I Heart Revolution Rainbow Tones haarkleuring

Het is weer zover! Ik probeerde weer een (voor mij) nieuw merk haarkleuring. Dit keer is het de Rainbow Tones haarkleuring van I Heart Revolution, in de tint Sweet Peach. In dit artikel vertel ik je over deze haarkleuring, die eigenlijk alweer wat achterhaald is…

I Heart Revolution Rainbow Tones Sweet Peach

Over I Heart Revolution Rainbow Tones haarkleuring

Ik noemde het achterhaald, omdat Revolution (waar I Heart Revolution onder valt) recentelijk een eigen ‘haircare’ productreeks heeft uitgebracht. Daarin hebben ze tijdelijke haarkleuring voor zowel blond als bruin haar in een heleboel felle tinten. Ik heb er goede dingen van gezien, maar die nieuwe producten nog niet zelf geprobeerd. Ze staan nog op mijn lijstje!

Ik bestelde deze Rainbow Tones haarkleuring alweer een tijdje geleden, mede omdat hij in de aanbieding was. Er zijn dertien tinten, rood, roze, paars, groen en blauw, voor allerlei tinten kun je bij I Heart Revolution terecht. Ik koos voor de kleur Sweet Peach, omdat het me een leuke kleur leek. Anders dan anders, maar niet al te ‘knal’.

Revolution Haircare haarkleuring peach

De kleur zou er 8 tot 12 weken in blijven zitten (8+ wasbeurten), dat wilde ik natuurlijk proberen! Een aantal weken geleden besloot ik dan ook om het potje te gaan gebruiken.

Rainbow Tones in gebruik

Voor ik haarkleuring aanbreng, lees ik me altijd eerst even in. Hoe lang moet het intrekken, moet het op droog of juist vochtig haar? Dat soort informatie weet ik graag voor ik begin. Ik las op de RevolutionBeauty website dat je deze kleuring op droog (en schoon) haar aanbrengt. De verwarring ontstond al snel toen ik later op het potje zelf las dat het juist op nog wat vochtig haar moest. Mijn haar is dun en droogt daardoor snel. De eerste helft is dan ook op vochtig haar aangebracht, de rest op zo goed als droog haar.

Ingredienten haarkleuring en instructies

Maar goed, eerst even terug naar de kleuring zelf. Je vindt op de verpakking de ingrediënten, het gebruiksadvies en ook het advies om eerst een stukje te proberen voor je heel je haar doet. In het potje zit 120 ml. Dit was ruim voldoende om mijn vrij lange haar te doen. Maar heb je echt dik en lang haar, dan is één potje misschien te weinig.

Het potje zelf vond ik handig in gebruik, de kwast waarmee ik mijn haar kleur paste er gewoon in, dus hoefde ik geen ander bakje te gebruiken. Wel was er aan de randen al wel wat uitgedroogd. Waarschijnlijk omdat hij al eventjes stond te wachten tot ik hem zou gebruiken.

Koraalkleurige tijdelijke haarkleuring sweet peach

De kleuring zelf zag er nog goed uit. Lekker fel, maar dat zegt meestal niets over de werking van de kleuring.

Het Rainbow Tones resultaat

Tijdens het aanbrengen van deze I Heart Revolution haarkleuring merkte ik het al: het voelde meer als een soort conditioner dan als een haarkleuring. Zodra ik het aanbracht verdween de kleur grotendeels en ik heb het afgelopen jaar geleerd dat het resultaat dan vaak ook achterblijft.

I Heart Revolution Rainbow Tones

Ik hoopte dat de Sweet Peach de laatste restjes blauw uit mijn haar zou kunnen krijgen, maar nee, er was geen verschil te zien. Niet op mijn donkerblonde haar (dat had ik ook niet verwacht) en niet op mijn blonde plukken. Daarom ook geen voor- en nafoto in dit artikel. Er was immers niets om te laten zien… Jammer!

Meer informatie

Ik kocht deze I Heart Revolution Rainbow Tones haarkleuring via RevolutionBeauty.com. Dit is een webshop in het Verenigd Koninkrijk, maar als je hier bestelt heb je geen last van extra invoerkosten et cetera. Meer daarover kun je lezen in dit artikel: Extra kosten betalen door Brexit?

Afhankelijk van de kleur betaal je € 3,50 tot € 7,99 per potje, sommige kleuren zijn flink afgeprijsd. De haarkleuring is vegan en cruelty-free.

Ik ga niet nogmaals een Rainbow Tones tint proberen. Misschien dat ik wel binnenkort de nieuwste Revolution Haircare voor bruin of blond haar uitprobeer. Welke kleur zouden jullie graag willen zien?

— Geïnteresseerd in haarkleuring? Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina voor semi-permanente haarkleuring! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top