INGLOT Dream It oogschaduw en pigmenten || Review

De nieuwste voorjaarscollectie van INGLOT heeft de naam Dream It gekregen. Met kleuren die helemaal passen bij deze lente en zomer bracht het merk blushes, sparkling dust en nieuwe tinten oogschaduw en pigmenten uit. Die laatste twee probeerde ik uit, kijk je mee hoe ze me bevallen?

INGLOT Dream it pigmenten en freedom system

De oogschaduws maken onderdeel uit van het INGLOT Freedom System. Dit bestaat uit een leeg magnetisch palette wat je los koopt en losse tinten oogschaduw zodat je zelf je palette kunt samenstellen. Het pakketje wat ik ontving bestond dan ook uit veel losse doosjes!

Dream it freedom system palette en oogschaduw

De kleuren spreken me erg aan! Wat neutrale tinten met accenten van roze en lila. Laten we eerst de pigmenten maar eens wat beter bekijken, vervolgens laat ik je de oogschaduw en het palette zien!

INGLOT Pure Pigment Eyeshadow

Voor de Dream It collectie heeft INGLOT zes kleuren toegevoegd aan het assortiment Pure Pigments. Inmiddels is er keuze uit maar liefst 51 tinten! Ik ontving nummer 147 en 151.

INGLOT AMC Pure Pigment

Nummer 147 is een warme bronstint, nummer 151 is meer roze met gouden glittertjes er doorheen. De pigmenten zitten in stevige glazen potjes met zwarte plastic draaideksel.

INGLOT AMC Pure Pigments

Geen van de INGLOT Pure Pigments bevatten parabenen. Op de INGLOT website zie je welke kleuren pigment vegan en halal zijn, deze twee tinten zijn dat niet.

INGLOT AMC Pure Pigment 147
AMC Pure Pigment 151 roze met goud

Het pigment kun je aanbrengen op een sticky ondergrond zoals glitter primer. Ook kun je het mengen met INGLOT Duraline om vloeibare oogschaduw of eyeliner te krijgen.

Fan van dit soort pigmenten? Bekijk dan ook mijn artikel over de INGLOT Eye & Body Powder Pigments!

Hieronder bij de swatch zie je ze zonder basis aangebracht op mijn arm.

Swatches INGLOT Pure Pigments 147 en 151

Verderop in dit artikel zie je ze ook nog terugkomen in de swatches én ooglook! De INGLOT Pure Pigments kosten € 17,99 per stuk (2 gram). Mocht je een INGLOT aankoop doen, gebruik dan zeker mijn kortingscode voor 20% korting! Je vindt hem onderaan dit artikel.

INGLOT Dream It Freedom System oogschaduw

Als je INGLOT kent heb je waarschijnlijk ook wel eens van het Freedom System gehoord. Voor deze Dream It voorjaarscollectie heeft INGLOT een passend Flexi-palette met ruimte voor zes oogschaduws ontworpen. De oogschaduws koop je los en zitten verpakt in een stevig plastic beschermhoesje.

INGLOT magnetisch palette losse oogschaduws

Het palette is magnetisch, net als de oogschaduwpans waardoor ze netjes in het palette blijven ‘plakken’. De Dream It variant is lila gekleurd met de titel van de collectie op de voorkant. Door het ruitje kun je zien welke kleuren oogschaduw hij bevat.

Oogschaduwpalette van INGLOT

Het deksel blijft op zijn plek door de vier magneten, één in elke hoek van het palette. Je schuift hem er als het ware af om het palette te openen.

INGLOT Dream It freedom system palette

De zes tinten oogschaduw die je hier ziet hebben twee verschillende finishes. De bovenste rij komen uit de AMC Shine reeks, de onderste drie zijn mat.

Op de bovenste rij zie je van links naar rechts AMC Shine nummers 222, 223 en 207. Deze kleuren zijn niet vegan en halal. Voor andere tinten die dat wel zijn kun je wederom de INGLOT website raadplegen. Alle Shine-oogschaduws zijn vrij van parabenen en alcohol.

Close-up AMC Shine en Matte oogschaduw

Op de matte rij zie je van links naar rechts 215, 253 en 213, ook deze opties zijn niet vegan en halal. Wel zijn ze vrij van alcohol en parabenen.

Het voordeel van zo’n Freedom System is dat je altijd kleuren zult kiezen die je ook echt gebruikt, ideaal! Ook kun je bij INGLOT kiezen voor een palette waarin je blushes, bronzers en/of highlighters kwijt kunt. Zo stel je ook eenvoudig je favoriete facepalette samen!

De oogschaduws kosten € 8,99 per stuk, voor dit Dream It flexi palette betaal je € 15,99. Onderaan dit artikel vind je mijn kortingscode!

De INGLOT Dream It items in gebruik

Dit is de eerste keer dat ik INGLOT oogschaduw en pigmenten uitprobeerde, dus ik was erg benieuwd naar de kwaliteit! Vooral de Shine-oogschaduws vind ik er prachtig uitzien! De witte heeft een soort blauwe shift en ook de middelste tint ziet er bij een andere lichtinval weer totaal anders uit.

Close-up Matte en AMC Shine oogschaduw

De swatches vielen me niet tegen! Zowel bij de matte tinten als de shimmers had ik geen moeite om de kleur over te brengen op mijn arm. Helemaal links zie je ook de twee pigmenten nog een keer.

Swatches INGLOT Dream It oogschaduw en pigmenten

Voor mijn ooglook besloot ik in het thema van de collectie te blijven en een wolkje erin aan te brengen. Als eyeliner heb ik het bruine pigment gemengd met INGLOT Duraline om hem als eyeliner aan te brengen. Dat werkte erg goed!

De wimpers die ik hier op heb zijn de Ardell Aqua lashes in stijl 343. INGLOT heeft zelf overigens diverse nepwimpers in haar assortiment, die wil ik nog eens uitproberen. Als je niet van nepwimpers houdt is de INGLOT All Eye Want Mascara ook een aanrader!

Ooglook INGLOT Dream It oogschaduw en pigmenten

Voor de matte oogschaduw is een goede sticky oogschaduwbasis handig, daardoor wordt de kleur wat intenser zichtbaar. Het blenden ging overigens prima en ook de shiny oogschaduw is goed zichtbaar.

Ik maakte ook een look in combinatie met de nieuwe Rainbow Stick Eye Pencils, je ziet hem in dit artikel: INGLOT Playinn Zomercollectie 2023.

Meer informatie

De INGLOT Dream It collectie is inmiddels verkrijgbaar via INGLOT.nl en bij de diverse INGLOT verkooppunten. Steeds meer producten van het merk zijn vegan en halal, dit staat op de website duidelijk aangegeven bij ieder item. Gebruik code THENEXTG1RL voor 20% korting! (Niet geldig in combinatie met andere acties.)

Hou jij van dit soort zelf samen te stellen paletten?

— Meer lezen over INGLOT? Bekijk dan ook eens deze artikelen: Persbericht: INGLOT Face Palettes en Nieuwe zomerkleuren INGLOT Natural Origin nagellak! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “INGLOT Dream It oogschaduw en pigmenten || Review

  1. Wat een mooie kleuren! De 2 rechtse van de bovenste rij ga ik zeer zeker ook aanschaffen. En 1 van de pigmenten. Bedankt voor de swatches!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top