INGLOT Eye & Body Powder Pigments || Review

Er kwam laatst weer een leuk pakketje binnen: Hij zat boordevol met de nieuwe Eye & Body Powder Pigments van INGLOT. Neutrale, lichte tinten en een aantal knalkleuren. Zoals de naam al zegt kun je ze op je hele lichaam gebruiken en met Duraline heb je in een mum van tijd een shiny eyeliner! Kijk dus snel verder.

INGLOT Eye & Body Powder Pigments - Review

Over de INGLOT Powder Pigments

De INGLOT Eye & Body Powder Pigments is los pigmentpoeder wat je op diverse manieren kunt aanbrengen. Het zorgt in de meeste vallen voor een intense kleur.

Meestal gebruik ik pigmenten als oogschaduw, maar je kunt lichtere tinten bijvoorbeeld ook als highlighter aanbrengen. Zowel op je gezicht als in je hals. Een andere manier om ze in te zetten is als eyeliner. Met een mixing medium als INGLOT Duraline maak je het pigment vloeibaar én waterproof.

Ingredienten poederpigment voor oogleden en lichaam

De INGLOT Powder Pigments zitten in een transparant potje met zwarte deksels, je kunt ze nog herkennen van de AMC Pure Pigments. De belangrijkste informatie zoals ingrediënten vind je niet alleen op de website, maar ook op het doosje waarin ze verpakt zitten.

Onderop het potje vind je het kleurnummer en verdere informatie zoals de inhoud. De meeste potjes bevatten 1,5 gram, enkel het groene pigment koop je per 1 gram. De pigmenten worden gevuld op basis van gewicht. Dit houdt in dat sommige potjes minder vol lijken te zijn, maar toch het vastgestelde gewicht bevatten.

Informatie op onderkant potje met los pigmentpoeder

De nieuwe INGLOT Eye & Body Powder Pigments zijn er in acht kleuren. Ze hebben allemaal in meer of mindere mate shimmers / glitters in zich. Hieronder zie je ze van links naar rechts allemaal op een rijtje liggen:

  • 03 – Witzilveren shimmer
  • 180 – Champagnekleurig
  • 400 – Peachy shimmers
  • 403 – Lichtroze, warme tint
  • 404 – Fuchsia-roze pigment
  • 407 – Donkerblauw
  • 408 – Helderblauw
  • 409 – Mosgroen met glittertjes
INGLOT potjes met losse pigmenten - Review

Als je de potjes opent zie je de kleuren nóg beter! Vooral de roze, donkerblauwe en groene tint knallen eruit. Maar wat zijn die lichtere pigmenten ook prachtig zeg.

Alle kleuren INGLOT Eye & Body Powder Pigments 2023 - Review

De INGLOT Eye & Body Powder Pigments in gebruik

Aangeraden wordt om de INGLOT Eye & Body Powder Pigments te gebruiken over een oogschaduwbasis. INGLOT zelf heeft daarvoor de Eye Shadow Keeper in haar collectie. Zo’n primer zorgt ervoor dat de primer goed hecht en dus op zijn plek blijft. Daarbij wordt de kleur nóg intenser.

Neutrale tinten Powder Pigments van INGLOT - Review
Roze, blauwe en groene Powder Pigments van INGLOT - Review

Bij de swatches hieronder heb ik gebruik gemaakt van de INGLOT Pore Free Skin Makeup Base. Dit is niet echt een sticky primer, dus je ziet dat sommige pigmenten alle kanten op gaan. Over de intensiteit van de kleuren is in ieder geval niet gelogen, ze knallen er echt uit!

Swatches Eye & Body Powder Pigments van INGLOT - Review

Hieronder zie je ze ook nog in het zonlicht, waarbij je de shimmers en glitterdeeltjes extra goed kunt bewonderen.

Natuurlijk wilde ik de pigmenten ook proberen in combinatie met INGLOT Duraline. Dat gaf het resultaat wat je hieronder ziet. Net zo intens, maar op een andere manier te gebruiken.

Eyeliner maken van pigmenten met INGLOT Duraline

En natuurlijk heb ik ook de eyeliner swatches vastgelegd in een Reel:

Er zitten een aantal roze tinten in deze collectie, dus ik besloot ze te combineren voor een ooglook! Op mijn ooglid bracht ik 403 (lichtere roze dichter bij mijn binnenste ooghoek) en 404 (de fuchsia-roze op het buitenste gedeelte van mijn ooglid) aan. De pigmenten blenden erg goed en vormen zo mooi één geheel.

Ooglook met roze eye pigments van INGLOT - Review

Als eyeliner gebruikte ik ook 404, wat een toffe kleur! Ook in combinatie met andere kleuren oogschaduw zal hij erg leuk staan.

Onder mijn oog heb ik het INGLOT Outline Eye Pencil in kleur 91 aangebracht en als highlighter pigment 180 (champagnekleurig).

Door de grote variëteit aan tinten ga ik veel plezier beleven aan de INGLOT Eye & Body Powder Pigments. Ik zie mezelf vooral de lichtere tinten als highlighter gebruiken en de fellere kleuren als eyeliner. Als oogschaduw zijn ze eigenlijk allemaal mooi! Welke kleur zou jij het meeste gebruiken?

Meer informatie

De Eye & Body Powder Pigments vind je op de INGLOT website voor € 15,99 per potje van 1,5 gram (de groene bevat 1 gram). Gebruik bij het afrekenen code THENEXTG1RL voor 20% korting op je bestelling, de pigmenten kosten dan € 12,80 per stuk! Niet geldig in combinatie met andere acties. INGLOT is een dierproefvrij merk.

Wat is jouw favoriete kleur uit deze collectie?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “INGLOT Eye & Body Powder Pigments || Review

    1. Ah, dank je wel voor het compliment! Het kost wel even wat oefening inderdaad, normale oogschaduw vind ik ook wat makkelijker 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top