IK Skin Perfection Botanic Soap || Review

Over IK Skin Perfection had ik al vaker gelezen, maar de Botanic Soap was ik nog niet tegengekomen! Laatst ontving ik deze handzeepscrub om uit te proberen en dat deed ik met veel plezier. In dit artikel lees je er alles over, dus kijk snel verder!

IK Skin Perfection Botanic Soap exfoliating hand scrub

De Botanic Soap is een exfoliërende handzeep. Je huid regelmatig scrubben is goed voor je. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en treed er vaak verbetering van huidaandoeningen op. Maar het risico van te vaak scrubben of exfoliëren ligt altijd op de loer. Daarom was ik extra nieuwsgierig of mijn handen niet geïrriteerd zouden raken of zouden uitdrogen van de Botanic Soap van IK Skin Perfection.

Informatie over hydraterende zeepscrub
IK Skin Perfection gebruikt enkel organische ingrediënten volgens het NO-label: zonder huidonvriendelijke stoffen.

IK Skin Perfection heeft als missie om je huid te verbeteren zonder mens, dier of natuur te belasten. Er worden enkel krachtige, organische ingrediënten gebruikt die mild zijn voor de huid. Daardoor zijn de producten ook geschikt voor de gevoelige huid.

Informatie over Botanic soap product en verpakking

Het merk gaat verder: ook de verpakkingen worden milieubewust ontwikkeld. Plastic wordt zoveel mogelijk vermeden en van veel producten kun je een refill kopen. Zo ook van deze Botanic Soap, die in een glazen pompflacon komt.

Ingredienten IK SKIN handzeep scrub
De IK Skin Perfection Botanic Soap bevat bamboescrubdeeltjes.

De IK Skin Perfection Botanic Soap is een milde scrub, geen chemische peeling. Hij bevat dus geen zuren, maar wel veel planten- en kruidenextracten. De scrub komt door hele kleine bamboedeeltjes, die als korreltjes in de handzeep zitten.

De IK Skin Perfection Botanic Soap in gebruik

De handzeepscrub werkt gemakkelijk door het pompje wat op de fles zit. De glazen fles staat stevig door zijn gewicht, al schuift hij wel wat makkelijk over het gladde aanrechtblad.

Pompflacon IK SKIN Perfection Botanic Soap handzeepscrub

Met één pompje heb je genoeg om je handen te wassen. De geur (een allergeenvrij parfum) is heerlijk fris en blijft nog eventjes hangen na gebruik van de zeep.

Deze handscrub op bewegend beeld zien? Dan zit je goed met deze Reel die ik maakte!

Vergeet me niet te volgen op Instagram zodat dit soort content automatisch op je tijdlijn verschijnt! Zo ben je altijd op de hoogte.

Textuur botanic hand scrubTextuur botanic hand scrup

De scrubdeeltjes zijn nauwelijks zichtbaar, maar je voelt ze wel als je je handen wast. Ik vind het geen onaangenaam gevoel. Ik heb juist het idee dat mijn handen schoner zijn na gebruik, dan wanneer ik een reguliere handzeep zou gebruiken.

Ook bij het vaker gebruiken van de Botanic Soap heb ik geen last van schrale handen. Wat mij betreft dus een fijn product wat ik voorlopig blijf gebruiken!

Meer informatie

Deze Botanic Soap koop je via de IK Skin Perfection website voor € 25,95, voor de refill betaal je € 12,95 (beide 200 ml). Via de website kun je ook salons vinden die werken met de producten van IK Skin Perfection en ze vaak ook verkopen. Het merk is cruelty-free en de meeste producten zijn vegan. Deze Botanic Soap helaas (nog) niet.

Fan van deze lijn? Dan is er ook de Botanic Care hand- en bodylotion voor € 32,95 (200 ml).

Heb jij al eens een handzeepscrub gebruikt?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top