ILIA Balmy Gloss Tinted Lip Oil || Review

Deze ILIA Balmy Gloss Tinted Lip Oil heb ik al een tijdje in mijn bezit. Ik vond hem afgelopen zomer in de Cosmania Summer Beauty Make-up Box. Hoewel ik een andere verwachting van die mystery box had, was ik wél blij met sommige items. Lees verder voor mijn kennismaking met ILIA!

ILIA Balmy Gloss Tinted Lip Oil

Ja, een kennismaking! Ik had namelijk nog niets van het merk ILIA geprobeerd. Mocht dit voor jou ook gelden, dan volgt hieronder eerst een stukje over het merk ILIA zelf, vervolgens vertel ik meer over de Balmy Gloss Tinted Lip Oil.

Over ILIA

ILIA is in 2006 gestart door Sasha, een Canadese die opgegroeid is in een landelijk gebied. Haar moeder was altijd al geïnteresseerd in onder andere biologisch geproduceerd voedsel en gezond leven. Toen Sasha tijdens een sabbatical door haar moeder werd uitgedaagd de ingrediënten van haar favoriete lippenbalsem door te nemen schrok zo. Zoveel ingrediënten die niet eens allemaal veilig waren.

Dat was voor Sasha het punt om zich meer en meer te verdiepen in natuurlijke, biologische én effectieve ingrediënten. Zo kon ze haar eigen lippenbalsem maken met dezelfde werking, maar dan veilig.

Inmiddels staat ILIA voor cruelty-free, zoveel mogelijk vegan make-up volgens hun clean beauty standaarden. Het merk gelooft dat skincare en make-up samen gaan. De make-up die zij ontwikkelen is dus ook goed voor je huid. Het helpt de huid te verzorgen en beschermen. De Balmy Gloss van ILIA is daar een mooi voorbeeld van!

Informatie over ILIA lipgloss

Over de ILIA Balmy Gloss Tinted Lip Oil

De Balmy Gloss is één van de vele vegan producten van het merk. Het is een lip-olie met een kleurtje. Hij bevat hyaluronzuur en salicornia (zeekraal) wat zorgt voor hydratatie.

Verder bevat hij diverse citrus-, vanille- en gemberextracten.

Ingredienten lipgloss in kleur Tahiti

Hij is er in zes tinten, in dit artikel zie je Tahiti. Op de foto’s zie je een travel size van 1,7 ml. De fullsize ziet er hetzelfde uit maar is wat dikker en hoger. Hij bevat 4,3 ml.

ILIA Tahiti lipolie lipgloss

De ILIA Balmy Gloss in gebruik

Tahiti is een oudroze tint. Daarnaast zijn er twee mauve-tinten, twee lichtroze/nudetinten en een heldere rood beschikbaar.

Applicator ILIA lipgloss in Tahiti

Door zijn formaat ziet hij er schattig uit. Uiteindelijk lijkt het op een gewone lipgloss. Ook de sponsapplicator die hij bevat zie je bij bijna alle lipglosses en liquid lipsticks.

De applicator heeft een licht gebogen vorm en voelt zacht aan. Hij kan meebuigen tijdens het aanbrengen waardoor dat gemakkelijk gaat.

Close-up applicator ILIA lip oil in Tahiti

Voor een lipgloss (of lip-olie / lippenbalsem) geeft hij vrij veel kleur. Maar dat kan vertekenen bij zo’n swatch op de arm. De ILIA Glossy Balm belooft niet te plakken en je zou meteen vollere en zachtere lippen moeten krijgen.

Swatch ILIA Lip Care With Color in Tahiti

Op de lippen is de kleur iets minder zichtbaar dan op de arm-swatch nog steeds goed aanwezig. Ik vind de kleur erg mooi, hij ziet er erg natuurlijk uit.

Het voelt inderdaad alsof je een lippenbalsem op hebt. Het plakt ook niet echt, maar je voelt natuurlijk wel dat er iets op je lippen zit.

Lipswatch ILIA Balmy Gloss Tahiti

Ik moet bekennen dat ik niet het idee heb dat mijn lippen er voller uitzien (ze zijn sowieso al redelijk vol, ook zonder een gloss of balm). Het zachte gevoel is er ook niet meteen, maar wellicht is dat er wel bij wat langer en consistenter gebruik van deze Balmy Gloss.

Meer informatie

Deze ILIA Balmy Gloss Tinted Lip Oil is beschikbaar in zes tinten. De fullsize met 4,3 ml is verkrijgbaar via onder andere de ILIA website, De Bijenkorf en Cosmania voor € 28. Liever een mini proberen? Die zitten vaak in een gift set (verkrijgbaar via dezelfde websites).

De Balmy Gloss is vegan en cruelty-free ontwikkeld en geproduceerd.

Heb jij al eens iets van ILIA geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top