How to: Water decals aanbrengen

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een aantal water decals kocht voor op mijn nagels. Je hebt ze misschien voorbij zien komen in mijn eBay nailart shoplog. Afgelopen weekend heb ik ze eindelijk gebruikt en vandaag laat ik je zien hoe je water decals kunt aanbrengen op je nagels!

Wat zijn water decals?

Water decals doen me altijd denken aan die ’tatoeages’ die vroeger bij kauwgom zaten. Die maakte je nat en deed je daarna op je arm. Water decals werken eigenlijk een beetje hetzelfde. Het zijn soort ‘stickertjes’ waarbij de lijm geactiveerd wordt door water.

Hieronder lees je de stappen die je doorloopt zodat jij ze ook met succes op je nagels kunt aanbrengen!

Op zoek naar een fijne manier om velletjes met water decals te organiseren en bewaren? Bekijk dan het artikel daarover via de link!

Wat heb je nodig?

Je hebt natuurlijk een basecoat, een topcoat en een gekleurde nagellak nodig. Ik gebruik een base- en topcoat in één, van Kruidvat. De nagellak die ik hier gebruik is een oude Essence nagellak uit een limited edition. Verder nodig: water, een pincet is handig, een schaar(tje) en natuurlijk je water decals!

Benodigdheden nailart met water decals

Stap 1: De basis aanbrengen

Als eerste breng je uiteraard je basecoat aan en de gekleurde nagellak. Ik heb hier twee laagjes van de Essence nagellak opgedaan zodat hij goed dekkend was.

Kruidvat Base en top coat aanbrengen Essence nagellak

Stap 2: Water decals uitknippen

De volgende stap is het uitknippen van de water decals die je wil gebruiken. Eigenlijk zou dit misschien beter stap 1 kunnen zijn, want met net gelakte nagels gaan knippen is niet altijd een succes. Voor je het weet ben je weer nagellakvlekken uit je kleding aan het verwijderen.

Nailart water decal uitknippen

Stap 3: Water decal nat maken

De beschermfolie haal je van de water decal af. Als je nagellak volledig droog is, pak je met een pincet de water decal en dompel je hem ongeveer 20 seconden in het water.

Water decal natmaken voor aanbrengen

Stap 4: Water decal aanbrengen op je nagel

Omdat hij zo nat is geworden, glijdt de decal als het goed is zo van je het papier af. Pak hem dan voorzichtig met een pincet en leg hem op je nagel. Met je pincet of je vingers druk je hem zachtjes op je nagelbed zodat hij helemaal aan je nagel is geplakt.

Nailart water decal aanbrengen

Stap 5: De afwerking

Nadat je het papiertje hebt weggehaald kun je je nagels zachtjes droog deppen met bijvoorbeeld een tissue. Als na het aanbrengen van de water decal je nagels goed droog zijn breng je een top coat aan om ze te beschermen.

Nailart water decal aanbrengen op nagel

En dan, ben je klaar! Hieronder kun je het eindresultaat zien! Water decals zijn iets lastiger aan te brengen dan stickers, maar als je eenmaal weet hoe het moet is het niet moeilijk. En je hebt instant resultaat!

Nailart Essence met water decal bladeren
Maak jij wel eens nailart met water decals?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

3 reacties op “How to: Water decals aanbrengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top