How to: Hoe breng je gellak stickers aan?

Als je voor het eerst gellak stickers wil aanbrengen kan dat soms even zoeken zijn naar de juiste methode. In dit artikel laat ik je zien wat je nodig hebt en lees je stap voor stap hoe je dit soort nagelstickers plaatst. Ik gebruik hiervoor Sticky Nails van Carma Cosmetics, maar het werkt hetzelfde met andere merken zoals Maniac Nails.

Benodigdheden

Wat heb je nodig om gellak stickers aan te brengen:

Wat verder handig zou kunnen zijn:

  • Nagelknipper.
  • Eigen nagelvijl.
  • Nagelschaartje.
  • Een top coat (gelnagellak).

Stap 1: Het voorbereiden van je nagels

Je begint met het klaarleggen van alles wat je nodig hebt. Ik vind het fijn om bijvoorbeeld het doosje van de gellak stickers al open te maken en het zakje met de stickers open te knippen. Zo heb je alles bij de hand.

Vervolgens begin je met het voorbereiden van je nagels. Knip en/of vijl ze op een voor jou fijne lengte en bedenk je daarbij dat dit soort stickers meestal minstens 2 weken op je nagels zitten. Begin dus niet met al te lange nagels als je dat niet fijn vindt.

nagelriemen terugduwen met bokkepootje

Vervolgens duw je voorzichtig je nagelriemen terug met het bijgeleverde houten bokkenpootje.

Vervolgens desinfecteer en ontvet je jouw nagels met het alcoholdoekje wat tevens in het doosje zit. Dat zorgt voor een betere hechting. Let op dat je ook goed de zijkanten van je nagels meeneemt.

nagels desinfecteren en ontvetten met alcoholdoekje

Stap 2: De juiste maat gellak stickers kiezen en aanbrengen

Na het preppen van je nagels is het tijd om de nagelstickers erbij te pakken. Je krijgt altijd meerdere maten zodat er eigenlijk altijd wel een passende maat tussen zit.

Gebruik voor één hand stickers uit de ene rij, zodat je voor je andere hand dezelfde gelnagellak stickers uit de andere rij kunt plaatsen. Vooral als je stickers met een patroon hebt, krijg je zo op de nagels aan beide handen hetzelfde resultaat.

How to gellak stickers aanbrengen - juiste maat kiezen
Carma Cosmetics Sticky Nails in Lavender Mist

Haal vervolgens de beschermfolie van de sticker af en pak de sticker voorzichtig van het vel. Let op dat hij daarbij niet inscheurt. Het is overigens geen ramp als dat een beetje gebeurt, je kunt dan de sticker nog steeds gebruiken.

Beschermvelletje eraf halen

Plaats de gellak sticker voorzichtig op je nagel. Zorg dat hij niet te dicht bij je nagelriemen zit en dat je hem recht en in het midden van je nagel plaatst. Anders heb je aan één kant een bredere strook ‘lege nagel’ dan aan de andere kant.

Duw de stickers goed aan, maak daarbij een beweging vanaf het midden van de nagel naar de randen zodat ze overal goed hechten.

Gellak stickers aanbrengen op de nagels en goed aanduwen

Stap 3: Afwerken en uitharden onder de lamp

Het op maat vijlen van de nagelstickers is een secuur werkje. Je kunt ervoor kiezen om het grote gedeelte van de stickers af te knippen met een nagelschaartje, waarna je de rest er af vijlt.

Ik gebruik meestal een vijl om het hele stuk er af te vijlen. Het is niet moeilijk, maar je moet wel even opletten. Je wil niet teveel sticker afvijlen omdat je dan een klein randje nagel ziet. En je wil niet te weinig vijlen want dan blijft er teveel sticker zitten.

Ombuigen en op maat vijlen

Je buigt de stickers een beetje om zodat je de vijl goed tegen je nagel kunt zetten en vijlt dan voorzichtig beetje bij beetje de sticker af.

Als je tevreden bent met het resultaat is het tijd om de gellak stickers uit te harden onder de lamp. Op de verpakking van jouw set lees je hoe lang je ze onder de lamp moet houden. Meestal is dat 60 seconden.

Uitharden onder de LED lamp

Heb je nog geen LED lamp? De lamp op de foto is van Pink Gellac en kost € 85. Maar je kunt ook al voor € 14,95 een Carma Cosmetics mini LED lamp aanschaffen.

Of kies bijvoorbeeld voor een complete starterset van Maniac Nails, inclusief twee stickersets, een lamp, nagelolie (voor het verwijderen), top coat en meer handige items.

Stap 4: Gellak stickers eindresultaat

Het eindresultaat zonder top coat zie je hieronder. Wat opvalt zijn dat de randjes nog wat scherp zijn en het effect niet super is. Daarom kies ik er altijd voor om nog een top coat aan te brengen.

Carma Cosmetics Gellak stickers aanbrengen - Lavender Mist

Op de foto hieronder heb ik een lijntje glitters van KIKI London (Diamonds) aangebracht en vervolgens een top coat. Na het uitharden van beide lagen zien de randjes er wat mooier uit.

Daarnaast beschermt de topcoat de nagellak en zal hij langer netjes blijven zitten.

Carma Cosmetics Lavender Mist stickers met KIKI London glitters

Hopelijk heb je nu ook een mooie set gellak stickers op je nagels! Deel het resultaat op Instagram en tag me (@theNextG1rl) zodat ik het zie!

Je zag in dit artikel de kleur Lavender Mist van Carma Cosmetics.

Benieuwd hoe je dit soort gellak stickers weer verwijdert? Het is eenvoudiger dan je denkt! Je ziet het in dit artikel wat ik schreef over de Maniac Nails stickers.

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top