INGLOT Colour Play eyeliners || Review

Oogpotloden, ik heb ze in allerlei kleuren, maar ben altijd op zoek naar fijne varianten om toe te voegen aan mijn collectie. Vandaag laat ik je de INGLOT Colour Play eyeliners zien. Ze zijn er in zes kleuren, waarvan ik er drie heb uitgeprobeerd. Kijk je mee?

INGLOT Colour Play eyeliners potloden

Deze oogpotloden komen in een matzwarte kartonnen verpakking. Op die verpakking staat meteen alle informatie, zoals de ingrediënten en kleurinformatie. Je hoeft de doosjes overigens niet te bewaren, op de INGLOT website kun je ook alle informatie over de Colour Play eyeliners vinden.

Ingredienten van INGLOT colourplay oogpotloden

Mocht je de potloden wel in de doosjes bewaren, dan staat aan de buitenkant ook de kleurnummers genoteerd. Op de oogpotloden zelf staat het nummer ook. Als je er meerdere hebt, kan het lastig zijn om meteen de goede kleur te pakken, tenzij je weet welk nummer je moet hebben.

Colour Play eyeliners van INGLOT

Ik heb, zoals je hierboven kunt zien, de kleuren 217, 220 en 221. Dat zijn een zwart, paars en grijstint (lees verder voor de swatches!). Daarnaast zijn er via de website nog 3 kleuren beschikbaar: donkerblauw/navy, crèmekleurig en bruin.

INGLOT oogpotloden nummer 217, 220 en 221

De Colour Play eyeliners van INGLOT zelf voelen vrij zwaar aan door de metaalachtige behuizing. De dop zit stevig vast maar is eenvoudig er af te halen. Na gebruik klik je hem er gemakkelijk weer terug op.

Het laatste wat ik nog over de verpakking wil zeggen is dat er aan de onderkant van ieder potlood een klein slijpertje zit. Hij is van plastic, maar omdat de formule erg romig is, is dat geen probleem. Zo krijg je snel een punt waarmee je het oogpotlood nauwkeuriger kunt aanbrengen.

De potlood slijper sharpener aan de onderkant

De INGLOT Colour Play Eyeliners in gebruik

Deze nieuwe INGLOT oogpotloden hebben een hoog pigment en een romige textuur. Dat laatste komt onder andere door de toegevoegde shea boter. Ze laten een matte tint achter.

Oogpotloden in grijs paars en zwart

Andere pluspunten zijn dat ze door de shea boter verzorgend zijn, ook geschikt zijn voor je waterlijn en zelfs te gebruiken bij contactlenzen en zeer gevoelige ogen.

Ik hou van een romig oogpotlood omdat dat meestal betekent dat het wel goed zit met het pigment en kleurafgifte. Zo ook bij deze INGLOT Colour Play eyeliners. Nadeel is dat juist door die romigheid de scherpe punt vaak snel verdwenen is en je lijntje mogelijk breder wordt dan je wil.

Swatches van de INGLOT Colour Play eyeliners oogpotloden

Oogpotloden gebruik ik meestal als subtiele eyeliner (vooral zwart, donkerbruin of grijs), of juist op mijn waterlijn met een knalkleurtje of een wit / nudetint. De tijd dat ik mijn ogen (bijna) helemaal omlijnde met zwart oogpotlood is al even voorbij. Wel heb ik deze INGLOT potloden natuurlijk zowel op mijn oogleden als op mijn waterlijn geprobeerd.

Ooglook met nepwimpers

Bovenstaande look zag je al bij mijn artikel over de Essence Lash Like A Boss wimpers. Op mijn ooglid zie je een subtiele wing met het zwarte potlood (nr. 217), op mijn waterlijn heb ik de grijstint (nr. 221) gebruikt.

Hoewel de potloden geschikt zijn voor op de waterlijn, geven ze daar wel wat minder pigment af dan op de huid. Ook zijn ze niet waterproof en dus vrij snel minder zichtbaar op de waterlijn. Op mijn oogleden functioneren de Colour Play eyeliners prima! Als je van dunne lijntjes houdt is het, zoals verwacht, noodzakelijk om regelmatig te slijpen. Gelukkig heb je altijd een puntenslijpertje bij de hand.

Meer informatie

Deze INGLOT Colour Play eyeliners zijn er in totaal in 6 kleuren. Ieder potlood bevat 0,3 gram product en komt met een puntenslijper aan het uiteinde. Je koopt deze oogpotloden voor € 12,99 per stuk via de INGLOT website. Liever in de winkel kopen? Je bekijkt alle INGLOT verkooppunten via voorgaande link. Via de website krijg je 20% korting als je code THENEXTG1RL invult!

— Meer lezen over INGLOT? Bekijk dan hier mijn review over de INGLOT LAB Soft & Smooth Face Cleanser! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top