voelen degelijk aan en kunnen wel een tijdje mee. Ze passen precies in mijn 4-rings map van Action, zoals ik gehoopt had. Dus maar goed dat ik geen 23-rings map had gekocht!

Op naar overzicht

Toen de insteekhoezen binnen waren heb ik uiteindelijk al mijn water decals gesorteerd en op volgorde gelegd. Daarna heb ik de map gevuld met de water decals en de velletjes met nagelstickers. Ik had nog een paar vellen over, waarin ik toen ook mijn stamping plates gedaan heb. Voor de langwerpige platen zijn de insteekhoezen eigenlijk niet geschikt. Ik ben bang dat ze uitscheuren door de lengte en het gewicht, maar zolang ik voorzichtig blader gaat het prima.

Eindresultaat water decals in insteekhoezen

Ik ben erg blij met het resultaat! Omdat ik ze nu zo bewaar kan ik door de map bladeren op zoek naar leuke water decals of om ideeën op te doen. En de stapeltjes zijn verdwenen, die zagen er altijd zo rommelig uit. Doordat ook mijn stempel platen erbij zitten heb ik (bijna) alles voor mijn nailart bij elkaar!

Heb jij veel water decals of nagelstickers? Hoe berg jij ze op?

—- Benieuwd hoe je water decals het beste kunt aanbrengen? Bekijk hier mijn How to: water decals aanbrengen! —-

3 reacties op “Hoe bewaar ik mijn water decals?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top