INGLOT Stick Bronzer || Review

Wat kleur en definitie op je gezicht zonder in de zon te zitten? Of je contouren wat aanscherpen? Je doet het allemaal met de nieuwe Stick Bronzer van INGLOT. Momenteel is hij verkrijgbaar in drie tinten en die laat ik je allemaal zien in dit artikel. Kijk snel verder voor meer informatie en natuurlijk swatches!

INGLOT Stick Bronzer Review

Bronzer of contour stick?

De termen bronzer en contour worden door elkaar gebruikt als we het hebben over de Stick Bronzer van INGLOT. Dat komt omdat je hem voor beide doeleinden kunt gebruiken. Nog even de verschillen op een rijtje:

  • Met een bronzer geef je jouw huid een sunkissed, warme gloed. Je gebruikt hem op de plekken waar de zon je huid het eerst bereikt, zoals je wangen, voorhoofd en neusbrug. Een bronzer heeft vaak een warme tint, kan een lichte shimmer bevatten en zeker als je een foundation gebruikt geeft het je een gezonde uitstraling.
  • Contouren heeft als doel om je gezichtsstructuur te definiëren door te spelen met licht en, in dit geval, schaduw. Door bepaalde contouren van je gezicht aan te zetten creëer je de illusie van bijvoorbeeld gedefinieerde jukbeenderen, een smallere neus of een strakkere kaaklijn. Meestal is een contourproduct mat en iets donkerder dan je eigen huidskleur.

Beide producten zijn inmiddels in allerlei vormen te vinden. INGLOT heeft in het assortiment bronzers in vloeibare vorm, als cream, in poedervorm en nu dus ook als stick.

De Stick Bronzer van INGLOT bevat geen shimmers. Alle drie de tinten zijn vrij warm. Daardoor zijn ze zowel als bronzer en als contour te gebruiken en wordt de term door elkaar gebruikt.

INGLOT Stick Bronzer

De bronzersticks van INGLOT zien er prachtig uit in hun klassieke glanzend zwarte huls. Je draait de onderkanten zodat de stick langzaam maar zeker naar boven komen. Dat draaien gaat erg soepel.

Romige stickbronzers in verpakking

De sticks zelf zijn erg romig van textuur en blijken daardoor fijn aan te brengen en een goede kleurafgifte te hebben. Ze hebben een matte, ietwat velvet-achtige finish die je verderop in dit artikel ziet.

Textuur bronzerstick voor contouren en bronzen van het gelaat

Niet alleen de textuur is fijn, de formule zelf bevat hydraterende ingrediënten zoals abrikozenpitolie en sheaboter. Ze zijn geschikt voor alle huidtypen (ook voor de gevoelige huid).

Beschikbare tinten

Op het moment van schrijven heeft INGLOT de Stick Bronzer uitgebracht in drie tinten die met name voor de lichte tot medium huid geschikt zijn. Je vindt de namen op het doosje, maar ook onder op de huls.

Van links naar rechts zie je hieronder:

  • 11 Cold Brown
  • 12 Creamy Mocha
  • 13 Biscuit Brown
Drie tinten bronzersticks naast elkaar

Zoals je hieronder ziet is het pigment erg goed. Mijn tip is om niet teveel tegelijk aan te brengen, je kunt de tint namelijk altijd nog opbouwen, verminderen is een stuk moeilijker.

De Stick Bronzers van INGLOT hebben een longlasting effect. Dat is ook te merken als je ze niet meteen blendt. Dan wordt het namelijk best lastig als ze eenmaal wat gedroogd zijn op de huid.

INGLOT Stick Bronzer swatches 11-12-13
INGLOT Stick Bronzers in kleuren 11 – 12 – 13

Het blenden doe je met een spons of gezichtskwast, het is maar net wat je zelf fijn vindt. Ik heb het idee dat ik met een sponsje een iets natuurlijker effect kan creëren, dus dat heeft mijn voorkeur.

De lichtste tint is mijn favoriet, daarmee krijg ik het meest natuurlijke effect om te contouren. Cold Brown is namelijk de koelste tint. Wil ik hem gebruiken om te bronzen dan kies ik meestal voor de middelste tint, 12 Creamy Mocha.

Meer informatie

Zelf ook een Stick Bronzer van INGLOT proberen? Je koopt ze via de INGLOT website voor € 29,99. Maar let op! Vul je voor het afrekenen kortingscode THENEXTG1RL in voor € 20% korting! Je betaalt dan slechts € 24. De sticks bevatten 9 gram product.

De bronzer sticks zijn dierproefvrij geproduceerd en getest.

Gebruik jij graag dit soort make-up sticks?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top