How to: Zelf gelnagellak aanbrengen

Steeds vaker zie ik dat mensen zelf thuis gelnagellak aanbrengen en ik vroeg me altijd af hoe dat zou zijn. Ik had me er nooit zo in verdiept, maar ging er vanuit dat je veel moest aanschaffen om dat thuis te kunnen doen. Wat blijkt nu, het hoeft helemaal niet zo duur te zijn!

Je kunt bijvoorbeeld een starterspakket kopen waarin alles zit wat je in eerste instantie nodig hebt om te beginnen. Zo kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met gelnagels en het eens proberen. Ik heb een starterspakket van Méanail Paris, wat ik zal gebruiken in dit artikel. Er zijn van dat merk overigens diverse pakketten.

Er was bij mij overigens wat verwarring, want is het gebruik van gel nagellak hetzelfde als gelnagels? Het blijkt van niet: gelnagels zijn wat steviger doordat er een extra gellaag onder de lak wordt aangebracht. Ook kun je daarbij je nagels verlengen. In dit artikel gebruik ik gel nagellak, wat als voordeel heeft dat de nagellak langer blijft zitten.

Starterspakket gel nagellak

Het starterspakket wat ik heb bestaat eigenlijk uit drie delen: de benodigdheden voor het aanbrengen van de gellak, de UV-lamp en de benodigdheden voor het verwijderen van de gel nagellak.

Startersset Méanail Paris thuis gelnagels zetten

Een complete basisset met onder andere diverse soorten vijlen, bokkenpootjes (ook handig voor het verwijderen van Peel Off gelnagellak), borsteltje, maar ook de primer, base top coat en cleaner om te ontvetten.

Méanail Paris Icone UV-lamp voor gelnagels

De 24W UV-lamp (LED), een instapmodel. Er zijn ook sterkere lampen waar je je nagels minder lang onder hoeft te leggen. Maar om te proberen is dit goed genoeg! De onderkant van de lamp ziet er trouwens uit zoals op de foto hieronder. Er zit ook een sensor in zodat de lampjes pas aangaan zodra je nagels eronder liggen. Erg handig!

UV-lamp onderkant Méanail Icone voor gelnagellak

En als laatste zit er nog een remover en van die hoesjes in om de gel nagellak te verwijderen. Hierover zal ik later nog een artikel schrijven!

Startersset Meanail Paris verwijderen gel nagellak

Nagels voorbereiden voor gelnagellak

Als eerste ga je de nagels voorbereiden. Uiteraard met schone handen en nagels. Duw de nagelriemen voorzichtig wat naar achteren met een bokkenpootje. Vervolgens kun je je nagels nog vijlen in de gewenste vorm. Ook kun je de nagelbedden nog licht vijlen zodat ze wat ruwer zijn en de gel nagellak beter zal hechten.

Voorbereiding gelnagels zetten vijlen nagelriemen terugduwen

Vervolgens ontvet je de nagels met de reiniger (cleaner), ook dit doe je zodat de nagellak beter hecht.

Voorbereiden nagels schoonmaken met Cleaner Méanail

Nagels lakken met gelnagellak

Daarna begint het ritueel van lakken en ga je echt zelf de gelnagellak aanbrengen! Je begint met de primer. Deze laat je drogen aan de lucht, dus niet met de lamp.

Meanail Primer als eerste laag voor gelnagels

Als de primer volledig gedroogd is, breng je een dun laagje Base Top Coat aan. Zorg hierbij de je de nagelriemen niet raakt (dit vergde wat oefening bij mij). Let erop dat je de voorkant van je nagels ook goed meeneemt, want dit is een kwetsbare plek. De basecoat laat je vervolgens drogen onder de UV-lamp. Bij mijn 24W-lamp duurt het drogen 99 minuten per keer, maar dit is afhankelijk van de sterkte van de lamp.

UV-lamp voor drogen Base Top Coat Meanail Paris

Vervolgens breng je de kleur gel nagellak aan die je wil. Ik heb de kleur Basic Nude van Méanail gebruikt. Na het aanbrengen van een dunne laag laat je deze ook weer uitharden onder de UV-lamp. Meer laagjes nodig? Als ze onder de lamp zijn geweest, kun je vervolgens een nieuwe laag aanbrengen (en weer laten drogen onder de lamp). Ik heb van Basic Nude twee laagjes aangebracht.

Gelnagels onder UV-lamp Meanail

Als de dekking voldoende is breng je als laatste laag een Top coat aan. In de startersset zit een Base Top coat, dus ik gebruik voor zowel de basis als de topcoat hetzelfde spul. Ook de topcoat moet weer drogen / uitharden onder de lamp.

Als laatste stap ga je met de cleaner over je nagels. Nu ben je helemaal klaar! Je zou je nagelriemen nog wel even extra liefde kunnen geven door ze met nagelriemolie te behandelen, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Laatste stap ontvetten nagels met cleaner Méanail Paris

Mijn ervaring

Het duurt wat langer om zelf gelnagellak netjes te kunnen aanbrengen dan dat je gewone nagellak even snel opdoet. Al is het snel lakken van je nagels nooit een goed idee, een kluns als ik heeft regelmatig nagellakvlekken in kleding en beschadigde nagellak. Voor dat laatste is gel nagellak wel een uitkomst: de nagellak is meteen uitgehard als je klaar bent en dus is de kans op beschadigingen een stuk lager! Het tweede voordeel is dat gelnagellak toch wel een aantal weken op je nagels blijven zitten als het goed is, dus hoef je daar minder vaak tijd aan te besteden.

Het nadeel van zelf gelnagellak aanbrengen is natuurlijk dat je wel de juiste producten aan moet schaffen, zoals de speciale nagellak, primer, base en topcoat en natuurlijk een UV-lamp. In een starterspakket zoals deze van Méanail Paris heb je meteen alles bij elkaar, dat vind ik wel handig! Uitbreiden of bijvoorbeeld een sterkere lamp kopen kan altijd nog. Ik zou bijvoorbeeld wel nog wat meer kleuren gel nagellak willen zodat ik wat meer kan afwisselen. Maar Basic Nude is een mooie kleur om mee te beginnen!

Resultaat gelnagels Basic Nude Méanail gellak

Meer informatie

De starterspakketten van Méanail Paris zijn verkrijgbaar via bol.com in verschillende vormen en prijzen. Gemiddeld zijn ze rond de 40-60 euro. Afhankelijk van het pakket krijg je bijvoorbeeld een betere lamp of meer kleuren gel nagellak er bij. De gel nagellakken van Méanail Paris zijn vegan en cruelty-free.

Heb jij wel eens zelf gelnagellak aangebracht? Wat is jouw ervaring ermee?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

4 reacties op “How to: Zelf gelnagellak aanbrengen

  1. Ik had zelf een set voor gelnagellak, maar heb het laatst aan een vriendin weggegeven. Ik vond het te tijdrovend, helaas. Het is namelijk wel een fijne uitkomst!

  2. Ik heb dezelfde set maar een andere lamp! Mijn beste tip is lak dun dan komt het ook niet perongeluk op je huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top